Navigation
9
Αυγ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
6 Οκτ 2015

Ο κ. Κατρούγκαλος «χτύπησε» πάλι…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Νέο δείγμα γραφής για το πώς εννοεί την αξιοκρατία και την αποτελεσματική λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, έδωσε -για μία ακόμη φορά- ο διαβόητος πλέον Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Αφού στην προηγούμενη θητεία του φρόντισε με επιμέλεια, να επιστρέψουν στις δουλειές τους όλοι οι επίορκοι Δημόσιοι Υπάλληλοι που είχαν απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες τους, τώρα αποφάσισε να εγκαταστήσει τον προσωπικό κομματικό του μηχανισμό στις Γενικές Διευθύνσεις του Υπουργείου που ανέλαβε.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός έδινε εντολές για αξιοκρατία και παραγωγικότητα στη Δημόσια Διοίκηση, ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος έδινε τις δικές κατευθύνσεις για την απομάκρυνση άξιων και αποδεδειγμένα αποτελεσματικών στελεχών του Υπουργείου του ώστε να τοποθετηθούν «φίλοι και σύντροφοι» που θα διασφαλίσουν την κομματοκρατία.

Η αρχή έγινε με την εκπαραθύρωση της Γενικής Διευθύντριας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Άρτεμις Δεδούλη, τη οποία γνωρίζουν ακόμη και οι …πέτρες των Βρυξελλών γιατί είναι από τα ελάχιστα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης με πλήρη και βαθιά γνώση του αντικειμένου αλλά και αποτελεσματικότητα στη διεκπεραίωση των υποθέσεων.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αποκαλύπτει το μέγεθος της κομματοκρατίας:

«Χωρίς να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα ο Υπουργός κ. Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός  κ. Πετρόπουλος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Νεφελούδης και γρήγορα-γρήγορα, στην πιο κρίσιμη στιγμή πίεσης που δέχεται η χώρα από τους εταίρους δανειστές με επίκεντρο το Ασφαλιστικό, επιλέγουν να αποσυντονίσουν και να αποκεφαλίσουν μια ολόκληρη υπηρεσία διώχνοντας μία υπάλληλο με πολυετή κοινωνικοασφαλιστική εμπειρία και επί αρκετά χρόνια Γενική Διευθύντρια Κοινωνικής Ασφάλισης του Υπουργείου μας……

….Η πρώτη επιλογή των πολιτικών μας προϊσταμένων που ευαγγελίζονται το νέο είναι να ξεμπερδεύουν με το παλιό, δηλαδή να ξεκινήσουν  άμεσα διώξεις. Με το καλημέρα αρχίζουν και αναπτύσσουν την γνωστή στρατηγική σοκ και δέος…»

Για να μην υπάρχει ίχνος αμφιβολίας όσον αφορά το «σχέδιο Κατρούγκαλου» και τον τρόπο διοίκησης που θέλει να επιβάλει στο «κοινωνικά ευαίσθητο» Υπουργείο του, οι εργαζόμενοι αποκαλύπτουν:

«Θέλετε να προχωρήσετε σε νέες κρίσεις, προαγωγές, νέο σύστημα αξιολόγησης; Κάντε το.

  • Δεν έχετε εξαγγείλει στις 15\10 να αναρτήσετε στη Διαύγεια το νομοσχέδιο σας για την δημόσια διοίκηση;
  • Μέχρι τις 31\12 δεν θα προκύψει η εφαρμογή της μνημονιακής δέσμευσης για κατάργηση όλων των Γενικών Διευθυντών;
  • Για ποιό λόγο λοιπόν εσείς εξωθείτε σε άμεση έξοδο, αυτή την καίρια χρονική στιγμή για το ασφαλιστικό, ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα πρόσωπα-ελεγκτές του εξωτερικού (De Mets, Ratckliff, Carone, κτλ) που και πάλι θα σφυροκοπήσουν αλύπητα τις υπηρεσίες προκειμένου να ελέγξουν την εφαρμογή του Μνημονίου ΙΙΙ;

Και γιατί η Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας που την έχετε εδώ και επτά μήνες ακέφαλη υποτιμώντας το αντικείμενο αλλά και τη δουλειά των εξήντα περίπου συναδέλφων μας, θα πρέπει να στελεχωθεί -2 μήνες πριν την προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Διευθυντών – από στέλεχος εξειδικευμένο απόλυτα στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης;»

Εκτός από την ανακοίνωση του Συλλόγου, μια επίσκεψη στο Υπουργείο είναι αρκετή για να αποκαλύψει και άλλα πολλά “δείγματα πολιτικής γραφής” που μέσα σε λίγες μέρες πρόλαβε να δώσει η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Προτού καν αναγνωσθούν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης, ο κ. Κατρούγκαλος πρόλαβε να δημιουργήσει «επαναστατικές επιτροπές» για την καρατόμηση στελεχών ώστε να δημιουργηθεί χώρος και προϋποθέσεις για την «τακτοποίηση των δικών μας εγκάθετων»….

Δεύτερη Φορά Αριστερά…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict