Navigation
29
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
23 Νοέ 2018

Μήπως η κοινωνία ωριμάζει;

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Διαβάζοντας κάποιος τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τελευταίων δημοσκοπήσεων φαίνεται ξεκάθαρα ότι η ελληνική κοινωνία μάλλον ωριμάζει σε σημαντικό βαθμό. Μια κρίσιμη μάζα πολιτών μπορεί να δηλώνει απογοητευμένη γενικά από το πολιτικό σύστημα, ωστόσο, στέλνει μήνυμα καταδίκης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντιλαμβάνεται ότι και η κοροϊδία έχει τα όρια της. Όπως είχε πει και ο Αβραάμ Λίνκολν “μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα”.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποτίμησε τη γενικευμένη ησυχία στην ελληνική κοινωνία, πιστεύοντας ότι η άλλοτε “αγανακτισμένοι” είναι πλέον διορισμένοι και ως εκ τούτου, δεν υπάρχει… ύλη για να γεμίσει τους δρόμους. Κάποιες… παραδοσιακές πορείες από το ΠΑΜΕ και κάποιες κινητοποιήσεις από τη Λαϊκή Ενότητα, απλά καταγράφονται ως απομεινάρια του… αριστεροκρατούμενου πεζοδρομίου. Όσοι έχουν την εντύπωση ότι οι νοικοκυραίοι θα κατέβαιναν στα πεζοδρόμια για να γίνει… σεισμός, μάλλον διαψεύστηκαν. Αυτή όμως η εξέλιξη αποτέλεσε και την… παγίδα για την ιστορικά πιο περίεργη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, για την οποία πλησιάζει η ώρα της τιμωρίας με τον τρόπο που της αρμόζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου θυμίζουν τις μετοχές-“φούσκες” που όσο υψηλότερα βρέθηκαν, τόσο μεγαλύτερη ήταν η πτώση τους. Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και τώρα…

Το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου πίστεψαν ότι με λίγα ψίχουλα στη χειμαζόμενη και διαλυμένη ελληνική κοινωνία, θα επέστρεφε το… μυαλό στο “ονειρικό” 2015. Η εκτίμηση τους ήταν λαθεμένη και σε συνδυασμό με τις πρωτοφανείς απρέπειες που συμβαίνουν σε επίπεδο εθνικών θεμάτων, δημόσιας τάξης, παιδείας και υγείας, μάλλον φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί το λεγόμενο “σπιράλ του εξευτελισμού”. Η κοινωνία δείχνει σημάδια μεγαλύτερης σοφίας και ωριμότητας ενόψει των εκλογών που δεν θα αργήσουν. Οι μετρήσεις που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι η συγκυβέρνηση και ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέουν με πάταγο. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.

Η δυσαρέσκεια της κοινωνίας θα εκφραστεί με τον κατάλληλο τρόπο όταν έρθει η ώρα της κάλπης. Είναι προφανές ότι η περίοδος από το 2015 έως σήμερα, συντελεί στη βελτίωση του βαθμού ωρίμανσης του εκλογικού σώματος. Ουδείς έχει αυταπάτες ότι όλα μπορούν να αλλάξουν μονομιάς. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το… σαράκι της αριστερής παρασιτικής ιδεολογίας εξακολουθεί να εμποτίζει ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Όμως, για τη διακυβέρνηση της χώρας δεν μας ενδιαφέρουν αυτοί που δεν αλλάζουν με… τίποτα, αλλά αυτοί που μετάνιωσαν ή που κατάλαβαν την απάτη που τους έπαιξαν κάποιοι.

Το βασικό ζητούμενο στις προσεχείς εκλογές είναι ο βαθμός ωρίμανσης της κοινωνίας, που αναμφίβολα πρέπει να καταγραφεί στην κάλπη. Η συντριβή του σημερινού αίσχους πρέπει να είναι καθολική. Αυτοί που εξαπατήθηκαν μπορούν να γίνουν οι πλέον σκληροί τιμωροί, αν και δεν έχει νόημα να συζητάμε για τιμωρία τώρα, όταν έχουμε βιώσει συνολικά ως λαός την τιμωρία από το έγκλημα που συντελέστηκε στην κάλπη το 2015. Τα… κορόιδα είναι αισθητά λιγότερα. Ας έχουν στο μυαλό τους οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τη ρήση του Αβραάμ Λίνκολν. Θα τους χρειαστεί…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ