Navigation
17
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αίθριος - καθαρός
29 Αυγ 2016

Με «πλαστικό» χρήμα και 12 δόσεις η πληρωμή των φόρων

autias2 Χρήμα & Πολίτης

Οι Έλληνες προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο των ελάχιστων διευκολύνσεων του κράτους, πληρώνουν τους φόρους με κάρτα.

Ιδιαίτερη προσοχή συνιστούν ειδικοί νομικοί! Οι τράπεζες δέχονται πληρωμή με κάρτα του φόρου εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας, των εισφορών Ταμείων, των τελών επιτηδεύματος, της περαίωσης,ακόμη και των προστίμων για αυθαίρετο.

Για όσους δυσκολεύονται στην πληρωμή του φόρου, υπάρχουν οι τραπεζικές διευκολύνσεις με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.
Χιλιάδες Έλληνες,σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιλέγουν να χρεωθούν σε τράπεζα,για να ξεφύγουν από τη«δαγκάνα» του Δημοσίου!

Μάλιστα, το επιχείρημα είναι ότι«το κράτος δίνει τρεις διμηνιαίες δόσεις, ενώ η τράπεζα 9 έως 12 δόσεις που πληρώνονται πιο άνετα…».

Σε τι καταφεύγουν ,όμως, για τις πληρωμές και ποιων φόρων;

Τραπεζικοί κύκλοι τονίζουν ότι ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ είναι οι δύο πιο «πονεμένοι φόροι».

Όπως προαναφέραμε, οι τράπεζες δέχονται πληρωμή με κάρτα του φόρου εισοδήματος, των τελών κυκλοφορίας, των εισφορών των Ταμείων, των τελών επιτηδεύματος, της περαίωσης,ακόμη και των προστίμων για αυθαίρετο.

Η νομικός Ολυμπία Νικολοπούλου τονίζει ότι «η τραπεζική διαχείριση των φόρων απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, αφού ο φορολογούμενος πρέπει να γνωρίζει ότι τα εισοδήματά του εντάσσονται πλέον, όσο διαρκεί ο δανεισμός,υπό τραπεζική επιτροπεία. Ακόμη, υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση εργασιακής υποτροπής να βρεθεί κάτω από δυσχερέστατες συνθήκες οφειλής και στην τράπεζα».

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή
Έτσι, λοιπόν,η αγωνία των τριών δόσεων αντικαθίσταται με την πληρωμή των φόρων από 12 τραπεζικές δόσεις, καθώς η μείωση των εισοδημάτων είναι τέτοια, που η έγκυρη πληρωμή της φορολογίας καθίσταται μαρτυρική.
Να δούμε όμως τι μπορείτε να κάνετε, πού να βρείτε το καλύτερο επιτόκιο, πώς να κινηθείτε πιο ευέλικτα.Ακόμη, ποιες τράπεζες δίνουν τι και υπό ποιες προϋποθέσεις.

Εθνική Τράπεζα
Η «φρεγάτα» του τραπεζικού μας συστήματος προσφέρει 12 άτοκες δόσεις και δίνει ένα σημαντικό μπόνους.

Οι συνεπείς μπορούν να πάρουν πόντους μείωσης επιτοκίου και άλλων προσφορών μέσω του προγράμματος Go4More.

Πώς πληρώνετε;Σε όλα τα υποκαταστήματα, μέσω του i-bank Internet Banking και του i-bankSimplePay, καθώς και με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Alpha Bank
Η ΑlphaBankσας λέει τα εξής και πράττει τα ακόλουθα: «Ανεξοφλήσετε τον φόρο με κάρτες της τράπεζας,έχετε τα εξής πλεονεκτήματα:

1.Δεν θα επιβαρυνθείτε με τόκους.
2. Θα συγκεντρώσετε πόντους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιβράβευσης Bonus.
3. Η τράπεζα παρέχει 9 άτοκες δόσεις για εξόφληση των οφειλών προς το Δημόσιο.
4. Μπορείτε να πληρώσετε με 9 δόσεις φόρο εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας, εισφορές Ταμείων,τέλη επιτηδεύματος,περαίωση,ακόμη και αυθαίρετο!

Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς χορηγεί εξόφληση του φόρου εισοδήματος, του ΕΝΦΙΑ, των βεβαιωμένων οφειλών σε ΔΟΥ, οι οποίες δεν βρίσκονται σε ρύθμιση, με 12 άτοκες δόσεις, μόνο φυσικών προσώπων. Όλα αυτά στα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς και μέσω των υπηρεσιών winbank και winbakeasypay.

Eurobank
Η Eurobank χορηγεί έως και 9 άτοκες δόσεις με εναλλακτικές μορφές. Είτε να πληρωθεί η οφειλή στην Εφορία εφάπαξ,με χρέωση στην κάρτα έως και 9 άτοκες δόσεις, με ειδική έκπτωση που ισχύει για εφάπαξ καταβολές, είτε να εξοφλήσουν μία ή περισσότερες επιμέρους δόσεις της Εφορίας, χρεώνοντας το ποσό της κάθε δόσης στην κάρτα σε έως και 9 άτοκες δόσεις.Τι επιτυγχάνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο; Επέκταση της διάρκειας αποπληρωμής.

pinakas

Του Γιώργου Αυτιά

* Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict