Navigation
26
Σεπ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
29 Απρ 2015

Μπαίνουν στην πρίζα τα VLTs του ΟΠΑΠ

ΟΠΑΠ Επιχειρήσεις

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η κατασκευή των καταστημάτων playOpap  που θα φιλοξενήσουν τα 16.500 VLTs του ΟΠΑΠ σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τους έως τώρα υπολογισμούς, η πρώτη κρίσιμη μάζα 70 έως και 90 καταστημάτων θα αρχίσει να λειτουργεί προς τα τέλη Ιουνίου.

Με την ορθή και νόμιμη ανάπτυξη των VLTs στην Ελλάδα από τον ΟΠΑΠ θα δοθεί ένα μεγάλο χτύπημα στον παράνομο τζόγο, ο τζίρος του οποίου σύμφωνα με την ΕΕΕΠ ανέρχεται σε περίπου 4-5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, καθώς λειτουργούν 60.000 με 100.000 παράνομες παιγνιομηχανές.

Η δημιουργία των Gaming Halls ( από τον ΟΠΑΠ και τους παραχωρησιούχους) και το αυξημένο ωράριο λειτουργίας τους (έως τις 2 το βράδυ) θα συμβάλουν στη δημιουργία τουλάχιστον 10.000 νέων θέσεων εργασίας και την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας λόγω των αυστηρών και συνεχών ελέγχων που θα γίνονται.

Σημαντικά θα είναι τα έσοδα στα κρατικά ταμεία, καθώς το 30-35% των μεικτών εσόδων θα καταλήγει στα δημόσια ταμεία, συνεισφέροντας σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος, τα οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών υπολογίζονται στα επίπεδα των 300 εκατομμύριων ευρώ για το 2016. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει με τον παράνομο τζόγο και τη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Τέλος, θα τονωθεί σημαντικά η ευρύτερη αγορά ακινήτων και ο κατασκευαστικός κλάδος, ακόμη και σε τοπικό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι για την απόκτηση της άδειας των VLTs ο ΟΠΑΠ κατέβαλε 560 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο είναι και το υψηλότερο τίμημα που έχει ποτέ καταβληθεί στην Ευρώπη.

Το δικαίωμα εκμετάλλευσης / λειτουργίας των πρώτων αυτών καταστημάτων έχει παραχωρηθεί κυρίως σε σημερινούς ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η υπογραφή των συμφωνιών μίσθωσηςκαι των συμβάσεων των συνεργατώνβρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή την περίοδο.

Σημειώνεται ότι ήδη σε Άγιο Δημήτριο, Χαλάνδρι, Κορυδαλλό και Πειραιά λειτουργούν 4 πιλοτικά καταστήματα play Opap, όχι προσβάσιμα στο κοινό, όπου η εταιρεία πραγματοποιεί όλες τις απαραίτητες τεχνικές δοκιμές και ελέγχους.

Τα παιγνιομηχανήματα

Τα περίπου 700 Gaming Halls σε όλη την Ελλάδα,υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία στους παίκτες τυχερών παιχνιδιών. Ήδη στα πιλοτικά καταστήματα είναι εμφανής η τήρηση μέχρι και της τελευταίας λεπτομέρειας των διεθνών προτύπων στην εξυπηρέτηση του παικτών αλλά και των βέλτιστων πρακτικών που εφαρμόζονται με επιτυχία σε όλες τις χώρες του εξωτερικού και αφορούν στην υιοθέτηση και τήρηση των κανόνων του υπεύθυνου παιχνιδιού.

Σε ένα μοντέρνο χώρο άνω των 130 τ.μ, με άνεση για τους παίκτες, με άπλετο φωτισμό, λειτουργούν τα 25VLTs. Οι παιγνιομηχανές είναι τελευταίου τύπου και η εικόνα τους δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που έως τώρα γνωρίζουμε από το παρελθόν.

Ο ΟΠΑΠ έχει επιλέξει να εγκαταστήσει παιγνιομηχανήματα 4 διεθνώς αναγνωρισμένων προμηθευτών VLTs με χιλιάδες παιγνιομηχανήματα εγκατεστημένα στην διεθνή αγορά: GTECH, INSPIREDGAMING, WMS (SCIENTIFICGAMES), SYNOT. Οι παιγνιομηχανές θα είναι δύο τύπων:up-rights και slant-tops. Τα παιχνίδια έχουν συνήθως πολλούς τροχούς και 9 με 50 σειρές κέρδους, στις οποίες τα σύμβολα πρέπει να συνδυαστούν για να κερδίσουν. Έτσι δίνεται η ευελιξία στον παίκτη να επιλέξει διάφορες μεθόδους στοιχηματισμού που να ταιριάζουνστις προσωπικές προτιμήσεις του τρόπου διασκέδασης που επιθυμεί.

 

Κορυφαία τεχνολογία και online έλεγχος από Κεντρικό Πληροφοριακό σύστημα

Τόσο τα 16.500 VLTs του ΟΠΑΠ όσο και τα 18.500 που θα εκμεταλλευθούν οι Παραχωρησιούχοι θα συνδέονταιμε ένα Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα για τον άμεσο και σε πραγματικό χρόνο (on-line και realtime) έλεγχο λειτουργίας των. Το σύστημα του ΟΠΑΠ βασίζεται στο λογισμικό πακέτο του παγκόσμιου κολοσσού GTECH (υποστηρίζει τη λειτουργία χιλιάδων παιγνιομηχανημάτων σε δεκάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο), με τις αναγκαίες τροποποιήσεις, ώστε να καλύπτει τις νομοθετικές και κανονιστικές απαιτήσεις και τις επιχειρησιακές ανάγκες του ΟΠΑΠ.

Οι λειτουργίες του συστήματος περιλαμβάνουν τη διαχείριση των παιγνιομηχανημάτων, των παιχνιδιών και των καταστημάτων, την έκδοση και διαχείριση ατομικής κάρτας παίκτη και ηλεκτρονικού λογαριασμού αλλά και την πλήρη παρακολούθηση της εφαρμογής υπεύθυνου παιχνιδιού (όρια, αυτοαποκλεισμοί, κλπ.). Παράλληλα το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα θα παρακολουθεί και ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την ορθή λειτουργία παιγνιομηχανημάτων, παιχνιδιών και καταστημάτων, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη διαχείριση ταμειακών ροών, την οικονομική εκκαθάριση και την απόδοση κερδών, προμηθειών και φόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕΠ θα έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα που παρέχονται από το σύστημα,ώστε να εξασκεί πλήρως τον εποπτικό της ρόλο.

 

Πολλαπλά οφέλη: υπεύθυνο παιχνίδι, προστασία ανηλίκων, χτύπημα στον παράνομο τζόγο, 10.000 νέες θέσεις εργασίας, σημαντικά κέρδη για το κράτος

Η ανάπτυξη των καταστημάτων playOpap διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην αγορά τυχερών παιχνιδιών με πολλαπλά οφέλη τόσο για τους ίδιους τους παίκτες όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, την απασχόληση, την αγορά ακινήτων και τα δημόσια έσοδα.

Κάθε πτυχή της λειτουργίας των VLTs στην ελληνική επικράτεια θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της ΕΕΕΠ, η οποία, ως αρμόδια ρυθμιστική αρχή, θα πιστοποιεί όλα τα καταστήματα VLTs, τα παιγνιομηχανήματα που θα εγκατασταθούν σε κάθε χώρο, τα παιχνίδια που θα προσφέρονται, το Κεντρικό Πληροφοριακό Σύστημα που ελέγχει και παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τα 35.000 παιγνιομηχανήματα, καθώς και τον υπεύθυνο λειτουργίας / διαχείρισης των καταστημάτων.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο υπεύθυνο παιχνίδι. Υπάρχει ηλικιακό όριο, ώστε να αποκλείονται οι παίκτες ηλικίας κάτω των 21 ετών, μέγιστο και ελάχιστο ποσό στοιχηματισμού,εβδομαδιαίος και μηνιαίος μέγιστος χρόνος παιξίματος, δυνατότητα στο παίκτη να αυτο-αποκλειστεί από τη συμμετοχή του σε παιχνίδια μέσω των VLTs. Επίσης θα λειτουργεί γραμμή στήριξης για άτομα και τις οικογένειές τους που παρουσιάζουν φαινόμενα εθισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΑΠ μέσω του πληροφοριακού συστήματος που διαθέτει, θα δίνει στον παίκτη διάφορες επιλογές ώστε να μπορεί ο καθένας να ρυθμίζει την παικτική συμπεριφορά του, τη διάρκεια της συνεδρίας του σε κάποιο παιγνιομηχάνημα πριν αρχίσει να παίζει, τη διάρκεια αποχής (δηλ. αυτοαποκλεισμού) από τη χρήση VLTs, κλπ.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ