Navigation
20
Ιαν
location
Αθήνα
11oC
Αίθριος - καθαρός
7 Οκτ 2015

Μεϊμαράκης: Δεσμευτείτε ότι δεν θα ισχύσει το ΦΠΑ στην εκπαίδευση

Μειμαράκης Νέα

Στην υπερφορολόγηση αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Ν.Δ, κ. Μεϊμαράκης αφού όπως ανέφερε, αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου, αυξήθηκε στο 23% το ΦΠΑ αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα νησιά, ο φόρος για τα ενοίκια και αναστέλλεται προσωρινά η αύξηση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

«Η αναστολή δεν είναι λύση. Δεσμευτείτε εδώ και τώρα ότι δεν θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό» υπογράμμισε, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μεϊμαράκης κάλεσε την κυβέρνηση να ακούσει τους ανέργους, τις γυναίκες, τους αγρότες. «Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές που ευνοούν την ανάπτυξη, αλλά δεν θα ψηφίσουμε νέα μέτρα, νέες περικοπές» σχολίασε εν συνεχεία.

Επιπλέον, δήλωσε πως «είμαστε απέναντι σε συνέπειες της ανεύθυνης πολιτικής του Ιανουαρίου». «Η Ν.Δ. θα σταθεί με συνέπεια και ευθύνη στις ανάγκες της χώρας. Το αποδείξαμε υπεύθυνα. Σύσσωμη η Κ.Ο. σας έδωσε εξουσιοδότηση διαπραγμάτευσης και όχι για να υπογράψετε ό,τι να ναι. Τα μέτρα είναι δικά σας. Αν είχατε αποδεχτεί από Γενάρη το mail τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Αντί να γίνετε εθνικός ηγέτης ξαναγίνατε κομματάρχης και γυρίσατε για να κάνετε εκλογές», τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Όπως εξήγησε, με τη συμφωνία το κούρεμα του χρέους αποκλείεται ρητά ενώ στάθηκε στην ανάγκη να ανοίξει το πακέτο Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του για τα «αντιφατικά μηνύματα», όπως είπε, στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον κ. Τσίπρα «να καταλάβει ότι η συμφωνία του Ιουλίου δεν έφερε τίποτα παραπάνω», αλλά και «να μην ξεχνά ότι με δική του συμφωνία το κούρεμα δεν μπορεί να συζητηθεί».

«Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ότι συγκρούστηκε για να στηρίξει την αγροτική παραγωγή. Η μόνη σας επιτυχία είναι ότι χάσατε τεράστιους πόρους, τώρα προχωράτε στην υπερφορολόγηση χωρίς την ψήφο της Ν.Δ.» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε «ονόματα και διευθύνσεις», σχολιάζοντας αναφορά του Πρωθυπουργού για «κακούς ολιγάρχες» και ζήτησε να έρθει ό νόμος.

«Λέτε ότι θα αλλάξετε τις διοικήσεις των τραπεζών. Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού λέει γι αυτό. Πάλι αδιάβαστος, πάτε παντού αδιάβαστος», συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Έχετε υπογράψει το προσχέδιο που λέει ότι τα μέλη του δ.σ. των τραπεζών θα ορίζονται χωρίς κρατική παρέμβαση», συμπλήρωσε. «Χαίρομαι που αντιγράφοντας τις δικές μας αρχές μιλήσατε για την ανάγκη ανταγωνιστικότητα και παραγωγικής ανασυγκρότησης» συνέχισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Σε ό,τι αφορά την Παιδεία, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ξεκινάει η χρονιά με κενά, δεν μπορεί να στοχοποιείται η αριστεία. «Ο μύθος που φτιάξατε τελείωσε τον Ιανουάριο. Απαιτούμε να μπουν σε πλήρη εφαρμογή τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και το σχέδιο για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Ζητάμε να ανακαλέσει ο κ. Τσίπρας τη δήλωσή του για άγνοια, σε ό,τι αφορά την ύπαρξη θαλασσίων συνόρων. Ζητάμε από τη Βουλή να μην εγκαταλείψει τα δικαιώματά μας, με βάση το Δίκαιο της Θάλασσας» ανέφερε και εξήγησε ότι «όσα ακούσαμε από την κυβέρνηση για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, δεν μας καθησυχάζουν».

Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να προχωρήσει η αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. «Να βρούμε ρυθμίσεις για να μην γίνονται εκλογές κάθε έξι μήνες. Να αναθεωρηθεί το άρθρο 86 για την ευθύνη υπουργών, προκειμένου να μην υπάρχουν σκιές. Φέρτε τη συνταγματική αναθεώρηση να τη συζητήσουμε», πρόσθεσε και σχολίασε ότι η κυβέρνηση «μόνο τους φουκαράδες κυνηγάει. Τους άλλους τους χαϊδεύετε και λέτε ότι δήθεν σας κυνηγάνε οι ολιγάρχες».

Όπως ανέφερε, η Ν.Δ. εκφράζει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό και απορρίπτει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις. «Εκφράζουμε τη σύγχρονη ευρωπαϊκή κεντροδεξιά, με κοινωνικό πρόσωπο, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εσείς τι εκφράζετε ακριβώς; Ψήφο εμπιστοσύνης για εφαρμογή για εφαρμογή ακραίων νεοφιλελεύθερων αντιλήψεων; Όλα αυτά τα μέτρα είναι αριστερά;» διερωτήθηκε.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η Ν.Δ. θα στηρίζει τα θετικά αλλά λέει «όχι» στις πολιτικές που επιβαρύνουν την ιδιωτική οικονομία, «όχι» στον κρατισμό, «όχι» στην ανευθυνότητα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict