Navigation
22
Οκτ
location
Αθήνα
23oC
Αίθριος - καθαρός
3 Αυγ 2017

O ΑΚΤΩΡ στην Σερβία – Ολοκληρώνεται αυτοκινητόδρομος στα σύνορα με τη Βουλγαρία

IMG_1502 Επιχειρήσεις

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vucic, σε μια αιφνίδια νυχτερινή επιτόπου επίσκεψη του της 28 Ιουλίου 2017, επιθεώρησε το  έργο του αυτοκινητόδρομου Ε-80 (coridor 10) “Dimitrovgrad by pass” στα σύνορα της Σερβίας με τη Βουλγαρία, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι την πορεία ολοκλήρωσης του από την κατασκευάστρια εταιρεία AKTOR S.A..

Από τα υπολειπόμενα 5,5 km του έργου  4,5km  είναι ήδη ολοκληρωμένα, και απομένει εκσκαφή του μεγάλου ορύγματος. Στα ανατολικά όρια της πόλης του Dimitrovgrad μήκους 780m, ύψος που ξεπερνά τα 30m, συνολικού όγκου βραχωδών εκσκαφών 788.000m3 εκ των οποίων έχουν ήδη εξορυχθεί πλέον των 550.000 m3.

Η εναλλαγή διαφορετικής σκληρότητας βραχωδών στρώσεων, με ενδιάμεσες στρώσεις καθαρών υλικών, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη και άκρως επικίνδυνη την υπόψη εκσκαφή, δεδομένης της άμεσης γειτνίασης της και των κατοικημένων περιοχών στο Dimitrovgrad.

Ο επιτυχής συνδυασμός συντεταγμένων προρηγματώσεων, ήπιων ανατινάξεων με χαμηλής έντασης εκρηκτικά, με ταυτόχρονη ευρύτερη χρήση μηχανικού εξοπλισμού για εκβραχισμούς με  μηχανικά μέσα χωρίς χρήση εκρηκτικών, κατέστησε εφικτή την σημαντική προχώρηση των υπόψη εργασιών με σκοπό την ευρύτερη δυνατή αποπεράτωσή του έργου ύστερα από τις υπέρ δεκαετίες επανειλημμένες πλην αποτυχημένες απόπειρες ολοκλήρωσής του τόσο από αυστριακή , όσο και από βουλγάρικη κατασκευαστική εταιρεία.

Αναλαμβάνοντας το έργο η AKTOR S.A. και εν όψη του προέδρου της κ. Δημητρίου Κούτρα ήταν να επιτευχθεί άμεσα η ολοκλήρωσή του στον νωρίτερο δυνατό χρόνο.

Ο Πρόεδρος  της Σερβιας Vucic συνοδευόμενος από την Υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό κ. Zorana Mihajlovic, τον βοηθό Υπουργού Υποδομών κ. Sasa Stojanovic και λοιπούς υπηρεσιακούς, θεσμικούς και κοινωνικούς παράγοντες και φορείς, επιθεώρησε το έργο, συνομίλησε με τους εργαζόμενους σ’ αυτό, τους οποίους συνεχάρη για την άριστη επαγγελματική τους συμπεριφορά, και την αποτελεσματική τεχνική τους επάρκεια.

Συνομιλώντας με τον Διευθηντή της AKTOR S.A. στη Σερβία κ. Σίμο Παναγιωτίδη εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την συνέπεια, αποτελεσματικότητα, τεχνική επάρκεια–την εμπειρία της AKTOR S.A. και την δυνατότητα άμεσης κινητοποίησης σημαντικού πλήθους μηχανικού εξοπλισμού και εξειδικευμένου προσωπικού σε μικρό χρονικό διάστημα, δεδομένου ότι εκτελεί άλλα τρία έργα στον ίδιο άξονα (Ε-80) ( Pancharevo: ολοκληρώνεται το Μάιο του 2018, Crvena Reka – Ciflik: που ήδη έχει παραδοθεί σε χρήση και Pirot by pass: το πρώτο τμήμα του οποίου ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, ενώ το υπόλοιπο τον Οκτώβριο του 2017)

Ο κ. Σίμος Παναγιωτίδης διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Vucic για την τήρηση των προγραμματισμένων παραδόσεων τον υπόψη έργων, υπενθυμίζοντας σχετική ρητή εντολή του προέδρου της AKTOR S.A. κ. Δημητρίου Κούτρα για την έγκαιρη αποπεράτωση τους, αναφέροντας επί λέξή ότι “Άκτωρ είναι για τα δύσκολα”, ώς φάνηκε και από την επιτυχή πρόοδο του επιθεωρημένου έργου την υλοποίηση του οποίου απέτυχαν να εκτελέσουν οι προηγούμενοι ανάδοχοι.

Με τη σειρά του ο κ Σίμος Παναγιωτίδης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους και το στελεχιακό επιτελείο της εταιρείας για την καταφανή πρόοδο του έργου, εξαίροντας την τεχνική τους επάρκεια, την συνέπεια, τον ζήλο και την αυταπάρνηση τους στην υλοποίηση τεθέντων στόχων.

Ο πρόεδρος της Σερβίας με το κυβερνητικό επιτελείο αποχώρησαν ευχαριστημένοι για το αποτέλεσμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ