Navigation
4
Ιούν
location
Αθήνα
25oC
Αραιή συννεφιά
8 Μαΐ 2018

Μόνο η επιχειρηματικότητα θα μας βγάλει από το αδιέξοδο

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το σοβαρό έλλειμμα μόρφωσης και οικονομικής παιδείας έχει διαμορφώσει πληθώρα στρεβλώσεων στη χώρα μας. Κερασάκι στην τούρτα είναι η υψηλή φορολογία που επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσλαμβάνει τον χαρακτήρα συνειδητής εγκληματικής επιλογής!

Κατ΄ αρχάς, ξεκινώντας από τα αυτονόητα, για όσους δεν το… ξέρουν, στην περίπτωση που δεν υπήρχε ούτε μία επιχείρηση στην Ελλάδα, δεν θα υπήρχε κράτος. Συνεπώς, ξεκινώντας από τα απλά, πρέπει να παραδεχθούμε πως όσες περισσότερες επιχειρήσεις υπάρχουν, τόσο περισσότεροι εργαζόμενοι θα έχουν εισόδημα και τόσο περισσότερα θα παίρνει το κράτος μέσα από την επιβολή μιας συνετής άμεσης και έμμεσης φορολογίας. Σήμερα, 38 χρόνια μετά την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και σήμερα Ευρωπαϊκή Ένωση, εξακολουθούμε να λειτουργούμε με το… ξεροκέφαλο κομμουνιστικό μας μυαλό!

Βλέπουμε χιλιάδες Έλληνες να μεγαλουργούν στις προηγμένες χώρες του δυτικού κόσμου, συμβάλλοντας παράλληλα στην πρόοδο της ανθρωπότητας. Γιατί η βελτίωση των ιατρικών μεθόδων, τα επιτεύγματα της τεχνολογίας (όπως το κινητό μας και τόσα άλλα) είναι αποτέλεσμα της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων. Χωρίς επενδύσεις, χωρίς επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπάρχει κράτος. Δεν μπορεί να υπάρχει συντεταγμένη πολιτεία, αλλά μια… ζούγκλα. Υπ΄ αυτήν την έννοια και ενώ η ανθρωπότητα εξελίσσεται συνεχώς είναι άξιο απορίας το πώς δίνουμε βάση σε απόψεις ελεεινών θαυμαστών χρεοκοπημένων ιδεολογικών συστημάτων, όπως ο κομμουνισμός.

Η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει τα επόμενα χρόνια με δομές κρατικής διοίκησης αλά ΣΥΡΙΖΑ, εγκληματική φορολογία αλά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, θεσμική χρεοκοπία, αίσθημα ανασφάλειας, διάλυση βασικών δομών. Σήμερα είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Είναι άξιο απορίας πώς ο δημιουργικός Έλληνας κατάντησε ένας ελεεινός θαυμαστής του Μαρξ, του Λένιν, του Μαντούρο και του κρατικοδίαιτου συστήματος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.

Η διαμόρφωση ενός σταθερού δεκαετούς πλάνου συνεχούς μείωσης της άμεσης και έμμεσης φορολογίας σε συνδυασμό με τη διαμόρφωση συνθηκών απαλλαγής από τα καρκινώματα της ελληνικής γραφειοκρατίας θα μας βγάλουν από το αδιέξοδο. Πρόσφατη μελέτη της Eurobank κατέδειξε ότι για… πλάκα μπορούν να δημιουργηθούν τουλάχιστον 600.000 νέες θέσεις εργασίας στους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Αυτά βεβαίως, ηχούν κάπως… παράξενα στα αυτιά των κηφήνων, των παρασίτων, των περιθωριακών, των λαμόγιων και των κρατικοδίαιτων που φέρουν τους ψευδεπίγραφους τίτλους των “ευαίσθητων αριστερών”, “αλληλέγγυων” ή “προοδευτικών”. Η ιστορία αλλά και το παρόν έχουν αποδείξει ότι όπου επικράτησαν αυτές οι… φανφάρες, το αποτέλεσμα ήταν η εξαθλίωση των λαών και η πώληση της δημόσιας περιουσίας έναντι ευτελούς αξίας.

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να καταλάβουν ότι ένα κράτος δομείται με βάση τους σύγχρονους κανόνες της ανοικτής οικονομίας και των δημιουργικών ανθρώπων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι προφανές ότι μιλάμε για συμβιβασμούς με επιδόματα φτώχειας. Απλά, το αριστερό πρόταγμα του κρατισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά η κουκούλα full face όλων αυτών που έχουν μάθει να παρασιτούν εις βάρος του δημιουργικού κομματιού μιας κοινωνίας. Και δυστυχώς, αυτοί είναι οι βασικοί υπαίτιοι που φτάσαμε σήμερα εδώ. Είτε πρόκειται για την κακώς εννοούμενη κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, είτε για τους κρατικοδίαιτους συνδικαλιστές, είτε για τους βολεμένους που εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα οφέλη ενός… διαλυμένου κράτους.

Λουκάς Γεωργιάδης

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress