Navigation
5
Μαρ
location
Αθήνα
19oC
Λίγα σύννεφα
27 Απρ 2018

O δρόμος προς τις εκλογές και το μεγάλο τεστ της κάλπης

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης 9 δισ. ευρώ, καταγγελία μνημονίου, βοήθεια 5 δισ. ευρώ από τη Ρωσία, αξία… υδατανθράκων 1 τρισ. ευρώ, “ομόλογα Ανατολής” 600 δισ. ευρώ! Μην πει κάποιος ότι δεν ξέρει σε ποιους ανήκουν αυτές οι απίστευτες… μπαρούφες που ακούγαμε από το 2010 και μετά! Όλες έχουν ονοματεπώνυμο. Δυστυχώς όμως, πίσω από όλους αυτούς τους τύπους με ονοματεπώνυμο, αντιστοιχούν κάποιες εκατοντάδες… ανώνυμοι επώνυμοι: οι ψηφοφόροι.

Οι αφελείς που πίστεψαν στα “λεφτόδεντρα” βλέπουν σήμερα τα εισοδήματα τους να μειώνονται, τα περιουσιακά τους στοιχεία να απαξιώνονται ή να κινδυνεύουν να τα χάσουν. Και όμως. Υπάρχουν ακόμη ανεγκέφαλοι που πιστεύουν τα πάσης φύσεως παραμύθια που εξακολουθούν να τους… ταΐζουν διάφοροι τυχοδιώκτες και απατεώνες. Βεβαίως, κάτι τέτοιο είναι απόλυτα… λογικό να συμβαίνει λαμβάνοντας υπόψιν το σκεπτικό αυτών που πήγαν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015!

Τις προάλλες, οπαδοί ενός εκ των απατεώνων που στόχευε να μπει στη Βουλή τάζοντας εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και διαγραφή χρεών, “πιάστηκαν στα χέρια” με τους οπαδούς ενός άλλου απίστευτου τύπου που θα έφερνε το παράλληλο νόμισμα και την απαλλαγή από τα μνημόνια δια της κατάρρευσης της χώρας! Μιλάμε γι αυτόν που συμμετείχε σε κυβέρνηση που πίστευε ότι θα λυθεί το πρόβλημα μας με… 5 δισ. ευρώ που θα μας έδινε η Ρωσία, η οποία έχει διαψεύσει κάτι τέτοιο ακόμη και ως… αστείο. Και ο τύπος αυτός είχε ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, ενώ φιλοδοξεί να μπει και στη Βουλή έχοντας ως όραμα να γίνει ακόμη και… πλανητάρχης! Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι για πόσο μεγάλοι… ανόητοι είναι αυτοί που πιστεύουν αυτά τα πολιτικά σκύβαλα, τα οποία κάνουν την πλάκα τους παίρνοντας στο λαιμό τους απεγνωσμένους πολίτες!

Σε μια δημοκρατία επιτρέπεται η γνώμη όλων και έτσι ο καθένας λέει ό,τι… ανοησία του κατέβει. Δεν μπορεί όμως κάποια πράγματα να περνάνε έτσι στο ντούκου. Ο απατεώνας αντιμετωπίζεται από το ποινικό δίκαιο με τις προβλεπόμενες ποινές. Το ίδιο θα έπρεπε να γίνεται και στις περιπτώσεις εκείνες όπου αντίστοιχοι απατεώνες “φουσκώνουν” τα μυαλά αφελών πολιτών προκειμένου να τους πάρουν την ψήφο. Μπορεί μερικές φορές να το ρίχνουμε στην πλάκα ιδίως όταν ακούμε φαιδρούς και γραφικούς τύπους να μιλάνε για σοβαρά πράγματα που άπτονται της ύπαρξης αυτής καθαυτής της χώρας μας. Τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ΄ ότι φανταζόμαστε και δεν έχουν καμιά σχέση με καμιά πλάκα!

Έχουμε μπει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο και οι επόμενες εκλογές θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για το μέλλον του τόπου. Τα επόμενα 4 χρόνια θα φανεί εάν θα αφήσουμε πίσω τον εφιάλτη ή θα έρθουμε ενώπιος ενωπίω με την… καταστροφή. Δεν είναι για να παίζουμε λοιπόν. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν πρώτοι οι πολίτες. Και επειδή δυστυχώς πολλοί δεν έχουν το μυαλό να κάνουν τέτοιες… περίπλοκες διεργασίες, δεν μπορεί παρά να ανησυχούμε. Τα ψέματα και οι απατεωνιές των τελευταίων ετών μας έχουν κάνει σίγουρα πιο σοφούς. Μια κρίσιμη μάζα συμπολιτών μας έχει συνειδητοποιήσει τι ζημιά έκανε με την ψήφο της το 2015. Ελπίζουμε στις επόμενες εκλογές δεν θα κάνει ένα νέο λάθος ψηφίζοντας λαϊκιστές, απατεώνες και τυχοδιώκτες.

Τα “λεφτόδεντρα” δεν υπάρχουν, τα μνημόνια δεν σκίζονται, οι… υδατάνθρακες θα αργήσουν κάτι δεκαετίες να φέρουν τα λεφτά που φανταζόμαστε, τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης δεν είναι τίποτα περισσότερο από… ανοησίες και τα 600 δισ. της… ανατολής είναι τρίχες κατσαρές! Όλα αυτά όμως αποτελούν ιστορία. Αυτό που δεν αποτελεί ιστορία, αλλά θα το βρούμε μπροστά μας είναι το… τέλος των μνημονίων. Πιθανότατα αυτό το… παραμύθι να συνιστά ακόμη μεγαλύτερη απάτη σε σχέση με τα προγράμματα της Θεσσαλονίκης και άλλα παρεμφερή. Μπροστά στο παραμύθι αυτό δεν πιάνουν… μπάζα, ούτε ο ΕΝΦΙΑ, ούτε η επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης ή το αφορολόγητο των… 12.000 ευρώ!

Το διακύβευμα των επόμενων εκλογών μετά τα όσα έχουμε περάσει είναι τεράστιο. Είναι ιστορικό. Έχει να κάνει με την ικανότητα ενός λαού να βάλει το μυαλό του να δουλέψει για να βγούμε από την κρίση. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, απαιτείται η ύπαρξη μυαλού πίσω από το… παραβάν! Γιατί αποδεικνύεται ότι εκεί είναι ο…. τόπος του εγκλήματος και η κάλπη είναι το… όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εκτελέσει μια ολόκληρη κοινωνία. Η ψήφος λοιπόν είναι ένα ατομικό δικαίωμα που υπό συνθήκες… υστερίας και ανοησίας μπορεί να εξελιχθεί σε όπλο μαζικής καταστροφής! Όποιος δε, τολμήσει να διατυπώσει τα αυτονόητα, τότε είναι φασίστας, ανάλγητος νεοφιλελεύθερος (;) και άλλες τέτοιες αριστερές… μπαρούφες! Στις προσεχείς εκλογές καλούνται οι πολίτες να αποδείξουν εμπράκτως ότι δεν είναι αφελείς. Το δίλημμα λοιπόν είναι ένα: νιώθεις υπεύθυνος ώστε να ψηφίσεις για το μέλλον της χώρας σου ή εξακολουθείς να είσαι αφελής θέλοντας να καταδικάσεις τη χώρα σου πιστεύοντας σε ψεύτες, απατεώνες και τυχοδιώκτες;

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ