Navigation
17
Σεπ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
9 Δεκ 2016

Μα τι κάνουν εκεί στο ΚΕΠΕ;

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Στα ευρύχωρα γραφεία της οδού Αμερικής 11, οι «ερευνητές», προκλητικά υψηλόμισθοι εργαζόμενοι του ΚΕΠΕ, δεν κτυπούν κάρτα εισόδου- εξόδου.

Δεν ανήκουν πλέον στο Δημόσιο, αλλά πληρώνονται αδρά από τον κρατικό προϋπολογισμό ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με μισθούς 4.000€ και 5.000€ μηνιαίως και κάτι περίεργα «επιδόματα παραγωγικότητας» που όταν δεν προκαλούν γέλιο απλά γεννούν απελπισία….

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) θα έπρεπε να είχε καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια. Διατηρείται ωστόσο και το ελληνικό κράτος καταβάλλει 50.000€  το μήνα , μόνο για το ενοίκιο των γραφείων τα οποία ελάχιστοι «εργαζόμενοι» επισκέπτονται, προφανώς μόνο για να τηρούν τα προσχήματα.

Το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) σήμερα είναι μία μικρή «γιάφκα» του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Άνθρωποι που στήριξαν την ακαδημαϊκή και πολιτική «καριέρα» του πρώην Υπουργού Γιάνη, σήμερα σιτίζονται από τον κρατικό προϋπολογισμό χωρίς να προσφέρουν οποιοδήποτε ουσιαστικό επιστημονικό έργο.

 • Μέσα στα γραφεία του ΚΕΠΕ λειτουργεί κι ένα άτυπο «ταξιδιωτικό γραφείο»(!) κι αυτό είναι μάλλον θετικό αφού ένα διευθυντικό στέλεχος που διαχειρίζεται τους «ανθρώπινους πόρους» του ΚΕΠΕ, τουλάχιστον αξιοποιεί παραγωγικά το χρόνο και τις υποδομές του οργανισμού. Προς ίδιον όφελος φυσικά.

Αρκετοί από τους «ερευνητές» του ΚΕΠΕ διαθέτουν πλαστά πτυχία αλλά ουδείς τα έχει ποτέ ελέγξει.

Οι μέρες περνούν ευχάριστα με πολιτικές ίντριγκες και μικροκομματικές εξυπηρετήσεις.

Ένα κορυφαίο στέλεχος χωρίς σπουδές και περγαμηνές, εργάσθηκε κάποια στιγμή στις «δημόσιες σχέσεις» του Υπουργείου Οικονομικών (επί εποχής Βαρουφάκη φυσικά) και κατόπιν όταν «επέστρεψε» στο ΚΕΠΕ ασχολείται μόνο με τα «σοβαρά πολιτικά ζητήματα» του οργανισμού.

 • Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ ο διαβόητος ευκατάστατος αριστερός διανοούμενος Νίκος Θεοχαράκης, όταν δεν «εκπροσωπεί» την Ελλάδα σε κάποιο συνέδριο του εξωτερικού (όλα τα έξοδα πληρωμένα φυσικά), ασχολείται με την πραγματική του δουλειά, την αρμοδιότητα που τον ευχαριστεί και τον εκφράζει, στη διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής.

Στη διοίκηση του ΚΕΠΕ συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Ν. Φράγκος και κάποια στελέχη από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης που είναι πάντα χρήσιμα ώστε να μην προκύπτουν δυσάρεστα ερωτήματα νομιμότητας των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΠΕ.

 • Σ’ αυτό τον ευχάριστο, παραγωγικό και δημιουργικό οργανισμό, όποιος ασκεί κριτική δεν είναι αρεστός. Καλύτερα να απομακρύνεται. Τα κριτήρια προσλήψεων και απολύσεων είναι αμιγώς κομματικά χωρίς μανδύα νομιμότητας και αντικειμενικότητας.
 • «Είτε είσαι μαζί μας και συμμετέχεις στο πάρτι είτε δεν είσαι και απομακρύνεσαι».

Κάποια στιγμή, στο μακρινό παρελθόν η Τρόικα είχε εισηγηθεί το κλείσιμο του ΚΕΠΕ και την εξοικονόμηση των χρημάτων προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η κακόγουστη αυτή ιδέα γρήγορα ξεχάστηκε και στο ΚΕΠΕ ανατέθηκε η εκπόνηση ενός «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας».

Αν δεν το έχετε διαβάσει, δεν υπάρχει λόγος να στενοχωριέστε. Δεν υπάρχει. Δεν υπήρξε ποτέ….

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

 • ΛΟΓΙΣΤΑΚΟΣ

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΕΠΕ. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ 5.000.000 ΕΚΑΤ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΛΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΠΕ ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΠΕ.
  ΕΧΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΤΗ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ 2.000.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ.ΜΟΝΙΜΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ ΚΕΡΙΖΕΙ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΛΑΟ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.
  ΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΚΥΡΙΕ ΚΩΝΣΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΑΣΜΟΣ.

 • Πρόδρομος Προδρομίδης

  Είμαι ερευνητής Α βαθμίδας του ΚΕΠΕ και επειδή έτυχε να το διαβάσω το κείμενό σας, για την ενημέρωση του περαστικού αναγνώστη (που ενδέχεται να εκλάβει τα γραφόμενά σας ως απολύτως διασταυρωμένα), αναφέρω μερικά πράγματα για τα οποία προσωπικώς είμαι απολύτως (100%) σίγουρος:
  (α) Τα πτυχία μου τα έχω κερδίσει με εργασία και θυσίες και είναι γνήσια.
  (β) Τηρώ το ωράριο και συνεχίζω να εργάζομαι πολλές ώρες και πέραν αυτού. Δεν πηγαίνω στον χώρο εργασίας μου προσχηματικά.
  (γ) Τόσο ο φόρτος εργασίας όσο και το ήθος μου παραποιούνται από την περιγραφή σας ότι στο ΚΕΠΕ «οι μέρες περνούν ευχάριστα με πολιτικές ίντριγκες και μικροκομματικές εξυπηρετήσεις».
  (δ) Το αναπτυξιακό σχέδιο που ισχυρίζεστε ότι ουδέποτε διενεργήθη είναι προσπελάσιμο μέσω της ιστοσελίδας του εποπτεύοντος υπουργείου http://www.mnec.gr/images/Meletes_Ellinikou_Dimosiou/ypoyrgeio-anaptixis/anaptixiakoOrama_KEPE_Ioynios2014.pdf.
  Ο ισοπεδωτικός τρόπος με τον οποίο γράφετε αορίστως για εμένα και άλλους εργαζομένους είναι άδικος.

PolicePress