Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
18 Οκτ 2018

Κυβέρνηση της… Μάνδρας και του Ματιού!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Αποσβολωμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί καθημερινά τα κατορθώματα της σημερινής συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η οποία βρίσκεται σε αποδρομή. Οι εβδομάδες τους είναι μετρημένες και θα φύγουν εν μέσω σκανδάλων, σεισμών, λιμών, καταποντισμών, εμπρησμών και πλήρους αναξιοπιστίας. Αρκούσαν 6 μήνες για να υποσκάψουν το μέλλον της χώρας για δεκαετίες και φαίνεται ότι δεν τους αρκούν τα 3,5 χρόνια καταστροφής για να εγκαθιδρύσουν αυτό που έχουν στο μυαλό τους, αλλά που ποτέ δεν μπορεί να γίνει πράξη σε χώρα του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπουργοί κατηγορούν αλλήλους για ρεμούλες και αρπαχτές, αστυνομικά τμήματα παραδίδονται στην πυρά δημιουργώντας ανασφάλεια στους πολίτες και μαύρες σκέψεις για την παθητική στάση των εντεταλμένων για τη δημόσια ασφάλεια. Ένας ανεκδιήγητος τύπος που φέρει τον τίτλο του υπουργού Παιδεία σκέφτεται να καταργήσει τα μαθήματα βάσης που αποτελούν το εφαλτήριο της επιστημοσύνης γιατί πιστεύει ότι μπορεί να εγκαθιδρύσει ένα μοντέλο πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε έναν κόσμο που καλπάζει τεχνολογικά και τρέχει με έτη φωτός. Την ίδια στιγμή, βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την… επίσημη λειτουργία παραρτημάτων από… ακτιβιστές που είναι κακοποιοί ή από… αγωνιστές που είναι τρομοκράτες!

Όσα συμβαίνουν πλέον στη χώρα ξεπερνούν πλέον κάθε φαντασία. Κυβερνητικό στέλεχος ζητά με αγωνία να τελειώσει η Δικαιοσύνη τα… πολλά πολλά και να συλλάβει όσους… ενοχλούν τους σημερινούς κυβερνώντες! Αυτά τα ακούει ένας επενδυτής εκτός χώρας και αν είχε 1.000 λόγους να μην βλέπει ούτε… ζωγραφιστή την Ελλάδα, τώρα έχει και έναν επιπλέον για να τη σιχαθεί! Γιατί αύριο μεθαύριο, αν ο επενδυτής αυτός δεν είναι αρεστός, τότε… μαύρο φίδι που τον έφαγε!

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου ο ένοικος του Μαξίμου ζητεί από τον Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος να… δουλέψει περισσότερο! Μιλάμε για… ανέκδοτο, για παροιμιώδη “τρολαρίσματα”. Μιλάμε για μια ιλαροτραγωδία που αν καταλάβαιναν όλοι τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος, τότε θα μιλούσαν για συμφορά. Υποτίθεται ότι είμαστε μια χώρα που θέλει να έχει πρόσωπο στο εξωτερικό διώχνοντας τους επενδυτές και καταθέτοντας… διπλούς προϋπολογισμούς, γιατί μάλλον έχει έφεση στα… διπλά βιβλία! Μιλάμε για τύπους που προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν συνθήκες ανωμαλίας ως μέρος της δικής τους κανονικότητας!

Έχουμε μια κυβέρνηση που τακτοποιεί αυθαίρετα και ζητάει τα… ρέστα απ΄ όσους δεν… κάηκαν στο Μάτι γιατί πήγαν να μείνουν εκεί. Και να φανταστεί κανείς ότι η συντριπτική πλειονότητα των θυμάτων του Ματιού ήταν από άλλες περιοχές που είχαν πάει για να κάνουν το μπάνιο τους. Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και τους… δορυφόρους αυτής της κυβέρνησης που κάποτε έλεγαν ότι θα τελειώσουν τα αντιπλημμυρικά έργα μέσα σε 6 μήνες (προ τετραετίας όλα αυτά…) και όταν χάθηκαν οι συνάνθρωποι μας στη Μάνδρα, κρυβόντουσαν. Μιλάμε για έργα και ημέρες παλαβών, θρασύτατων και άκρως επικίνδυνων υποκριτών.

Τελικά, ειδικά σ΄ αυτήν τη χώρα, έχουμε αυτό που αξίζουμε. Μια κοινωνία σε αφασία, έρμαιο των πάσης φύσεως παρασίτων και κακοποιών στοιχείων, παρακολουθεί τον κατήφορο της μέσα από τη διακυβέρνηση της σημερινής παρέας. Για παράδειγμα, σε καμία χώρα του κόσμου, δεν υπάρχουν πανεπιστήμια με το δικό μας… αισθητικό αποτέλεσμα. Ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ή της Ασίας, δεν υπάρχουν αυτά. Η Ελλάδα, μια χώρα της Ευρώπης κατά τα τελευταία 40 χρόνια, ανέχεται πράγματα που δεν έχουν προηγούμενο.
Ο λαός ανέχεται τα “τρολ” της εξουσίας, βρίσκεται σε ύπνωση, οι μπαχαλάκηδες και τα “τρολάκα” σε δράση, τα παράσιτα και οι βολεμένοι σε κατάσταση ευφορίας. Αν αυτά ήταν τα όνειρα του μέσου Έλληνα και βλέπει ότι με αυτήν την κυβέρνηση παίρνουν σάρκα και οστά, τότε καλύτερα να ξεγράψουμε αυτό που λέμε χώρα. Αυτός ο λαός είναι καταδικασμένος από την κακοδαιμονία που τον… δέρνει, να πυροβολεί τα πόδια του. Ψήφισε την ελπίδα και τώρα δεν θα προλαβαίνει να μετράει τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ της ζημίας που προκάλεσαν το 2015, το Μάτι, τη Μάνδρα, τη θεσμική ισοπέδωση, την ανασφάλεια στην καθημερινότητα, το μπάχαλο, την παράλυση, την παρακμή, την απαξίωση και τον εξευτελισμό.

Με αυτούς εδώ που μπλέξαμε ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνουμε παρανάλωμα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικού… πυρός! Δεν θα είμαστε… καμένοι και πνιγμένοι εθνικά, οικονομικά, αξιακά, θεσιμκά, πολιτισμικά. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο, έστω και αν κάποιοι αφελείς ψήφισαν τη σημερινή παρέα τυχοδιωκτών φέρνοντας τους στην εξουσία σύμφωνα με όσα προβλέπει η δημοκρατία μας και το εκλογικό σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι θα βάλουμε μυαλό για να ξανασχεδιάσουμε το μέλλον μας χωρίς τα σημερινά βαρίδια. Οι σημερινοί κυβερνώντες μας δίνουν… μαθήματα ώστε να αποφύγουμε στις επόμενες εκλογές πιθανά νέα λάθη. Πρέπει να μείνουμε όρθιοι και να κάνουμε το μεγάλο restart, αφήνοντας στην άκρη ό,τι καταστρέφει τη χώρα και φέρνοντας στο προσκήνιο ο,τιδήποτε συμβάλλει στην ανέλιξη της.

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ