Navigation
22
Ιούν
location
Αθήνα
33oC
Αίθριος - καθαρός
5 Αυγ 2019

Μετάβαση στη νέα εποχή με σφραγίδα Μητσοτάκη

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το δεκαετές ομόλογο έχει υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό και μάλιστα κινείται χαμηλότερα από το αμερικανικό. Τον Ιούνιο επέστρεψαν στο τραπεζικό σύστημα καταθέσεις 1,766 δισ. ευρώ, πριν ακόμη βγει το αποτέλεσμα της κάλπης, το οποίο προφανώς και είχε προεξοφληθεί. Τα πρώτα βήματα της νέας κυβέρνησης είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρα. Ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και ξέρουν πώς να το κάνουν. Είναι άνθρωποι της δουλειάς και όχι της τεμπελιάς και της αριστερής… αρλουμπολογίας!

Η διεθνής επενδυτική κοινότητα ήδη έχει αρχίσει να βλέπει με εντελώς διαφορετικό μάτι την Ελλάδα και πλέον έχουμε μπει στο monitor τους. Όλοι κάνουν focus στο καινούργιο και ευελπιστούν ότι δεν θα διαψευστούν οι προσδοκίες. Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο αποτελεί πλέον τον οδικό χάρτη για κάθε επενδυτή που σκεφτόταν, αλλά δίσταζε να φέρει κεφάλαια στη χώρα μας. Η οργάνωση της διακυβέρνησης της χώρας με τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων έρχεται και «κουμπώνει» με τη διαμόρφωση συνθηκών κανονικότητας στο επιχειρείν. Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια χώρα φιλική στην επιχειρηματικότητα, γιατί αλλιώς είμαστε τελειωμένοι…

Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων μέσω απελευθέρωσης των αγορών και των υπηρεσιών θα δώσει το έναυσμα για να γυρίσουμε σελίδα, ώστε να πάψουμε να είμαστε οι… ελεεινοί της Ευρώπης. Χρέος της κυβέρνησης δεν είναι απλά η διαμόρφωση φιλικού περιβάλλοντος για το επιχειρείν, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να βελτιωθούν οι κοινωνικοί δείκτες. Πάνω απ’ όλα, πρέπει να διασφαλιστούν οι συνθήκες νομιμότητας και πάταξης της ανομίας και της παρανομίας. Η εικόνα ενός ξέφραγου αμπελιού αποτελεί ανασχετικό παράγοντα για την οργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.

Με απλές κινήσεις έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία για το αυτονόητο, όταν επί 4,5 χρόνια αποτελούσε ζητούμενο. Η ποιότητα των προσώπων που θα «τρέξουν» το κράτος και την οικονομία την επόμενη τετραετία αποτελούν ένα εξαιρετικό μήνυμα ότι μπορεί να παραχθεί έργο και επιτέλους η χώρα να αλλάξει ρότα. Τα πάντα, φυσικά, κρίνονται εκ του τελικού αποτελέσματος.

Με βάση τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη, μάλλον θα είναι… τρελό να προκύψουν στην πορεία ακατανόητες ενέργειες που θα οδηγούν σε οπισθοδρόμηση. Είδαμε τον απόπατο της παρακμής με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δεν επιτρέπεται από την κοινή λογική να ξαναζήσουμε κάτι τέτοιο. Η όρεξη για δουλειά, οι πρακτικές λύσεις και η ολοκλήρωση του συνόλου των δεσμεύσεων που απορρέει από τη συμφωνία με τους δανειστές αποτελούν το μοτίβο που θα μας περάσει οριστικά στη νέα εποχή.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν… δικαιούνται για να αποτύχουν.

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ