Navigation
29
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
9 Νοέ 2018

Ο (πολιτικός)… λάκκος παροχών και συντάξεων για την κυβέρνηση

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Πρέπει να έχουμε τη μοναδική κυβέρνηση ανά τον κόσμο, η οποία με ό,τι καταπιάνεται τα κάνει… θάλασσα και προκαλεί περισσότερες αντιδράσεις απ΄ όσες μπορεί να αντέξει το εκλογικό σώμα!

Όποιος έχει μιλήσει με συνταξιούχο αυτές τις ημέρες, θα έχει καταλάβει πώς αισθάνεται. Θυμάται το 2012-2014 που οι… ανάλγητοι Σαμαροβενιζέλοι του είχαν κόψει τις συντάξεις και ταυτόχρονα τον Τσίπρα που με ένα άρθρο και ένα νόμο θα τις επανέφερε μαζί με όλες τις άλλες μνημονιακές ρυθμίσεις. Τώρα παρατηρεί τη νεαρά υπουργό Εργασίας να λέει ότι οι προσφυγές δεν θα ευδοκιμήσουν και “βγαίνει από τα ρούχα του”. Συνεπώς, η ζημιά για την κυβέρνηση στα 2,5 εκατ. των συνταξιούχων έχει ήδη γίνει. Και ουδείς θα δώσει σημασία από τους μισούς συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, αν αυτή θα διατηρηθεί. Ποσώς τους ενδιαφέρει να δουν θετικά την κυβέρνηση αν δεν μειωθούν οι συντάξεις. Γιατί οι περισσότεροι έχουν συνειδητοποιήσει ότι λόγω των εγκλημάτων του 2015, δεν θα γλιτώσουν κάποια στιγμή…

Στους ενστόλους, ο άνθρωπος που κυβερνά τη χώρα, ανακοίνωσε ότι δίνει άμεσα 820 εκατ. ευρώ ως αναδρομικά όχι λόγω δικαστικής απόφασης (…), αλλά λόγω πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης!!! Μιλάμε για τον Αλέξη Τσίπρα και τους ομοϊδεάτες με τις γνωστές απόψεις περί Έθνους, Κράτους, Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας. Αλλά ας όψεται η καρέκλα! Αν νομίζει η κυβέρνηση ότι θα ωφεληθεί από τους ενστόλους επειδή θα τους δώσει τα αναδρομικά, μάλλον έχει… αυταπάτες! Οι ένστολοι θα πάρουν τα αναδρομικά και θα πάνε και σε καλή μεριά, αλλά μάλλον δεν θα πάει στη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ η ψήφος τους, αφού δεν ξεχνούν το παρελθόν της σημερινής παρέας του Μαξίμου, αλλά ούτε και τα… κατορθώματα με τις υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα που πλήττουν ευθέως το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το αυτό αφορά και τους αστυνομικούς, οι οποίοι καθημερινά δίνουν τη μάχη για να αντιμετωπίσουν τους άμεσους αλλά και τους… έμμεσους εχθρούς της καθημερινότητας του πολίτη.

Αναφορικά με την επιστροφή των αναδρομικών σε γιατρούς, πανεπιστημιακούς και δικαστικούς, μάλλον η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει υψηλές προσδοκίες. Θα πούνε όλοι “ευχαριστώ”, αλλά η συντριπτική πλειονότητα όταν έλθει η ώρα της κάλπης δεν θα ξεχάσει συμπεριφορές στον χώρο της Υγείας, δεν θα λησμονήσει την κατάσταση στα πανεπιστήμια και φυσικά δεν πρόκειται να χαριστεί για το κύκλωμα που δρα στον χώρο της Δικαιοσύνης. Ευπρόσδεκτα τα χρήματα φυσικά, αλλά πρέπει να ξέρει η κυβέρνηση ότι μάλλον η κοροϊδία δεν έχει και πολλές πιθανότητες για να πιάσει πραγματικά τόπο.

Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στη μείωση των εισφορών σε 250.000 ελεύθερους επαγγελματίες, αφού προηγουμένως τους… κατακρεούργησε. Θα πληρώνουν δηλαδή λιγότερα για να πάρουν μικρότερη σύνταξη, η οποία σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου θα είναι πενιχρή. Συνεπώς, ελάχιστοι θα “τσιμπήσουν” από ένα τέτοιο μέτρο καθώς βλέπουν καθημερινά τις φορολογικές τους επιβαρύνσεις στα ύψη αλλά και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντι σε όσους επιχειρούν και ανήκουν στον ιδιωτικό τομέα.

Ακόμη και αν υπάρξει αναβολή για τη μείωση των συντάξεων σε 1.300.000 άτομα που έχουν προσωπική διαφορά, θα υπερισχύσει η κοροϊδία της κυβέρνησης η οποία κάποτε έλεγε ότι θα καταργήσει με ένα άρθρο και έναν νόμο όλες τις μνημονιακές διατάξεις, τις οποίες επικαλείται τώρα για λόγους δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να μην διεκδικήσουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά! Το ίδιο θα συμβεί και με τους ελεύθερους επαγγελματίες οι οποίες έχουν συνειδητοποιήσει ότι έχουν απέναντι τους όχι μια κυβέρνηση-αρωγό, αλλά μια ομάδα που θέλουν να εκδικηθεί λόγω ιδεολογίας τον ιδιωτικό τομέα!

Με “ζεστές” τις τσέπες οι ανήκοντες στα ειδικά μισθολόγια (στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί, πανεπιστημιακοί, γιατροί, δικαστικοί) θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση για τη στάση της στα εθνικά θέματα, στη δημόσια τάξη, στο μεταναστευτικό, στην υγεία, την παιδεία και τους θεσμούς αντίστοιχα. Όλα τα παραπάνω προεκλογικά δώρα εντάσσονται στην απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει νάρκες στη χώρα έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτική σταθερότητα και να χαρεί (όπως ο… λύκος στην αναμπουμπούλα) ενόψει πιθανών εκλογών το 2020, λόγω αποτυχίας στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε επίσης το τέλος του Νόμου Κατσέλη που ενταφιάζει τις ελπίδες εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, ενώ η άρνηση των δανειστών για πιο ευνοϊκό καθεστώς στο ζήτημα των 120 δόσεων, θα οδηγήσει ακόμη περισσότερους στο… εκτελεστικό απόσπασμα και σίγουρα θα αυξήσει τον αριθμό των… εξοργισμένων όταν θα έρθει η ώρα της κάλπης!

Η παραπάνω άσκηση σε επίπεδο εκλογικού σώματος δείχνει μεγαλύτερη ζημιά για την κυβέρνηση παρά όφελος. Στόχος βεβαίως, είναι να αξιοποιήσει το κατάλληλο timing για να φύγει με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες στις προσεχείς εκλογές. Μέχρι στιγμής με τις αποφάσεις της έχει σκάψει τον… λάκκο της στην κάλπη. Το χειρότερο όμως απ΄ όλα είναι ότι έχει υπονομεύσει την επόμενη μέρα για τη νέα κυβέρνηση, η οποία καλείται να υλοποιήσει πολύ γρήγορα ρηξικέλευθες τομές σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να γνωρίζει μάλιστα κανείς πώς θα διαμορφωθεί το διεθνές περιβάλλον. Ίδωμεν…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ