Navigation
7
Απρ
location
Αθήνα
10oC
Βροχή
16 Ιούν 2015

Lamda Development: Θα βρεθεί συναινετική λύση για το Ελληνικό

Ελληνικό Επιχειρήσεις
“Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να δημιουργήσουμε συναίνεση για το έργο στο Ελληνικό “υποστήριξε κατά τη διάρκεια της σημερινηής ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Lamda Development  ο πρόεδρος της εταιρείας και πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης.
“Το Ελληνικό, σημείωσε,  για τα δεδομένα της Ελλάδας μια εξαιρετικά μεγάλη επένδυση και κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να προχωρήσει γιατί θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα και όχι μόνο για την εταιρεία. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε μικροσυγκρούσεις και μικροεντάσεις, πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία, υπομονή και να κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να σπρώξουμε θετικά το έργο προς τα εμπρός.  Είμαστε σε μια μεταβατική φάση και ελπίζουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο ορατό αποτέλεσμα σε αυτό το ζήτημα”.

Από την πλευρά του ο  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Οδυσσέας Αθανασίου τόνισε πως αυτή την περίοδο “κάνουμε τις μελέτες που πρέπει να δοθούν στους αρμόδιους φορείς όταν μας ζητηθούν. Περιμένουμε να επικοινωνήσουμε με το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση που να μας κάνει να πιστεύουμε πως η επένδυση έχει βαλτώσει.

Για την πρόσφατη υπόθεση με το αίτημα αξιοποίησης 12 στρεμμάτων στο πλαίσιο σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, είπε πως “δεν έχει γίνει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα και όταν γίνει θα το σχολιάσουμε”.

Για τις αλλαγές που ζητούν ορισμένοι φορείς στο Master Plan που κατέθεσε η εταιρεία στο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) ο κ. Αθανασίου υποστήριξε πως “η εταιρεία είχε την τεχνογνωσία να καθήσει με διεθνείς ομίλους συμβούλων ώστε να αναπτύξει το Στρατηγικό Σχέδιο για το Ελληνικό. Φτιάξαμε κάτι μετά από 16 μήνες ώστε να είναι αρχιτεκτονικά άρτιος. Ο άλλος στόχος ήταν να φτιαχθεί μία ανάπτυξη που να συντελέσει τα μέγιστα στην ελληνική οικονομία, στην απασχόληση και στο τουριστικό ρεύμα. Ολα αυτά αλληλεπιδρούν. Είναι σαν ένα παζλ που αν του πάρεις ένα κομμάτι επηρεάζονται και τα άλλα. Γι αυτό το λόγο οποιαδήποτε προτεινόμενη αλλαγή πρέπει να μελετηθεί βαθιά και αναλυτικά, αν και είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις”. Είμαστε υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος διαφορετικών απόψεων και στεκόμαστε στα γεγονότα. Αυτό είναι ένα έργο που ξεφεύγει από ένα παραδοσιακό ιδιωτικό έργο. Είναι έργο με τεράστια πολλαπλασιαστικά οφέλη, που μας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα”.

Όσον αφορά τη νομική της κάλυψη, τονίστηκε ότι θέση της εταιρείας είναι να μη μπει σε συζήτηση για τα νομικά θέματα γιατί θεωρεί πως “για να προχωρήσει η επένδυση με υγιή τρόπο πρέπει να όλοι οι φορείς να βρουν την κατάλληλη λύση με συναινετικό τρόπο”. “Σαφώς από τη σύμβαση προκύπτουν νομικά δικαιώματα αλλά αυτό είναι το τελευταίο που μας ενδιαφέρει τώρα”, σημείωσε.

Η σημερινή συνέλευση ενέκρινε και την αγορά ιδίων μετοχών της εταιρείας μέχρι ποσοστού 10% και ανώτατη τιμή τα 10 ευρώ.

Μαρίνα Πρωτονοταρίου

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress