Navigation
22
Σεπ
location
Αθήνα
29oC
Λίγα σύννεφα
26 Μαρ 2015

Νηρέας: Oλοκληρώθηκε η συμφωνία με τις Πιστώτριες Τράπεζες

Nireas_foto2 Επιχειρήσεις

Σε σύναψη Συνοπτικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Κατανόησης με τις πιστώτριες τράπεζες του ομίλου, η οποία εμπεριέχει τους βασικούς όρους που θα διέπουν την αναδιάρθρωση των δανείων της, προχώρησε την 24η Μαρτίου 2015 η Νηρέας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση και με βάση τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για τη νέα ώθηση στον όμιλο προς την ανάπτυξη και την κερδοφορία, η εταιρεία θα προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο και το καταστατικό της διαδικασίες προκειμένου να συγκληθεί άμεσα γενική συνέλευση των μετόχων και των ομολογιούχων δανειστών του υφιστάμενου ΜΟΔ, έτσι ώστε να υλοποιηθεί έως την 31/10/2015 μια σειρά εταιρικών πράξεων και νέων συμβάσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο την χρηματοοικονομική αλλά και την λειτουργική αναδιάρθρωση του Ομίλου.

Οι βασικοί άξονες της αναδιάρθρωσης των δανείων του Ομίλου θα είναι:

Α. Κεφαλαιοποίηση δανειακών απαιτήσεων ποσού έως 58.600.000 ευρώ με έκδοση νέων μετοχών της ΝΗΡΕΥΣ και τιμή έκδοσης 0,30 ευρώ ανά μετοχή, υπέρ των Πιστωτριών Τραπεζών, που αναμένεται να αποδώσει συνολικά ποσοστό ιδιοκτησίας του μετοχικού κεφαλαίου της ΝΗΡΕΥΣ στις Πιστώτριες περί το 75%.

Β. Έκδοση κοινών εξασφαλισμένων ομολογιακών δανείων ύψους έως 94.552.126 ευρώ και επιτόκιο EURIBOR +4,25%.

Γ. Έκδοση μετατρέψιμου σε μετοχές ομολογιακού δανείου συνολικού ύψους 24.466.293 ευρώ δεκαετούς διάρκειας, με επιτόκιο 1% και τιμή μετατροπής 0,30 ευρώ ανά μετοχή.

Ως προς το υφιστάμενο ΜΟΔ θα προταθεί από την εταιρεία προς τους ομολογιούχους δανειστές να εναρμονισθούν οι βασικοί όροι αυτού με τους όρους του νέου ΜΟΔ.

Επίσης, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα προχωρήσει στην έναρξη διαδικασιών συγχώνευσής της με απορρόφηση της θυγατρικής εταιρείας Sea Farm Ionian A.E. καθώς και σε επιμέρους εταιρικές πράξεις εντός του Ομίλου που στοχεύουν στον εξορθολογισμό της δομής του.

Για όλα τα παραπάνω, θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται ενώπιον των αρμοδίων εταιρικών οργάνων των εταιρειών του Ομίλου, περιλαμβανομένων των διοικητικών συμβουλίων, γενικών συνελεύσεων των μετόχων αλλά και των ομολογιούχων δανειστών του υφιστάμενου Μ.Ο.Δ. και των εποπτευουσών αρχών όπου απαιτείται. Αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα παραπάνω θα υπάρξει μέσω των επιμέρους ανακοινώσεων στο πλαίσιο των αποφάσεων των Διοικητικών Συμβουλίων των εταιρειών του Ομίλου, των Γενικών Συνελεύσεων που θα λάβουν χώρα αλλά και του Ενημερωτικού Δελτίου που θα συντάξει η Εταιρεία και θα θέσει στην διάθεση του επενδυτικού κοινού.

Σχολιάζοντας την επίτευξη της συμφωνίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αριστείδης Μπελλές, ανέφερε:

«Μετά από μία μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων και επεξεργασίας, ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τις Πιστώτριες Τράπεζες η οποία θα εξορθολογίσει την χρηματοοικονομική κατάσταση του Ομίλου και θα αποτελέσει το θεμέλιο και το εχέγγυο για σταθερή πορεία της Εταιρείας προς νέα επιτεύγματα που θα συνεχίσουν να ωφελούν σημαντικά και την εθνική οικονομία,  όπως και τους μετόχους, τους εργαζόμενους και  τους συνεργάτες μας.

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποφασιστικά και μεθοδικά για την βελτίωση της αποδοτικότητας της Εταιρείας με ταυτόχρονη διατήρηση της ηγετικής της παρουσίας ως μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων της χώρας, γεγονός που σε συνδυασμό με την επίτευξη της συμφωνίας αναδιάρθρωσης, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη αξία και στον Όμιλο μας και μας κάνει όλους περήφανους για τους ανθρώπους μας και την δυναμική της δραστηριότητάς μας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict