Navigation
17
Απρ
location
Αθήνα
21oC
Νεφοσκεπής
9 Σεπ 2019

Νέα αφετηρία για τη χώρα

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Σήμερα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα της νέας διακυβέρνησης και των μεγάλων στοιχημάτων για τη χώρα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια κυριαρχίας του λαϊκισμού και του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, η χώρα δείχνει να επιστρέφει στην κανονικότητα. Επιστρέφει στη λογική και τον ρεαλισμό που αποτελούν τις βάσεις για να γίνουμε αποδεκτοί από το διεθνές περιβάλλον.

Η υπερ-τετραετής μιζέρια και… ανωμαλία που ζήσαμε με την προηγούμενη κυβέρνηση είναι εξαιρετικά πιθανόν να λειτουργήσουν ως καταλύτες για την προσγείωση όλων στην πραγματικότητα. Με όραμα, σχέδιο, ορθολογικές αποφάσεις και ορθές επιλογές προσώπων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει ως σταθερό προσανατολισμό τη θεαματική βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, την αποτελεσματική λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και τη δημιουργία πλούτου που θα διευκολύνει την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και θα υποστηρίξει το κοινωνικό κράτος.

Σήμερα από το βήμα της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για το αυτονόητο. Αυτό που επί τόσα χρόνια αποτελούσε ζητούμενο. Η κυβέρνηση αυτή συνεδριάζει, συσκέπτεται, αποφασίζει και εφαρμόζει. Η ταχύτητα εφαρμογής θυμίζει τους χρόνους στους οποίους καλείται να λειτουργήσει μια πολυεθνική επιχείρηση, η οποία πρέπει να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τον σχεδιασμό της, τη διεύρυνση της πελατείας και του τζίρου της ή την αξιοποίηση των κερδών για να ικανοποιήσει μετόχους και εργαζομένους.

Η προσγείωση μας στον πραγματικό κόσμο και η προσήλωση στη λειτουργία των θεσμών και τη νομιμότητα, αποτελούν το πρώτο στάδιο για την αποκατάσταση μιας εκφυλισμένης κατάστασης που ως αρρώστια κατέτρωγε το σώμα της ελληνικής οικονομίας και τις σάρκες της κοινωνίας. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα και αυτό πρέπει να το υποστηρίξουμε πάση θυσία. Δεν μπορούμε να λειτουργούμε με τα μυαλά που είχαν οι προηγούμενοι. Αυτό το… έργο τελείωσε. Η νοοτροπία αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο. Ο υπερ-δανεισμός, το αδηφάγο κράτος και τα σοσιαλιστο-κομμουνιστικά… παραμύθια οδηγούν στη διάλυση μιας οικονομίας και τη διάβρωση της κοινωνίας. Το φιλελεύθερο όραμα αποτελεί τη μόνη επιλογή για να βρούμε τον δρόμο μας.

Μέσα σε μερικές εβδομάδες είναι αξιοσημείωτη η αλλαγή κλίματος, η οποία αντανακλάται στις αγορές ομολόγων, στο Χρηματιστήριο και στις επιχειρηματικές προσδοκίες. Ήδη, έχουν αρχίσει να φαίνονται και τα πρώτα αποτελέσματα στο σκέλος της μείωσης των φόρων που αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την υποστήριξη ενός υγιούς επιχειρηματικού οράματος. Βέβαια, η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει και πάρα πολλές δυσκολίες. Είναι πολλές οι “καυτές πατάτες” και από τα πρώτα της βήματα φαίνεται ότι θα πράξει το αυτονόητο. Αυτό το momentum που έχει διαμορφωθεί πρέπει να γίνει μόνιμο. Η χώρα έχει ξεκινήσει από μια νέα αφετηρία και φαίνεται ότι εισέρχεται σε ένα δρόμο δημιουργίας. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να καλύψουμε τις ζημιές του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο…

 

                                                                             Λουκάς Γεωργιάδης

(Δημοσιεύτηκε στο “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ” του Σαββάτου 7/9)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ