Navigation
12
Αυγ
location
Αθήνα
34oC
Αίθριος - καθαρός
16 Μαρ 2015

Ο Βαρουφάκης και το “μαρμαρένιο” δάχτυλο του Focus – Ποιός πληρώνει το… μάρμαρο;

Βαρουφάκης Οικονομία

Οι πρόσφατες εξελίξεις θόλωσαν σε τέτοιο βαθμό την αντίληψη, ώστε μία φραστική αποστροφή να καταλήξει να συγκρίνεται με ένα έγκλημα…
H άσεμνη χειρονομία του Βαρουφάκη, αποτέλεσε την αφορμή να ανακαλύψουν την ηθική το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ADR και η Bild!
Δικαίωμά τους να κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια σε έναν λαό και να παλεύουν για να τον ταπεινώσουν, με την αποκαθήλωση του υπουργού Οικονομικών και την αποδόμηση της νέας κυβέρνησης, εν μέσω κρίσης.
Αυτό όμως που έχει σημασία πάντα, είναι το αποτέλεσμα.
Το αποτέλεσμα είναι λοιπόν εκείνο που θα κρίνει, εάν υπάρχουν ή όχι, συνέπειες από μία πράξη.
Εν προκειμένω, πόσο έθιξε το δάχτυλο του Βαρουφάκη, σε σχέση με το δάχτυλο του γερμανικού Focous;
Και πόση σημασία έχει η χρονική στιγμή των δύο ενεργειών;

Το δάχτυλο του Focus τελικά κόστισε πολύ ακριβά, στους Έλληνες…

focus_aphrodite1

Το εντυπωσιακό όμως σ’ αυτή την συζήτηση, είναι ότι ακόμη και οι φανατικοί «Έλληνες» λησμόνησαν το “μαρμαρένιο” δάκτυλο του περιοδικού Focus, τον Φεβρουάριο του 2010, δύο μήνες πριν από το αξέχαστο για όλους, Καστελόριζο.
Μία άσεμνη χειρονομία με πολλούς συμβολισμούς, από την διάσημη… Αφροδίτη της Μήλου που εκτίθεται ως ένα από τα σπανιότερα αριστουργήματα πολιτισμού, στο Λούβρο.
Φαίνονται δε, έτοιμοι να λησμονήσουν ακόμη και το γεγονός ότι εκείνη η χειρονομία απέβη τελικά γεγονός, ισοπεδώνοντας τις ίδιες τις ζωές τους!

economist_afrodite_gun

Γεγονός διαχρονικό, καθώς  εξελίσσεται μέχρι σήμερα με τα αδιέξοδα να πολλαπλασιάζονται και τις απειλές να κλιμακώνονται, όπως πρόσφατα από το “αξιόπιστο” (;;;) Economist!
Πικρό και ταπεινωτικό γεγονός, για την πλειοψηφία των Ελλήνων αφού έκτοτε έχασαν την αξιοπρέπειά τους.

Στερούμενοι πρώτα απ’ όλα την εργασία και έχοντας φθάσει στο «μηδέν εισόδημα» και με πολλά χρέη , στερούνται το φαγητό, την στέγη, την υγεία, την μόρφωση των παιδιών τους, τη δική τους πρόοδο και ευημερία, αλλά και πολλά άλλα, θεμελιώδους σημασίας για την θωράκιση της αξιοπρέπειας ενός εκάστου, ατόμου.

Οι Γερμανοί δεν έχασαν τίποτα

Όχι μόνο δεν έχασαν τίποτα από τότε οι Γερμανοί, αντιθέτως είναι οι μόνοι που κέρδισαν!
Μάλιστα, η επίμαχη χειρονομία του Βαρουφάκη δεν έθιξε ποτέ κανέναν Γερμανό πολίτη επί της ουσίας.
Δεν κόστισε στους Γερμανούς, ούτε ανεργία, ούτε αυτοκτονίες, ούτε εξευτελισμό απέναντι στους άλλους, ούτε κατάθλιψη, ούτε ισοπέδωση προσωπικότητας, ούτε ακύρωση σπουδών, κόπων και ιδρώτα που έχει ο καθένας καταθέσει για να κερδίσει μία αξιοπρεπή θέση στην κοινωνία.
Και αν η ανωτέρω αναφορά «έχει πόνο», «έχει δάκρυ», όπως υπαγορεύει στα σατιρικά βίντεο ο υποβολέας του «Ράδιο Αρβύλα», υπάρχουν και τα στοιχεία.
Αδιάσειστα και αναμφισβήτητα να μαρτυρούν με μαθηματική ακρίβεια, ότι μόνο ένας κέρδισε από την οικονομική κρίση στην Ευρώπη, ενώ αυτοί που έχασαν είναι οι… περισσότεροι.

 

Γραφημα Ελλαδα

Στο ανωτέρω γράφημα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) βλέπουμε την εξέλιξη του ΑΕΠ των χωρών που ενεπλάκησαν στην κρίση και βιώνουν την ύφεση, σε σχέση με την Γερμανία.

Πιό αντιπροσωπευτικό είναι το ακόλουθο γράφημα όπου απεικονίζεται η πορεία του Κατά Κεφαλήν ΑΕΠ στις ίδιες χώρες:

GDP_per_Capita_Crisis

Εάν λοιπόν οι Έλληνες που υποστηρίζουν ότι ο Βαρουφάκης διέπραξε απρέπεια απέναντι στους Γερμανούς, είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχασαν το 25,7% του ΑΕΠ που τους αντιστοιχεί, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν.
Επίσης, θα βοηθούσε να σκεφτούν ποια πλευρά υπερασπίζεται το συμφέρον τους.
Για του “λόγου το ασφαλές”, μεταφέρεται εδώ η ομιλία του κ. Βαρουφάκη που κατέληξε στην επίμαχη χειρονομία, (άσεμνη μεν, αλλά μένει να κριθεί αν ήταν δίκαιη).

varoufakis_δάχτυλο
Έχοντας προχωρήσει την ομιλία του στο Ζάγκρεμπ το 2013 σχετικά με το ευρώ και την κρίση στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο τι θα έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια ενωρίτερα.
Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ας το δούμε τώρα από την πλευρά της Ελλάδας.
Αυτό που έκαναν οι τρεις διαδοχικές κυβερνήσεις από τότε που ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ελλάδα στις αρχές του 2010, ήταν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Το γεγονός ότι μείναμε στο ευρώ ακολουθώντας τις «συνταγές» των Βρυξελλών και άλλων…
Η πρότασή μου, ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε απλά να δηλώσει «πτώχευση» εντός του ευρώ, τον Ιανουάριο του 2010 και να «δείξει το δάχτυλο» στη Γερμανία λέγοντας ότι:«Λύσε τώρα το πρόβλημα μόνη σου».
Θα λέγαμε «ναι στην πτώχευση» και «όχι στην επιστροφή στη δραχμή»…
Όχι μόνο έκανε την χειρονομία, επί πλέον την υποστήριξε με την ανάλογη φράση, προσπαθώντας να εξηγήσει το πως θα μπορούσε να αποφύγει η Ελλάδα το ανθρωπιστικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος της.

Πως παγίδευσαν τον Έλληνα υπουργό οι απόγονοι του Γκαίμπελς

ard_logo

 

Ευτυχώς για τον Γιάνη Βαρουφάκη, η απόπειρα να τον διασύρουν οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, είναι μαγνητοσκοπημένη από Γάλλους δημοσιογράφους.
Την ημέρα της συνέντευξης στο γερμανικό ADR, το γαλλικό κανάλι TV3 κατέγραφε το 24ωρο του Έλληνα υπουργού Οικονομίας, σε μορφή ντοκυμανταίρ.
Για καλή του τύχη, κατεγράφησαν όλες οι συνομιλίες και οι διαβεβαιώσεις των Γερμανών δημοσιογράφων προς τον κ. Βαρουφάκη ότι η συνέντευξη αφορούσε μόνο στην κυκλοφορία του νέου βιβλίου του.
Το πώς τον παγίδευσαν στον αέρα δείχνοντάς του το επίμαχο βίντεο και το τι επακολούθησε στη συνέχεια, είναι καταγεγραμμένο και πρόκειται να μεταδοθεί σύντομα από το γαλλικό TV3.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Βαρουφάκης αρνήθηκε τη γνησιότητα του βίντεο, απλά και μόνο για να μην δώσει συνέχεια σε αυτό το θέμα, όταν ο λόγος της παρουσίας του εκεί, ήταν άλλος.
Μάλιστα, χαρακτηρίσθηκε «αξιοθαύμαστη» η ολύμπια αυτοκυριαρχία του, παρά την αιφνίδια επίθεση που δέχθηκε στον αέρα, ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών.
Με αυτή του την αντίδραση, κατάφερε να μην εκτραπεί η συζήτηση και να μην πέσει στην παγίδα που του έστησαν.

FRANCE-3-HD-tv-LOGO
Τώρα, το εάν κέρδισε ο Βαρουφάκης ή οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, θα είχε ελάχιστη σημασία, εάν η Έλληνες δεν είχαν «γονατίσει» από την κρίση, και εάν η Γερμανική ηγεσία είχε τη διάθεση να επανορθώσει τα λάθη των πιστωτών σε βάρος μίας χώρας – εταίρου.
Περιττό να αναφέρουμε, ότι στην εκπόνηση του Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής αναφέρεται ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα θα επανερχόταν ομαλά στις αγορές το… 2013!
Ποιοι «έπεσαν έξω» λοιπόν και ποιοι τελικά πληρώνουν ακόμη το μάρμαρο, ή ακριβέστερα το… μαρμάρινο δάχτυλο του Focus, είναι ήδη γνωστό…
Το ποιοι θα πρέπει να αισχύνονται για τις πράξεις τους, είναι ερώτημα που ζητάει πειστική απάντηση.
Απάντηση που για τους Έλληνες είναι ζήτημα “ζωής και θανάτου”, αλλά για τους Γερμανούς είναι θέμα γοήτρου και κυριαρχίας στην Ευρώπη, ύστερα από τις δύο αποτυχημένες αιματηρές απόπειρες του Α’ και του Β’ παγκόσμιων πολέμων.

Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ