Navigation
17
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αίθριος - καθαρός
21 Νοέ 2018

Οι διεφθαρμένοι κυβερνώντες και ο “δικαιωματισμός” των διεφθαρμένων πολιτών…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Πριν το 2015 ζήσαμε τους “αγανακτισμένους”, οι οποίοι τώρα προφανώς σιτίζονται και… παρασιτίζονται από το κονκλάβιο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, κατάλαβαν από τα πεπραγμένα της σημερινής διακυβέρνησης πόσο… κώτσοι πιάστηκαν και ως εκ τούτου έχουν κάτσει στα αυγά τους! Άλλοι ξεκίνησαν δε ως “τρολάκια” του Διαδικτύου και από το 2015 αξιοποιούνται αναλόγως.

Διαχρονικά το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι υπεύθυνο γιατί επέτρεψε σε πλήθος “αγωνιστών” να κλείνουν δρόμους ή να τραμπουκίζουν για “τα συμφέροντα του λαού και των εργαζομένων”. Πλέον, όλα αυτά δεν τα πιστεύουν ούτε νήπια! Οι άνθρωποι διεκδικούσαν το δικαίωμα στο θράσος και στο αραλίκι μέσα από τον παρασιτισμό και την εκμετάλλευση των πολλών. Είναι πραγματικά αξιοθρήνητο πώς επί τόσες δεκαετίες η ελληνική κοινωνία ανέχεται τα παράσιτα, τα οποία αποτελούν και φορείς της διαφθοράς. Σίγουρα όμως δεν είναι κάτι… παράξενο. Η διαφθορά έχει καταστεί δεύτερη φύση για τους περισσότερους πολίτες αυτής της χώρας. Προφανώς ένας ο οποίος ανέχεται και συντηρεί τη διαφθορά, περιμένει και την ανάλογη… ανταμοιβή!

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι σε έναν διαγωνισμό για την πλήρωση θέσεων στους ΟΤΑ όλης της χώρας εμφανίστηκαν περίπου 130.000 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 25.000 είχαν ελλιπή ή πλαστά δικαιολογητικά. Προσοχή! Μιλάμε για δειγματοληπτικό έλεγχο σε 25.000 φακέλους υποψηφίων, εκ των οποίων το 70% είχε σοβαρά έως σοβαρότατα θέματα στο πλαίσιο του ποινικού κώδικα! Ακόμη πιο… κουφό είναι το γεγονός ότι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο και έχουν “μαϊμού” προϋποθέσεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται και το πιθανότερο είναι ότι μετά τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης δεν θα κληθούν να επιστρέψουν τα λεφτά!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας που εξαντλεί όλα τα περιθώρια μέσα από τον “δικαιωματισμό” στη μαγκιά και στην απάτη, ώστε να… τρυπώσει με κάθε τρόπο στο Δημόσιο από το… παράθυρο! Για όσους είχαν ελλιπή δικαιολογητικά και συμμετείχαν σε αυτόν τον διαγωνισμό, σίγουρα θα τους ταίριαζε η λέξη λαμόγια. Όσοι όμως κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά με την ελπίδα ότι θα τρώνε τα λεφτά των αγρίως φορολογούμενων πολιτών της χώρας, αυτό λέγεται απάτη και οι ίδιοι απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου. Όσο γι αυτούς που δεν θα συνεχίσουν να δουλεύουν στο Δημόσιο ενώ διαθέτουν “μαϊμού” πιστοποιητικά, ίσως θα έπρεπε να δούμε σοβαρά το ενδεχόμενο της άσκησης διώξεων και της παραδειγματικής τους τιμωρίας. Για να μην πούμε ότι ξεφτιλίζεται πατόκορφα το ΑΣΕΠ. Σίγουρα, με τέτοια… κατορθώματα δεν μπορούμε να λεγόμαστε σοβαρό και συντεταγμένο κράτος, αλλά μάλλον είμαστε κάτι άλλο…

Οι προσδοκίες που καλλιέργησε η κομμουνιστική αριστερά στη Μεταπολίτευση ήταν ξεκάθαρες. Αριστερός είναι αυτός που διεκδικεί το… δικαίωμα να βολευτεί, να κάνει ό,τι γουστάρει, να παίρνει μισθό και επιδόματα χωρίς να αποδίδει ή με πλαστά πιστοποιητικά, να έχει παροχές που δεν δικαιούται. Και όλα αυτά με μανδύες τις λέξεις “σύντροφος”, “αγωνιστής”, “αλληλέγγυος” και άλλα τέτοια. Και στην κατηγορία του αριστερού φαίνεται ότι προσχώρησαν πάρα πολλοί και από άλλους ιδεολογικούς χώρους. Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων μετά το 1981 έγιναν αριστεροί στη νοοτροπία, έστω και αν κρατούσαν σημαίες διαφορετικών κομμάτων. Αυτό είναι το κατάντημα μας και εμείς φταίμε. Δεν μας φταίει κανένας ξένος, παρά μόνο η αριστερή διεφθαρμένη αντίληψη των περισσότερων σ΄ αυτήν τη χώρα. Γι αυτό χρεοκοπήσαμε.

Η νοοτροπία του παρασιτισμού με θεμιτά και αθέμιτα μέσα, η αρπαχτή, η μαγκιά και το θράσος αποτελούν τις μεγάλες παθογένειες της χώρας μας. Οφείλονται δε στο κρατικιστικό καρκίνωμα που στήθηκε μεταπολιτευτικά και “φούντωσε” από το 1982 και μετά όταν ο… λαός ήρθε στην εξουσία! Από τότε, ο… καρκίνος αυτός επεκτάθηκε ραγδαία προκαλώντας παράλληλα διαδοχικές μεταστάσεις σε όλα τα “ζωτικά όργανα” της πολιτείας μας αλλά και στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων. Αυτά είναι τα συστατικά της χρεοκοπίας μας και όσο συνεχίζουμε στην ίδια ρότα, μόνο χειρότερες μέρες μας περιμένουν. Ντροπή για την ξεφτίλα μας. Και αν δεν αισθάνονται ντροπή αυτοί που διαπράττουν τέτοιες ατιμίες, τότε ντροπή σε όλους τους υπολοίπους γιατί τους ανεχόμαστε…

 

                                                                             Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict