Navigation
9
Μαΐ
location
Αθήνα
24oC
Αίθριος - καθαρός
6 Δεκ 2018

Ο ΟΟΣΑ εκθέτει κυβέρνηση και δανειστές

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η Ελλάδα είναι μια χώρα υπερφορολογημένη και αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το διαπιστώσει. Αρκεί και μόνο να παρακολουθήσει κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια τη… διαστημική πτήση του ιδιωτικού χρέους, το οποίο οφείλεται στην εγκληματική πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση από το 2015, αφού έβαλε σε στενωπό τους Έλληνες για δεκαετίες μέσα από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο. Το μνημόνιο-έκτρωμα που ήταν αποτέλεσμα της… περήφανης διαπραγμάτευσης.

Χθες, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δημοσίων εσόδων το 2017 για τις χώρες που καλύπτει. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν κόλαφο και ουσιαστικά εκθέτουν σε σημείο… εξευτελισμού τόσο την κυβέρνηση όσο και τους δανειστές! Η Ελλάδα και η… αριστεροκομμουνιστοσοσιαλιστική Πορτογαλία είναι οι χώρες που εκτίναξαν τους έμμεσους φόρους ισοπεδώνοντας τα νοικοκυριά αλλά και τις επιχειρήσεις. Όταν οι έμμεσοι φόροι αντιστοιχούν στο 40% του συνόλου των φόρων και στις… κανονικές χώρες της Δυτικής Ευρώπης κινούνται μεταξύ 24%-30%, τότε είναι εύκολο να καταλάβουμε το μέγεθος του εγκλήματος που συντελέστηκε κατά την τελευταία τετραετία. Γιατί, η έκθεση του ΟΟΣΑ διαπιστώνει για τρίτη σερί χρονιά αύξηση των φόρων στην Ελλάδα, η οποία προσλαμβάνει εγκληματικό χαρακτήρα! Ως γνωστόν, όταν κλωτσάς και δεν ταίζεις την αγελάδα, τότε δεν θα κατεβάσει γάλα. Και όταν δεν έχεις… γάλα, τότε πέφτει πείνα!

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ αποτελούν κόλαφο τόσο για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και για τους δανειστές. Αμφότεροι εκτίθενται στα μάτια της διεθνούς κοινότητας. Αφενός, η κυβέρνηση γιατί μέσω του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου έριξε όλο το βάρος στην υπερφορολόγηση και στην ισοπέδωση των αδύναμων και της μεσαίας τάξης και αφετέρου οι δανειστές γιατί αποτελούν ηθικούς αυτουργούς σ΄ αυτό το έγκλημα. Πραγματικά, θα έπρεπε μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγο, να πάνε να κάνουν κάποια… άλλη δουλειά όλοι τους. Απέτυχαν και μάλιστα παταγωδώς! Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι τα έκαναν όλα εν πλήρει συνειδήσει! Αυτό λέει η έκθεση του ΟΟΣΑ. Και δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τους δανειστές όταν πετάνε τις γνωστές… παρόλες περί καθορισμού των πολιτικών από τις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν γίνεται να είναι μια χώρα σε καθεστώς διάσωσης και να αφήνεις τους κυβερνώντες της να κάνουν ανοησίες, βάζοντας την ταμπέλα της “εθνικής πολιτικής”.

Οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης (;) που επεξεργάστηκαν αυτό το εγκληματικό μείγμα πολιτικής αλλά και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που αποδέχθηκαν ένα εκτρωματικό μοντέλο δημοσιονομικής πολιτικής είναι υπόλογοι. Αμφότεροι καταδίκασαν το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού σε εξαθλίωση και την οικονομία σε μαρασμό. Είναι οι υπαίτιοι της κατάστασης στασιμοχρεοκοπίας στην οποία βρίσκεται η χώρα, ενώ την ίδια στιγμήο η πραγματική οικονομία να καρκινοβατεί. Δεν αποκλείεται δε, η ηθική αυτουργία των δανειστών στο έγκλημα να γυρίσει μπούμερανγκ μετά από μερικά χρόνια, όταν μπορεί να χρειαστεί να λάβουν και άλλα μέτρα διάσωσης υπέρ της Ελλάδας ή να οδηγήσουν τη χώρα σε αδιέξοδο. Και τότε, θα τρέχουν και αυτοί και εμείς…

Ο ΟΟΣΑ χθες ξεφτίλισε όλους όσοι αναμείχθηκαν στην ελληνική υπόθεση κατά την περίοδο 2015-2017. Δεν υπάρχουν ελαφρυντικά για κανέναν. Όταν… δολοφονείς με καθαρό μυαλό και συνειδητά, τότε δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό. Άλλωστε, όπως έχουν πει, τόσο ο ένοικος του Μαξίμου αλλά και ο επί των οικονομικών κατοικοεδρεύων στην Πλατεία Συντάγματος “η υπερφορολόγηση ήταν μια συνειδητή επιλογή”. Ντροπή τους! Τόσο σε αυτούς που κυβερνούν όσο και σε αυτούς που ανέχθηκαν μια παρέα ιδεοληπτικών και άσχετων για να κυβερνήσουν τη χώρα κάνοντας βλακώδη πειράματα. Ο ΟΟΣΑ θα αποτελεί τη σφραγίδα της… ακαταλληλότητας τους για χρόνια. Δυστυχώς, τη δική τους ανοησία θα την πληρώνουμε εμείς για δεκαετίες…

 

Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict