Navigation
2
Αυγ
location
Αθήνα
42oC
Αίθριος - καθαρός
10 Απρ 2019

Κυβέρνηση της… Πρωταπριλιάς και της αναξιοπιστίας

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χώρα έχει εισέλθει σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και δεν μιλάμε για τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές αλλά για τις εθνικές εκλογές, οι οποίες όσο αργότερα γίνουν τόσο το χειρότερο για τη χώρα. Κάθε μέρα παραμονής της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία έρχεται να επαυξήσει το τεράστιο οικονομικό κόστος που προκλήθηκε το 2015. Επίσης, δεν μιλάμε μόνο για οικονομικές απώλειες, αλλά για θεσμικό κατήφορο και αξιακό εξευτελισμό.

Η εικόνα που δίνουμε στο εξωτερικό είναι απογοητευτική. Πλην του… deal με τα Σκόπια από το σημερινό delivery boy της εξουσίας, όλες οι άλλες εκδοχές πάσχουν. Το μόνο που μπορούμε να διαπιστώσουμε σε σχέση με την κινητικόητα που υπάρχει στην οικονομία έχει να κάνει με την ήπια προεξόφληση της πολιτικής αλλαγής που έρχεται. Αλλά και εκεί υπάρχει ζήτημα, καθώς οι αγορές θέλουν ξεκάθαρα μια νέα κυβέρνηση και μάλιστα την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έτσι ώστε να καλύψει κατά το δυνατόν τις τεράστιες τρύπες και τα συντρίμμια που αφήνει πίσω της η σημερινή… παιδική χαρά!

Και τι δεν έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση! Αφήνει ζημιά άνω των 200 δισ. ευρώ, το δημόσιο χρέος στον… αέρα και χωρίς ρύθμιση από το 2031 και μετά, υπερφορολογημένους και εξαθλιωμένους πολίτες, απαξιωμένη περιουσία που έχει εκχωρηθεί για 99 χρόνια στο Υπερταμείο, μηχανισμούς ανεπαρκών και άχρηστων ημετέρων συντρόφων, διαλυμένη κατάσταση σε Υγεία και Παιδεία, τεράστια ελλείμματα δημοκρατίας και φυσικά θεσμική ανισορροπία. Τι να πρωτοπούμε για τη σημερινή κυβέρνηση που ήρθε την πιο ακατάλληλη στιγμή το 2015 και παραμένει. ατάραχη μπροστά στα κατορθώματα της;

Η ομάδα οπορτουνιστών και χυδαίων υποκειμένων της εξουσίας δεν εμπνέει κανέναν παρά μόνο αυτούς που βολεύονται. Έχει διαλύσει τα πάντα, εκθέτει τη χώρα διεθνώς, διαθέτει μηδενική αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα και μισεί τις αρχές και τις αξίες της χώρας μας. Επιπλέον, μισεί τους ίδιους τους πολίτες, καθώς σε αυτούς θα σκάσουν οι “βόμβες” από την εγκληματική της πολιτικής, έστω και αν θέλει να μεταθέσει το τεράστιο πολιτικό κόστος στην επόμενη κυβέρνηση. Οι άνθρωποι έχουν το ψέμα μέσα στο DNA τους, είναι θρασύτατοι και προκαλούν ακόμη και όταν τα γεγονότα βγάζουν… μάτια. Το μόνο καλό είναι ότι έχουν προσγειωθεί στον πραγματικό κόσμο μετά τις ηλιθιότητες του 2015. Όμως, αυτές τις ηλιθιότητες τους θα τις πληρώνουμε για δεκαετίες. Συνεπώς, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό. Παραμένουν στην εξουσία για να δρέψουν τους καρπούς των… πεζοδρομιακών “αγώνων” τους και να φάνε όσο γίνεται περισσότερα.

Για τη σημερινή κυβέρνηση κάθε μέρα είναι… Πρωταπριλιά. Οι άνθρωποι δεν έχουν καμία συστολή. Η ανάσα τους… συναγωνίζεται τα ψέματα τους. Έχουν σπάσει όλα τα κοντέρ. Κανείς από τον έξω κόσμο δεν μπορεί να μας δει με θετικό μάτι. Μόνο οι βολεμένοι και οι… βαρεμένοι εντός Ελλάδας που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν λόγω ρουσφετιών, ιδεολογικής συγγένειας και… συναφούς φαυλότητας. Αυτό που βιώνουμε σήμερα αποτελεί μια εθνική ντροπή. Άνθρωποι που στον πραγματικό κόσμο δεν θα μπορούσαν να σταθούν ούτε μία μέρα από τα ψέματα τους και την αναποτελεσματικότητα τους, θα μας ζητήσουν σε λίγο καιρό και πάλι την ψήφο μας. Θου Κύριε…
Η σημερινή πραγματικότητα δεν μας επιτρέπει να αγνοούμε το γεγονός ότι αυτά τα “υλικά” που αποτελούν το σημερινό κυβερνητικό οικοδόμημα, προήλθαν από την ανοησία ενός κρίσιμου τμήματος του εκλογικού σώματος. Εμείς, καταγράφουμε απλά την καταστροφική τους πολιτική, την ανεπανάληπτη χυδαιότητα τους, το απύθμενο θράσος τους, την παροιμιώδη ασχετοσύνη τους. Ελπίζουμε ότι όλα αυτά τα βλέπει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, έτσι ώστε σε όλες τις προσεχείς κάλπες να τους εξευτελίσει με τον αντίστοιχο τρόπο που εξευτέλισαν τους πολίτες, τη χώρα και το έθνος.

Τέτοιους… πρωταπριλιανούς ελπίζουμε να μην ξαναγνωρίσει ο τόπος. Τους μάθαμε και νιώθουμε στο πετσί μας την ανοησία τους. Αυτή η κυβέρνηση τα μόνα που έχει στο… πετσί-της είναι η απάτη και η κοροϊδία. Και με τέτοια χαρακτηριστικά κυβέρνησης, η χώρα δεν μπορεί παρά να είναι σε κατάσταση διεθνούς διασυρμού, στασιμοχρεοκοπίας, κοινωνικής περιθωριοποίησης, πολιτισμικής χρεοκοπίας, ηθικής καταρράκωσης και αξιακού εξευτελισμού. Δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα με τέτοιους τυχοδιώκτες που έχουν μετατραπεί σε ανεπανάληπτα παχύδερμα. Αυτό ας το έχουμε υπόψιν όταν έρθει η ώρα των… καλπών!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ