Navigation
31
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
17 Απρ 2019

Κυβέρνηση της… Πρωταπριλιάς με μηδενική αξιοπιστία

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα έχει εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και δεν μιλάμε για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές που διεξάγονται σε ένα μήνα και κάτι αλλά για τις εθνικές εκλογές, οι οποίες όσο αργότερα γίνουν τόσο το χειρότερο για τη χώρα. Κάθε μέρα παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία έρχεται να επαυξήσει το τεράστιο οικονομικό κόστος που προκλήθηκε το 2015. Επιπλέον, δεν μιλάμε μόνο για οικονομικές απώλειες, αλλά για θεσμικό κατήφορο και αξιακό εξευτελισμό.

Η εικόνα που δίνουμε στο εξωτερικό είναι απογοητευτική. Πλην του… deal με τα Σκόπια από το σημερινό delivery boy του Μαξίμου, όλες οι άλλες εκδοχές πάσχουν. Το μόνο που μπορούμε να διαπιστώσουμε σε σχέση με την κινητικότητα που υπάρχει στην οικονομία συνδέεται με την ήπια προεξόφληση της επερχόμενης πολιτικής αλλαγής. Οι αγορές θέλουν ξεκάθαρα μια νέα κυβέρνηση και μάλιστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να καλύψει κατά το δυνατόν τις τεράστιες τρύπες που αφήνει πίσω της η σημερινή… παιδική χαρά!

Και τι δεν έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση! Αφήνει ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, το δημόσιο χρέος στον… αέρα και χωρίς ρύθμιση από το 2031 και μετά, υπερφορολογημένους και εξαθλιωμένους πολίτες, απαξιωμένη περιουσία που έχει εκχωρηθεί για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, μηχανισμούς ανεπαρκών και άχρηστων κομισάριων στο Κράτος, διαλυμένη κατάσταση σε Υγεία και Παιδεία, τεράστια ελλείμματα δημοκρατίας και θεσμική ανισορροπία. Τι να πρωτοπούμε για τη σημερινή κυβέρνηση που ήρθε την πιο ακατάλληλη στιγμή το 2015 και παραμένει… ατάραχη μπροστά στα “κατορθώματα” της!

Η σημερινή κυβέρνηση δεν εμπνέει κανέναν. Έχει διαλύσει τα πάντα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς, διαθέτει μηδενική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, μισεί αρχές και αξίες. Επιπλέον, μισεί τους ίδιους τους πολίτες, καθώς σε αυτούς θα σκάσουν οι “βόμβες” από την εγκληματική της πολίτική, έστω και αν θέλει να μεταθέσει το τεράστιο πολιτικό κόστος στην επόμενη κυβέρνηση. Οι άνθρωποι έχουν το ψέμα μέσα στο DNA τους, είναι θρασύτατοι και προκαλούν ακόμη και όταν τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Το μόνο καλό είναι ότι έχουν προσγειωθεί στον πραγματικό κόσμο μετά τις ηλιθιότητες του 2015. Όμως, αυτές τις ηλιθιότητες τους θα τις πληρώνουμε για δεκαετίες. Συνεπώς, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Παραμένουν στην εξουσία για να δρέψουν τους καρπούς των… πεζοδρομιακών “αγώνων” τους και να φάνε όσο γίνεται περισσότερα.

Για τη σημερινή κυβέρνηση κάθε μέρα είναι… Πρωταπριλιά. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συστολή. Η ανάσα τους είναι γρηγορότερη από τα ψέματα τους. Έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ. Κανείς από τον έξω κόσμο δεν μπορεί να μας δει με θετικό μάτι. Μόνο οι βολεμένοι και οι… βαρεμένοι εντός Ελλάδας που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν λόγω ρουσφετιών, ιδεολογικής συγγένειας και συναφούς φαυλότητας. Αυτό που βιώνουμε σήμερα αποτελεί μια εθνική ντροπή. Άνθρωποι οι οποίοι στον πραγματικό κόσμο δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε μία μέρα από τα ψέματα τους και την αναποτελεσματικότητα τους, θα μας ζητήσουν σε λίγο καιρό και πάλι την ψήφο μας. Προς το παρόν μας ζητούν με θράσος τα… ρέστα! Θου Κύριε…

Η σημερινή πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι αυτά τα “υλικά” που είναι σήμερα στην κυβέρνηση, τα δημιούργησαν ανάλογα “υλικά” που υπάρχουν στην κοινωνία. Εμείς, καταγράφουμε απλά την καταστροφική τους πολιτική, την ανεπανάληπτη χυδαιότητα τους, το απύθμενο θράσος τους, την παροιμιώδη ασχετοσύνη τους. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βλέπει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, έτσι ώστε σε όλες τις κάλπες να τους εξευτελίσει με τον αντίστοιχο τρόπο που εξευτέλισαν τους πάντες και τα πάντα.

Τέτοιους… πρωταπριλιανούς σαν τους σημερινούς, ελπίζουμε να μην ξαναγνωρίσει ο τόπος. Τους μάθαμε και νιώθουμε πλέον στο πετσί μας τα αποτελέσματα των ανοησιών τους. Αυτή η κυβέρνηση τα μόνα που έχει στο… πετσί-της είναι η απάτη και η κοροϊδία. Και με τέτοια χαρακτηριστικά κυβέρνησης, η χώρα δεν μπορεί παρά να είναι σε κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας, κοινωνικής περιθωριοποίησης και ισοπέδωσης, πολιτισμικής χρεοκοπίας, ηθικής καταρράκωσης και αξιακής φτώχειας. Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα με τέτοιους τυχοδιώκτες που έχουν μετατραπεί σε ανεπανάληπτα… παχύδερμα!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ