Navigation
21
Ιούν
location
Αθήνα
35oC
Αίθριος - καθαρός
23 Νοέ 2015

Μαστόρια, ανίκανα ακόμη και για μερεμέτια…

Παπαδάτος Απόψεις | Πρόσωπα

του ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Προσωπικά, δεν με φοβίζει τόσο η κρίση που βιώνουμε, όσο με φοβίζουν οι άνθρωποι που κατά καιρούς αναλαμβάνουν να μας βγάλουν από αυτήν.

Παρά το γεγονός ότι το κράτος οφείλει έξι δις ευρώ στους ιδιώτες, εκ των οποίων τα807 εκατομμύρια είναι οφειλές επιστροφής φόρων σε υγιέστατες επιχειρήσεις,επιλέγει να μην τους επιστρέφει τους φόρους ώστε στο τέλος να καθίστανται κι αυτές προβληματικές. Χρηματοδοτεί όμως την επαναλειτουργία καταχρεωμένων κρατικών επιχειρήσεων όπως η ΕΒΖ, η ηλεκτρομηχανική, το Νεώριο κλπ., μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εκατομμύρια νέων ζημιών. Αυτό το«υπέροχο» κράτος έχει επίσης στην ιδιοκτησία του εκατοντάδες κτίρια τα οποία αφήνει να καταρρέουν και ενοικιάζει κτίρια για την εγκατάσταση των δικών του υπηρεσιών!

Συνεχώς ασχολούνται με ανούσια θέματα και ποτέ με θέματα ουσίας. Έτσι, ο αυτοαποκαλούμενος «επιστήμων» υπουργός παιδείας ασχολείται με τη γενοκτονία των Ποντίων,αντί να ασχολείται με τα δημόσια σχολεία,τα γυμνάσια και τα λύκεια (άσε τα πανεπιστήμια), που έχουν έλλειψη δασκάλων και καθηγητών,που πλειστάκις διδάσκουν σε μη θερμαινόμενες αίθουσες και με μαθητές όπου το 25% εξ αυτών υποσιτίζεται. Δυστυχώς, ζούμε τη δική μας «γενοκτονία», αφού 250 χιλιάδες -κυρίως νέοι και μάλιστα επιστήμονες – έγιναν μετανάστες, το 26% είναι άνεργοι και το 28%των εργαζομένων πληρώνονται με αρκετούς μήνες καθυστέρηση. Αυτή είναι η«γενοκτονία» με την οποία έπρεπε πρωτίστως να ασχολείται η κυβέρνηση.

Όλοι στην κυβέρνηση ασχολούνται με όλα εκτός από αυτό που πρέπει: Τη δημιουργία επενδυτικού κλίματος, το οποίο όχι μόνο δεν είναι φιλικό, αλλά είναι και εχθρικό! Είμαστε η χώρα με τις υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές και ετοιμάζονται να τις αυξήσουν επιπλέον 3%!Δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες ανάπτυξη δεν θα δούμε. Τα κόκκινα δάνεια θα αυξάνονται, η μαύρη εργασία αλλά και η ανεργία θα μεγαλώνουν, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων θα μειώνονται μαζί με τις συντάξεις και οι ελάχιστες κοινωνικές παροχές θα ελαχιστοποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Και όμως, το χρέος της Ελλάδος σε σχέση με τις αναπτυξιακές της δυνατότητες είναι σχετικά μικρό. Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες θεαματικές κινήσεις. Έτσι,  η ικανοποιητική διευθέτηση των κόκκινων στεγαστικών δανείων σε συνδυασμό με την ανακεφαλαίωση των τραπεζών,αρκούσαν ώστε να αποκατασταθεί κάπως η εμπιστοσύνη στη χώρα μας,γεγονός που αποτυπώθηκε με την κατακόρυφη μείωση  απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, αλλά και τη δημιουργία μιας βάσιμης ελπίδας εξόδου της χώρας στις αγορές την άνοιξη του 2016!

Σημείωση

Η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση με στελέχη ικανά να δημιουργήσουν ένα αναπτυξιακό σόκ. Συνήθως όμως, τα πλείστα εκ των στελεχών των κυβερνήσεών μας είναι μαστόρια ανίκανα ακόμη και για μερεμέτια!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict