Navigation
19
Ιαν
location
Αθήνα
9oC
Νεφοσκεπής
13 Δεκ 2017

Να ποιοι χαίρονται από τη σημερινή κυβέρνηση…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Σε μια εποχή γενικευμένης αριστερής παράνοιας, ανισορροπίας και… αερολογίας, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε με όρους κοινής λογικής την εξελικτική πορεία των πραγμάτων στον δημόσιο βίο, αλλά και στην οικονομική-κοινωνική ζωή του τόπου. Η προσπάθεια να συνεννοηθείς με ιδεοληπτικούς, συμπλεγματικούς και νοσταλγούς του κομμουνισμού ισοδυναμεί με το να προσπαθείς να μάθεις την… προπαίδεια στα περιστέρια του Εθνικού Κήπου! Δυσκολεύονται να κατανοήσουν πώς λειτουργεί ο σημερινός κόσμος και απλά αρέσκονται να βάζουν σε όλα μια ταμπέλα. Ποτέ κανένας αριστερός δεν φταίει για τίποτα και ποτέ δεν υπάρχει το περιθώριο να αμφισβητήσεις την άποψη του και την απόφαση του. Γιατί πολύ απλά είσαι φασίστας, γερμανοτσολιάς, δούλος των καπιταλιστών και όλες οι σχετικές… ανοησίες!

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τα μνημονιακά χρόνια, το πρώτο που πρέπει να ρωτήσεις κάποιον είναι το εάν πιστεύει ότι σήμερα τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν μεγαλύτερη αξία από το 2014. Αν σου απαντήσει ναι, τότε πρόκειται ή για ανόητο ή για βολεμένο ή για ιδεολογικά εμμονικό. Αναφερόμαστε σε μια απλή ερώτηση που ανταποκρίνεται στο μείζον, όπως η κατοχή περιουσίας, γιατί το 90% των Ελλήνων διαθέτουν κάποιας κατηγορίας ακίνητο (είτε… λαϊκό, είτε… χλιδάτο), καθώς και κάποιο μαγαζί ή ένα χωραφάκι!

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα από το ακίνητο, το επόμενο ερώτημα είναι εάν μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι πιστεύουν ότι έχουν αυξημένα εισοδήματα και μικρότερη φορολόγηση σήμερα σε σχέση με το 2014.  Εδώ οι μόνοι που μπορούν να είναι ευχαριστημένοι είναι κάποιοι αμόρφωτοι μετακλητοί και οι βολεμένοι γύρω από το σημερινό σύστημα εξουσίας, που αν δεν ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα πράγματα, το πιθανότερο ενδεχόμενο θα ήταν να πετάνε… πέτρες και νεράτζια σε πορείες.

Ένα επόμενο ερώτημα είναι εάν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες του Κράτους και εάν πιστεύουν ότι το επίπεδο έχει υποβαθμιστεί ή αναβαθμιστεί σε σχέση με το 2014. Και εδώ, η μόνη περίπτωση που μπορεί να συναντήσουμε… ευχαριστημένους είναι να έχουν βολευτεί σε καμιά θεσούλα ή να είναι αθεράπευτα ιδεοληπτικοί.

Πέραν των ανωτέρω, υπάρχει μια μεγάλη κατηγορία που δεν έχει κάποια σχέση με τον… λαό και οι οποίοι βλέπουν ότι η συνεχής απαξίωση των πάντων τους έρχεται… κουτί. Είναι όλοι αυτοί που θέλουν να αγοράσουν ακίνητα σε εξευτελιστικές τιμές. Και αυτό φυσικά σε καμία περίπτωση δεν είναι… Αριστερά. Όταν οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι αδύναμοι μένουν με τα… κόκκαλα τους, αφού προηγουμένως έχουν… καταπιεί τα ψέματα του αιώνα, τότε αυτό συνιστά πολιτικό εκτσογλανισμό!

Εν κατακλείδι, σήμερα σχεδόν το σύνολο του ελληνικού λαού υφίσταται μια επίθεση άνευ προηγουμένου μετρώντας καθημερινές απώλειες στα εισοδήματά του, στην αξία των περιουσιακών του στοιχείων και στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Κράτος. Μέσα σε όλα αυτά, οι μόνοι βολεμένοι είναι όσοι περιμένουν με το δάκτυλο στη… σκανδάλη για να αγοράσουν ακίνητα αντί πινακίου φακής, όσοι κλείνουν δουλειές με το σημερινό καθεστώς, όσοι είναι… μπασμένοι από την πόρτα και το… παράθυρο στο Δημόσιο και όσα παράσιτα ανησυχούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα χαλάσει την… ησυχία τους! Άντε, να είναι και κάποιοι άνεργοι που βρήκαν δουλειά με 360 ευρώ καθώς και όσοι είναι… ευχαριστημένοι με την κάρτα σίτισης που θυμίζει τα κουπόνια στο πρώην ανατολικό μπλοκ…

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ποιοι χαίρονται από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σίγουρα είναι ένα πολύ μικρότερο ποσοστό απ΄ όσους τους ψήφισαν και επίσης ένα ασήμαντο ποσοστό από αυτούς που πίστεψαν στην ανοησία του δημοψηφίσματος και ψήφισαν ΟΧΙ. Σε κάθε περίπτωση, όσοι πίστεψαν στους σημερινούς τυχοδιώκτες και αριβίστες της εξουσίας είναι ζημιωμένοι. Και οι βολεμένοι απλά προσπαθούν να κάνουν τα τελευταία αριστερά… μεροκάματα!

Άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • Θανάσης Αλμπάντης

    Ή οι γνώσεις σας για την οικονομία και ειδικά την ελληνική οικονομία είναι στρεβλές ή απλώς λέτε παραδοξολογίες. Τα ερωτήματά σας παιδαριώδη και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματική οικονομία. Δεν σας είδα να ρωτάτε αν η παραγωγικότητα στην ελληνική οικονομία αυξήθηκε, γεγονός αναμφισβήτητο. Δεν σας είδα να ρωτάτε, αν η χώρα άρχισε να αποκτά υποδομές, που δεν είχε και που φάνηκε η έλλειψή τους με τραγικό τρόπο στη Μάνδρα, αν υπάρχει έλεγχος του προηγούμενου καθεστώτος ασύμμετρης και προκλητικής διαφθοράς (μου έδωσαν δανεικά γιατί είμαι ο Ψυχάρης, είμαι το ΠΑΣΟΚ, είμαι η ΝΔ κ.λπ.) και φοροδιαφυγής, πελατειακού κράτους και όσα τα βλέπατε, χρόνια τώρα, αλλά δεν σας ενοχλούσαν, αφού κι εσείς μέρος του παρισιτικού αυτού συστήματος πρέπει να είστε, αλλιώς δεν εξηγείται γιατί το υποστηρίζετε με σθένος και με ψεύδη. Όσο για την αξία της περιουσίας μας, αυτή έχει αξία όταν η χώρα στην οποία ζούμε έχει αξία. 50.000.000.000 € Χρυσή Ολυμπιάδα και απ’ τα Ολυμπιακά Ακίνητα ελάχιστα αξιοποιημένα, από το 2004 μέχρι σήμερα. Κτηματολόγιο πανάκριβο και μη ολοκληρωμένο. Χώρα χωρίς Εθνικό Χωροταξικό, ΟΤΑ χωρίς Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Συνεχείς καταδίκες της Ελλάδας απ’ το Δικαστήριο της Ε.Ε. για τις χωματερές, για τη μη ανακύκλωση, προχτές παραπομπή μας επειδή δεν μεταφέραμε στο εσωτερικό δίκαιο την Οδηγία για τον χωροταξικό θαλάσσιο σχεδιασμό. Αυτά η σημερινή κυβέρνηση τα έκανε; Συμμαζέψου, καραγκιόζη.

PolicePress