Navigation
28
Σεπ
location
Αθήνα
25oC
Ασθενής Βροχή
11 Ιούλ 2016

Ο ΟΤΕ επενδύει 1,3 δισ. ευρώ για τα δίκτυα του μέλλοντος

ΟΤΕ Επιχειρήσεις

Έτοιμος είναι ο όμιλος ΟΤΕ να επενδύσει 1,3 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για να δημιουργήσει τα δίκτυα του μέλλοντος στοχεύοντας στο όφελος των πελατών του και της χώρας.

ΟΌμιλος ΟΤΕ αναπτύσσει δίκτυα νέας γενιάς, 4G και VDSL, και οδηγεί την Ελλάδα στη νέα ψηφιακή εποχή, μειώνοντας το ψηφιακό χάσμα, ενώ απάντησε στην ανάγκη των καταναλωτών για ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες, καθιερώνοντας ενιαία μάρκα για όλα τα προϊόντα σταθερής, κινητής και internet. Παράλληλα βοήθησε τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν υλοποιώντας μεγάλα έργα ICT, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στηρίζοντας τις μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με ΙΤ και cloud based εφαρμογές και υπηρεσίες.

Κοινωνική προσφορά

Αύξησε την κοινωνική του προσφορά σε περισσότερα από 3,2 εκατ. ευρώ το 2015, στηρίζοντας ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Οι δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την κοινωνία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: τη στήριξη της εκπαίδευσης των νέων με 750.000 ευρώ μέσω του προγράμματος υποτροφιών, την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των παιδιών με διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, αλλά και των ατόμων 50 ετών και άνω με το Πρόγραμμα «Πρόσβαση στον Ψηφιακό Κόσμο». Σταθερή είναι και η στήριξη κοινωφελών οργανισμών που φροντίζουν παιδιά με 550.000 ευρώ, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό και ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες.

Από τις ενέργειες του Ομίλου τη χρονιά που πέρασε ξεχωρίζει η στήριξη του Λιμενικού Σώματος, καλύπτοντας τις δαπάνες επισκευής και συντήρησης 52 πλοίων και σκαφών με τα οποία η Ελληνική Ακτοφυλακή ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης χιλιάδων ανθρώπων. Από τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για την κοινωνία υπολογίζεται ότι ωφελήθηκαν πάνω από 1,2 εκατ. άνθρωποι.

Περιβαλλοντικές δράσεις

Μείωσε τις επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία του, προσαρμόζοντάς τη στα νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. Μείωσε κατά 10% τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές Αερίων Φαινομένου του Θερμοκηπίου από την κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με το 2008, παρά την αύξηση της δραστηριότητας και την επέκταση των δικτύων.  Κατέγραψε για πρώτη φορά τις έμμεσες εκπομπές ΑΦΘ, που προκύπτουν από τη χρήση των προϊόντων και υπηρεσιών από τους πελάτες του Ομίλου και διαχειρίστηκε εναλλακτικά το 90% των απορριμμάτων, που έφτασαν τους 7,4 χιλιάδες τόνους.

Ανθρώπινο δυναμικό

Επένδυσε στους ανθρώπους του, αυξάνοντας κατά 51% το μέσο όρο ωρών εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο,  ώστε να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής ταλέντων του πρώτου «COSMOTE Graduate Trainee Program» και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά εσωτερικό πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων για απασχολούμενους στον Όμιλο ΟΤΕ (you.grow Internal Talent Program).

Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ είναι διαθέσιμος μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στο www.okosmosmaskalyteros.gr. Στο φετινό online  απολογισμό καινοτομία συνιστά η απόδοση του περιεχομένου με βιωματικό τρόπο και μέσα από περισσότερες θεματικές ενότητες (materiality issues), οι οποίες αναδείχθηκαν μετά από ειδική έρευνα στα ενδιαφερόμενα μέρη. Το περιεχόμενο αναπτύσσεται με τη χρήση εξελιγμένων εφαρμογών και εργαλείων και περιλαμβάνει και videos όπου οι εργαζόμενοι στον Όμιλο περιγράφουν διάφορες εμπειρίες τους.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict