Navigation
30
Οκτ
location
Αθήνα
20oC
Λίγα σύννεφα
8 Ιούν 2015

Ο Βασιλιάς του Κόσμου

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η πασίγνωστη σκηνή είναι από την διάσημη και πολυβραβευμένη ταινία ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ.

Ο νεαρός τυχοδιώκτης που κατάφερε –τζογάροντας- να μπει στο πλοίο-όνειρο που θα τον μεταφέρει στη γη της επαγγελίας, αναφωνεί ενθουσιασμένος: «Είμαι ο βασιλιάς του κόσμου!».

Βρίσκεται στην πρύμνη του πλοίου, έχει δίπλα την αγαπημένη του και νομίζει ότι ο κόσμος υποκλίνεται στην γοητευτική του παρουσία. Όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός και το πλοίο τελικά οδηγείται στο παγόβουνο και την καταστροφή.

Ο τζογαδόρος της δικής μας ζωής, ο λαθρεπιβάτης μιας εξουσίας που έκλεψε με ψέματα και ανυπόστατα ιδεολογήματα, ρητορεύει στη Βουλή, χωρίς αντίπαλο.

Περιγράφει τη μιζέρια του παρελθόντος και υπόσχεται παραδείσους που δεν υπάρχουν. Διαδίδει νίκες που κατήγαγε σε μάχες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Ο λαός τον πιστεύει γιατί δεν έχει τι άλλο να πιστέψει.

Ο λαός ελπίζει σ’ ένα θαύμα όπως ακριβώς ο θεατής της ταινίας ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ελπίζει ότι οι ήρωες στο τέλος θα σωθούν κι ο έρωτας θα θριαμβεύσει μαζί με ένα διαμάντι που εξασφαλίζει αιώνια ευημερία.

Ούτε όμως στην ταινία ούτε δυστυχώς στην πραγματικότητα επιβιώνουν οι λαθρεπιβάτες της Εξουσίας.

Προτού περάσουν οι 5 πρώτοι μήνες, της θητείας της νέας Κυβέρνησης, πρώτη φορά Αριστερά, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών που πίστεψαν στις προεκλογικές εξαγγελίες και υποσχέσεις, συνειδητοποιούν ότι θα πληρώσουν ακριβά την ευπιστία τους. Ο λογαριασμός τελικά είναι βαρύς και δυστυχώς θα καταβληθεί τους αμέσως επόμενους μήνες, μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ήταν εργαζόμενοι στο Δημόσιο, ανησυχούσαν για την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις Επικουρικές τους Συντάξεις. Ακόμη κι αν δεν μειωθούν οι Επικουρικές τελικά θα αυξηθούν οι εισφορές τους υπέρ των Επικουρικών Ταμείων.

Ήταν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, πίστεψαν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επανέφερε τον βασικό μισθό στα 751 Ευρώ συμπαρασύροντας προς τα πάνω όλους τους μισθούς και τα επιδόματα. Σήμερα διαπιστώνουν ότι η ύφεση που προκάλεσε η «δημιουργική ασάφεια» των πολύμηνων διαπραγματεύσεων θα τους κοστίσει πολύ ακριβά γιατί οι εργοδότες δεν πληρώνουν και οι απολύσεις αυξάνονται. Επιπλέον, οι 3ετίες που τους υποσχέθηκε ο νόμος Σκουρλέτης θα «εφαρμοσθούν σε βάθος 4ετίας».

Ήταν εργαζόμενοι οικογενειάρχες που τα έβγαζαν πέρα με αποδοχές έως 2.000 Ευρώ το μήνα. Καταψήφισαν την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί ο ΕΝΦΙΑ τους φάνηκε βαρύς και η έκτακτη εισφορά ήταν πολύ μονιμότερη από όσο πίστευαν.

Σήμερα, με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 30.000 Ευρώ θεωρούνται «πλούσιοι» γι’ αυτό θα πληρώσουν όχι μειωμένη αλλά υπερτριπλάσια «έκτακτη εισφορά», μαζί με τον ΕΝΦΙΑ που δεν αλλάζει αλλά και με τον νέο ΦΠΑ που βάζει φωτιά στις οικογενειακές τους δαπάνες.

Ο νεαρός τυχοδιώκτης όμως από το βήμα της Βουλής εξακολουθεί να φωνάζει θριαμβευτικά: «Είμαι ο Βασιλιάς του κόσμου»….

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict