Navigation
22
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
29 Οκτ 2019

Λεφτά, δώρα και ταξίδια για τους συνεπείς δανειολήπτες!

λεφτα Νέα

Επιστροφή χρημάτων μέσω μειωμένων τόκων, μεγάλες εκπτώσεις στις αγορές με «πλαστικό χρήμα», μείωση επιτοκίων για στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, δώρα, ασφαλιστικά προγράμματα και… αεροπορικά ταξίδια για τους συνεπείς δανειολήπτες φέρνει το 2020!

Τα πιστωτικά ιδρύματα έχουν επιδοθεί σε έναν ανταγωνισμό για να κερδίσουν καλύτερη φήμη στην αγορά από την επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, αλλά ταυτόχρονα ετοιμάζουν και σοκ για όσους είναι «μη συνεργάσιμοι» και εμφανίζουν συστηματική άρνηση συνέπειας ως προς τις υποχρεώσεις τους. Ήδη, από την 1η Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε ισχύ προγράμματα επιβράβευσης, τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην κορύφωσή τους εντός του 2020.

Όλες οι συστημικές τράπεζες, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στους ισολογισμούς τους, ευθυγραμμίστηκαν με την παραίνεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να επιβραβεύσουν τους συνεπείς δανειολήπτες, κάτι που φυσικά πέρασε και από την έγκριση των δανειστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο βελτιώνονται τα μεγέθη των τραπεζών, όσο αυξάνεται η εισροή καταθέσεων και όσο επιτυγχάνονται οι στόχοι στους πλειστηριασμούς, τόσο θα βελτιώνονται τα πακέτα παροχών προς τους συνεπείς δανειολήπτες. Κοινή συνισταμένη αυτής της προσέγγισης είναι η βελτίωση της κουλτούρας πληρωμών.

Αναλυτικά, τα πακέτα παροχών που προσφέρονται στους συνεπείς δανειολήπτες ανά τράπεζα παρουσιάζονται παρακάτω.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τέσσερις βασικές διευκολύνσεις παρέχει προς τους συνεπείς δανειολήπτες η Τράπεζα Πειραιώς. Αναλυτικά:

1. Επιστρέφεται χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο 0,10% του επιτοκίου του στεγαστικού τους δανείου. Ο συνεπής δανειολήπτης, εφόσον έχει εξοφλήσει τις δόσεις του σε ένα έτος, τότε θα βλέπει τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους το σχετικό ποσό στον λογαριασμό του. Δηλαδή, όσοι ανταποκρίθηκαν με συνέπεια στο σύνολο των φετινών δόσεων θα δουν στο τέλος Ιανουαρίου 2020, το σχετικό ποσό ως επιβράβευση.

2. Ο δανειολήπτης επιβραβεύεται με 1 yellow για κάθε ευρώ της μηνιαίας δόσης, το οποίο θα αποδίδεται σε μηνιαία βάση.

3. Μετά από κλήρωση, ένας τυχερός δανειολήπτης θα κερδίζει το ποσό της δόσης του σε yellows.

4. Προσφέρεται προνομιακό επισκευαστικό δάνειο με το χαμηλότερο επιτόκιο της αγοράς, δηλαδή με το Euribor 1 μηνός πλέον περιθωρίου 1,50% για την ανακαίνιση της κατοικίας που αγοράστηκε με στεγαστικό δάνειο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα επιβράβευσης ισχύει για όσους είχαν πάρει δάνεια έως τις 31/12/2014 και είναι από τότε ενήμεροι.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Το πρόγραμμα ανταμοιβής των συνεπών δανειοληπτών από την Εθνική περιλαμβάνει τις εξής τρεις βασικές παροχές:

1. Επιστρέφεται το 5% των συνολικών τόκων που καταβλήθηκαν για την εξυπηρέτηση του στεγαστικού δανείου σε ένα έτος. Το σχετικό ποσό για το 2019 θα πιστωθεί στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του δανείου τον προσεχή Ιανουάριο.

2. Ο δανειολήπτης επιβραβεύεται με επιπλέον όφελος 2% στις καθημερινές συναλλαγές του μέσω του προγράμματος go4more, σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και πρατήρια καυσίμων. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε πόντους που αποδίδονται τον Ιανουάριο κάθε έτους για το προηγούμενο έτος.

3. Κέρδος επιπλέον πόντων από το πρόγραμμα go4more, το οποίο μπορεί να εξαργυρωθεί στο δίκτυο των 6.800 συνεργαζόμενων επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα ανταμοιβής πελατών της Εθνικής Τράπεζας εντάσσονται όσοι δανειολήπτες εκταμίευσαν στεγαστικό δάνειο πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια και είναι ενήμεροι γι’ αυτό το χρονικό διάστημα.

EUROBANK

Έκπτωση επιτοκίου, προνόμια και… αεροπορικά ταξίδια προσφέρει στους συνεπείς δανειολήπτες η Eurobank!

Πιο αναλυτικά:

1. Χορηγείται έκπτωση επιτοκίου 0,50% για τη λήψη νέου στεγαστικού δανείου σταθερού ή κυμαινόμενου επιτοκίου. Η έκπτωση ισχύει για τον δανειολήπτη και τα τέκνα του, ενώ δίνεται άμεση προτεραιότητα στην εξέταση του σχετικού αιτήματος.

2. Δίνεται το περιθώριο να μετατεθεί η πληρωμή της δόσης του Δεκεμβρίου στην εναπομείνασα διάρκεια του δανείου, αρκεί ο δανειολήπτης να είναι ενήμερος τους πρώτους 11 μήνες κάθε έτους.

3. Χορηγείται έκπτωση έως 50% στο επιτόκιο αγορών της πιστωτικής κάρτας Eurobank, τόσο για τους υφιστάμενους όσο και τους νέους κατόχους.

4. Δίνονται 2 εισιτήρια μετ’ επιστροφής για οποιονδήποτε προορισμό εσωτερικού από το δίκτυο της Aegean και της Olympic Air για κάθε κύριο δανειζόμενο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας με την Aegean μέσω του προγράμματος επιβράβευσης «€πιστροφή». Το εντυπωσιακό αυτό δώρο αφορά τους απόλυτα ενήμερους δανειολήπτες, δηλαδή αυτούς που δεν έχουν αργήσει την πληρωμή της δόσης τους ούτε ένα λεπτό!

Δικαιούχοι του προγράμματος επιβράβευσης της Eurobank είναι όλοι οι ενήμεροι δανειολήπτες που έχουν στεγαστικό δάνειο για τουλάχιστον πέντε έτη.

ALPHA BANK

Μειωμένο επιτόκιο και πρόσθετες ασφαλιστικές καλύψεις παρέχει στους συνεπείς δανειολήπτες η Alpha Bank.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα επιβράβευσης περιλαμβάνει τις εξής τέσσερις παροχές:

1. Μειωμένο επιτόκιο κατά 0,5% για νέα στεγαστικά δάνεια και χρηματοδοτήσεις προς μικρές επιχειρήσεις. Το πακέτο περιλαμβάνει άμεση αξιολόγηση του αιτήματος, επιδότηση με 10% των νέων προγραμμάτων ασφάλισης αυτοκινήτου της ΑΧΑ Ασφαλιστικής και επιπλέον επιτόκιο 0,10% στην προθεσμιακή κατάθεση του συνεπούς δανειολήπτη.

2. Μείωση κατά 10% στο ασφάλιστρο της κατοικίας ή της επαγγελματικής στέγης που αποκτήθηκε με δάνειο μέσω σχετικού προγράμματος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής.

3. Δωρεάν ασφαλιστική κάλυψη για έξι μήνες στην περίπτωση πρόσκαιρης ανικανότητας από ατύχημα, κατά την οποία ο δανειολήπτης δεν πληρώνει τη μηνιαία δόση.

4. Παροχή bonus με 10.000 πόντους ετησίως μέσω του σχετικού προγράμματος επιβράβευσης.

Όπως και στην περίπτωση των άλλων τραπεζών, έτσι και στην αντίστοιχη της Alpha Bank, οι παροχές θα αρχίσουν να αποδίδονται στον δικαιούχο από τον Ιανουάριο του 2020, εφόσον είναι ενήμερος.

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict