Navigation
27
Οκτ
location
Αθήνα
18oC
Λίγα σύννεφα
7 Δεκ 2020

Μυτιληναίος: Ισχυρά μεγέθη και υψηλοί στόχοι για το 2021

Μυτιληναίος Επιχειρήσεις

Τα ισχυρά μεγέθη εννιαμήνου, η νέα σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς στην ηλεκτρική ενέργεια, το άνοιγμα στις Κατασκευές με την πρόσφατη ανάληψη του έργου Άκτιο-Αμβρακία και το υψηλό κύρος του Ευάγγελου Μυτιληναίου, έχουν φέρει τον φερώνυμο Όμιλο στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Παρά τις μεγάλες ανατροπές της συγκυρίας σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω των συνεπειών της πανδημίας του Covid-19, ο Όμιλος έμεινε στο… ύψος του, καθώς ο κύκλος εργασιών και τα EBITDA παρουσίασαν οριακή μείωση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό εννιάμηνο. Διαμορφώθηκαν στα €1,341 δισ. και €235 εκατ. αντιστοιχα, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €102 εκατ.

Ο Όμιλος διαθέτει ρευστότητα €1.2 δισ., ενώ έχει απορροφήσει τις συνέπειες της πανδημίας παραμένοντας εντός ισχυρής αναπτυξιακής τροχιάς. Ισχυρός βραχίονας είναι το σκέλος της Ενέργειας, όπου η μεγάλη μείωση της παραγωγής από τον λιγνίτη, φέρνει τον Όμιλο σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, καθώς η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος ενισχύει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει στην παραγωγή ρεύματος με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Ναυαρχίδα η Protergia

Ισχυρό asset του Ομίλου Mytilineos είναι η ναυαρχίδα του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Protergia, που κατέχει το 8,60% της αγοράς.

Το χαμηλό λειτουργικό κόστος, οι υψηλές ταμειακές ροές και το όνομα της Mytilineos, έχουν καταστήσει την εταιρεία ως τον μεγαλύτερο ιδιώτη παραγωγό ρεύματος, ο οποίος διαχειρίζεται τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και τις μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Ομίλου. Επιπλέον, δραστηριοποιείται στην εμπορία και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου προσφέροντας σύγχρονες και αξιόπιστες υπηρεσίες και συνδυαστικά πακέτα ρεύματος και φυσικού αερίου σε πάνω από 250.000 επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά σε όλη την χώρα.

Η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικά τιμολόγια και γενναίες εκπτώσεις συνέπειας, ενώ η υπηρεσία myprotergia επιτρέπει στους πελάτες Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου να πάρουν τον έλεγχο της κατανάλωσης στα δικά τους χέρια. Η υπηρεσία παρέχεται μέσω App, σε IOS και σε Android, αλλά και μέσω Internet Browser. Προσφέρει τη δυνατότητα συνολικής εικόνας για την κατανάλωση του σπιτιού ή της επιχείρησης με σύγκριση κατανάλωσης σε προηγούμενες χρονικές περιόδους ή σε σύγκριση με τους γείτονες! Με τον έλεγχο του λογαριασμού, ο πελάτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει την τελευταία του οφειλή και το συνολο των λογαριασμών, τους οποίους μπορεί να εξοφλήσει on-line, γρήγορα και με ασφάλεια από το my protergia. Επιπλέον, ο πελάτης μπορεί να καταχωρεί κάθε μήνα τις ενδείξεις του μετρητή, ενώ λαμβάνει και χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για εξοικονόμηση ενέργειας. Με το e-bill, ο πελάτης ηλεκτρικής ενέργειας ή φυσικού αερίου λαμβάνει τον λογαριασμό ηλεκτρονικά ή στο e-mail του, έχοντας άμεση και λεπτομερή ανάλυση καθώς και περιγραφή του ιστορικού των πληρωμών.

Οι ενδιαφερόμενοι γίνονται πελάτες χωρίς να χρειαστεί η φυσική τους παρουσία. Η Protergia συνεργάζεται με έναν από τους παγκοσμίως μεγαλύτερους και καθιερωμένους παρόχους ηλεκτρονικής υπογραφής, τηρεί ηλεκτρονικό αρχείο με τα απαραίτητα πιστοποιητικά ολοκλήρωσης και μη παραβίασης υπογραφής. Με μια απλή και γρήγορη διαδικασία που γίνεται σε 3 βήματα, ο πελάτης λαμβάνει στο e-mail του τα έγγραφα που είναι προς υπογραφή, συμπληρώνει τα απαραίτητα πεδία με τη σχετική σύμβαση και υπογράφει ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, η εταιρεία με το Protergia Net Metering, προβάλλει την υπηρεσία ενεργειακoύ συμψηφισμού – Net Metering, που μπορεί να μεταμορφώσει σπίτια και καταστήματα σε ενεργειακά αυτόνομα κτίρια και τους ενοίκους τους σε παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας! Μέσω της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ στο ακίνητο, πραγματοποιείται συμψηφισμός της ενέργειας που παράγεται από το σύστημα, με την ενέργεια που καταναλώνεται από την εγκατάσταση. Με αυτόν τον τρόπο, ο ενδιαφερόμενος πετυχαίνει εξοικονόμηση στο λογαριασμό του ρεύματος, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εγκατάστασης, μετατροπή της εγκατάστασης σε «πράσινη» και άμεσο χρόνο απόσβεσης της επένδυσης σε σχέση με τη διάρκεια ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος. Μέσω της υπηρεσίας ικανοποιούνται όλα τα στάδια της διαδικασίας για τη θέση του συστήματος σε λειτουργία, ενεργειακή ανάλυση του ακινήτου, σχεδιασμός, μελέτη και εγκατάσταση του συστήματος των πάνελ με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας παγκοσμίως, με συνεχή και έγκαιρη τεχνική υποστήριξη από δίκτυο εξειδικευμένων συνεργατών.

Τέλος, η Protergia παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Ηλεκτροκίνησης μέσω της σύγχρονης πλατφόρμας διαχείρισης Protergia CΗΑRGEAPP. Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάζει 55 σημεία επαναφόρτισης σε όλη την Ελλάδα, μέσω χάρτη πλοήγησης, πληροφορεί για τη διαθεσιμότητα των σημείων φόρτισης και δίνει τη δυνατότητα κράτησης θέσης για τους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων. Μελλοντικά η Protergia θα επενδύσει σε διάφορες καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες και πλατφόρμες που θα συνδυάζουν διάφορους υπο-τομείς της Ηλεκτροκίνησης και των Ηλεκτρικών αυτοκίνητων/scooters.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Παρασκήνιο”

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ  • pict
  • pict

pict

pict