Navigation
25
Ιαν
location
Αθήνα
17oC
Λίγα σύννεφα
20 Ιούν 2018

“Μea culpa”, χρήσιμοι ηλίθιοι και πρόθυμοι… μετανιωμένοι!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το δημοψήφισμα του 2015 ήταν λάθος, η Μέρκελ είναι… θεά, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ επί Γεωργίου είναι πλήρως αξιόπιστα και η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μας εξυπηρετεί. Αν τα άκουγε αυτά ένας από αυτούς που πανηγύριζε τη βραδιά του δημοψηφίσματος θα νόμιζε ότι τα είπε ο… Άδωνις Γεωργιάδης. Αμ δε! Τα είπε ο… ηγέτης Αλέξης Τσίπρας σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης την ημέρα της… μεγάλης συμφωνίας με τα Σκόπια στη Μεγάλη Πρέσπα!

Ένας πολίτης που δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ήταν υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, εκλαμβάνει αυτή τη δήλωση ως Θεία δίκη. Όσοι λοιδωρήθηκαν κατά τα χρόνια της αντιπολιτευτικής απάτης και της κυβερνητικής “φούσκας” του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένοι. Δυστυχώς όμως, αισθάνονται και πολύ ζημιωμένοι… μόλις κατά 400 δισ. ευρώ! Γιατί αυτό είναι το κόστος των… ανοησιών του 2015 έως το 2060. Η εκδίκηση προς τους ψεύτες είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο. Αλλά δυστυχώς, αυτό το φαγητό και κρύο είναι και στο στομάχι του ελληνικού λαού κάθεται!

Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη. Πώς μπορεί να αισθάνεται ένας συμπολίτης μας που πίστεψε τη σωρεία ψεμάτων έως το 2015 και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ και ΟΧΙ στο δημψήφισμα; Εξαπατημένος; Αξιολύπητος; Ανόητος; Όλα μαζί; Ένας που θα κοιταχτεί στον καθρέφτη και θα… θυμηθεί ότι διαθέτει τη στοιχειώδη τσίπα, μάλλον θα αισθανθεί και τα τρία μαζί! Δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή και με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, εάν ζούμε σε μια χώρα όπου συνυπάρχουν εξαπατημένοι μαζί με ανόητους και… ψεκασμένους. Ξέρουμε όμως ότι έχουμε να κάνουμε με… θύματα που πίστεψαν ανθρώπους για τους οποίους έπρεπε να έχουν αντιληφθεί με βάση τον βίο και την πολιτεία τους ότι δεν μπορείς να εμπιστευτείς…

Η χώρα βρίσκεται σε μια κατάσταση εθνικής αφασίας, εθνικού ευνουχισμού, οικονομικής βαρβαρότητας, κοινωνικής εξαθλίωσης, θεσμικής ξεφτίλας, πολιτισμικής παρακμής και αξιακής καταρράκωσης. Οι ευθύνες βαρύνου τους παράγοντες που υπηρετούν θεσμούς και καλούνται να δώσουν ένα τέλος σε αυτόν τον κατήφορο. Εφόσον κάποιοι είναι κολλημένοι στις καρέκλες τους, κάποιοι άλλοι που υποτίθεται έχουν… φιλότιμο, πρέπει να πράξουν το χρέος τους απέναντι σε μια χώρα που ξεφτιλίζεται διεθνώς. Ασχέτως, εάν οι “μετοχές” μας έχουν σημειώσει άνοδο τις τελευταίες ημέρες μετά τη συμφωνία με τη γειτονική χώρα… Στις επόμενες εκλογές αυτό που θα κριθεί είναι ένα: πόσοι χρήσιμοι ηλίθιοι, μπορούν να πιστέψουν πρόθυμους απατεώνες για να τους ξανακούσουν να εκστομίζουν σε μεταγενέστερο χρόνο το “mea culpa”!

Όμως αυτή τη στιγμή, η χώρα χρειάζεται κυρίως πρόθυμους… μάγκες που μέσω της παραίτησής τους θα ανοίξουν τον δρόμο για να πάμε σε εκλογές ώστε να τιμωρηθούν με τον τρόπο που αξίζει όλοι αυτοί που ζημίωσαν τη χώρα. Πρώτα στην κάλπη και μετά εκεί που αποδίδεται το δίκαιο σε μια συντεταγμένη πολιτεία. Αυτοί οι πρόθυμοι… μάγκες που θα βάλουν φρένο στις ορέξεις των αμετανόητων απατεώνων, είναι αυτοί που θα ανοίξουν τον δρομο σε πρόθυμους… μυαλωμένους προκειμένου να δείξουν εμπράκτως ότι δεν θα επαναλάβουν την ανοησία του 2015. Οι επόμενες εκλογές θα δείξουν ποιοι είναι πρόθυμοι… μεταινιωμένοι για να μην ξανακάνουν πολιτικούς τυχοδιώκτες να μιλάνε για mea culpa. Κυρίως, θα αποδείξουν εμπράκτως ότι είναι διατεθειμένοι να ζήσουν σε μια κανονική χώρα όπου θα μπορούν να ονειρεύονται καλύτερπς προοπτικές για τους ίδιους και τους απογόνους τους…

του Λουκά Γεωργιάδη                                       

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ