Navigation
28
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
30 Νοέ 2018

Λίνκολν “καλεί” Τσίπρα…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η “ικανότητα” ενός λαϊκιστή πολιτικού μετριέται με τον αριθμό των αφελών που μπορεί να παρασύρει. Άλλοτε ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος, άλλοτε μικρότερος, άλλοτε ελάχιστος. Αν μπορείς να κοροϊδέψεις πολλούς για πολύ καιρό τότε είσαι… μάγκας. Αν σε καταλάβουν όμως με τον καιρό οι πολλοί ότι τους κοροϊδεύεις, τότε κάνεις τον… ψευτόμαγκα και τρως τα μούτρα σου!

Η σημερινή συγκυβέρνηση της παρακμής και της πρωτοφανούς στα μεταπολιτευτικά χρονικά ανικανότητας και ανεπάρκειας, έχει μείνει στο 2015. Τότε που με τα απανωτά ψέματα από το μπαλκόνι, ο σημερινός επικεφαλής της, γνώρισε ποσοστά αποδοχής που δεν συναντούσε κάποιος ούτε στις πρώην κομμουνιστικές χώρες! Το νέο και άφθαρτο με τον καιρό έγινε παλιό και κακοφορμισμένο. Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά και όταν δεν έχεις προπονηθεί, τότε περνάς κάτω από αυτόν. Αν δεν ξέρεις να δέσεις ούτε τα… κορδόνια σου, μην περηφανεύεσαι ότι μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο! Η πολιτική αποθέωση σε πλασματικές συνθήκες μπορεί να γίνει εξαΰλωση όταν έρθει η ώρα της… γνωριμίας με τον πραγματικό κόσμο.

Η κυβέρνηση παίζει τα ρέστα της για να αποτρέψει τον σχηματισμό συμμαχίας μετά τις προσεχείς εκλογές, η οποία θα αναδείξει Πρόεδρο Δημοκρατίας με 180 ψήφους. Τάζει και υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια. Έχει λεηλατήσει τους μεσαίους, μικρομεσαίους, αδύναμους, φτωχούς και εξαθλιωμένους. Ακόμη έχει κάποια επιρροή σε μια συγκεκριμένη ομάδα αφελών, ιδεοληπτικών, βολεμένων και “περίεργων”. Μιλάει για καλύτερες συνθήκες, όταν έχει αρπάξει 10 ευρώ, επιστρέφει το 1 και σε λίγο καιρό θα το πάρει πίσω και αυτό. Ωστόσο, είναι πολύ πιθανό για κάποιους… πανέξυπνους το 1 να είναι μεγαλύτερο από το 10! Είναι δεδομένο ότι όσοι λάβουν το κοινωνικό επίδομα ή δουν μια μικρή μείωση (της… πλάκας) στον ΕΝΦΙΑ μόνο για μία χρονιά, πρέπει να σταματήσουν να κάνουν όνειρα. Είναι όλοι τους τόσο εκτεθειμένοι στις οφειλές που όπως θα δουν τα λεφτά ή το όφελος, την ίδια στιγμή θα πρέπει να τα ξεχάσουν!

Με διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, κουτοπονηριές, θράσος και μαγκιά, η σημερινή συγκυβέρνηση της παρακμής προσπαθεί να πείσει για τα… τεράστια οφέλη της μεταμνημονιακής εποχής και της… ανάπτυξης. Αυτό που δείχνουν σήμερα οι αριθμοί στην οικονομία, προσομοιάζει με έναν άνθρωπο που χαμογελά στο καφενείο πίνοντας τον καφέ του, αλλά εσωτερικά έχει διάσπαρτους μεταστατικούς καρκινικούς όγκους. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα με βάση τα οικονομικά δεδομένα και όχι με όρους προπαγάνδας παλαιοκομμουνιστικού χαρακτήρα. Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν φθηνή προπαγάνδα για να καλύψουν τα εγκλήματα του 2015, δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε. Ας μείνουν μόνοι τους με τους πρόθυμους ανόητους που τους πιστεύουν…

Το πρόβλημα της Ελλάδος με την παρουσία της σημερινής συγκυβέρνησης είναι πολύπλοκο και πολυεπίπεδο. Είναι πρόβλημα εθνικό, οικονομικό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, αξιακό, πολιτισμικό, θεσμικό και αισθητικό. Μα πάνω απ΄ όλα είναι θέμα ηθικής τάξεως που έχει να κάνει με το έλλειμμα σεβασμού απέναντι στους πολίτες. Η συντριπτική πλειονότητα έχει καταλάβει το μέγεθος της απάτης που έχει παιχτεί εις βάρος της. Αυτό πιθανόν να το αγνοεί ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου, αλλά μάλλον… υπάρχει ο Αβραάμ Λίνκολν να του θυμίζει ότι “μπορείς να κοροϊδεύεις λίγους για πολύ καιρό, πολλούς για λίγο καιρό, αλλά όχι όλους για πάντα”. Ας το θυμάται αυτό και ας περιοριστεί σε αυτούς που θα του απομείνουν και θα έχει… καταφέρει να κοροϊδέψει για ακόμη μία φορά στις προσεχείς εκλογές. Θα διαπιστώσει ότι είναι αισθητά λιγότεροι…

Λουκάς Γεωργιάδης

 

 

 

 

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ