Navigation
27
Ιούλ
location
Αθήνα
37oC
Αίθριος - καθαρός
28 Νοέ 2017

Κλείσιμο της αξιολόγησης ισοδυναμεί με… στριπτίζ της αριστερής αφήγησης!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ο χρόνος για την κυβέρνηση κυλάει αντίστροφα. Τον επόμενο Αύγουστο πρέπει η χώρα να έχει σταθεί στα πόδια της και να βγει ελεύθερα να δανειστεί από τις αγορές. Να πάψει δηλαδή να δανείζεται από τα κράτη-τοκογλύφους με επιτόκιο 1%(!) και να πετύχει “καθαρή έξοδο” με επιτόκιο 4% ή 5% με βάση τα σημερινά δεδομένα!!! Μιλάμε για άλλο ένα επικό… τρολάρισμα στον σημερινό ένοικο του Μαξίμου που περνώντας από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, μάλλον αντελήφθη μετά χιλίων κόπων και βασάνων τις επιτοκιακές αυτές διαφορές. Αν τις έχει καταλάβει και επιμένει ακόμη στους… τοκογλύφους που μας δανείζουν με 1% και περίοδο χάριτος 10 έτη!

Για να βγει η χώρα στις αγορές και να επιτύχει ένα ελεγχόμενο κόστος δανεισμού ανάλογο με αυτό της Πορτογαλίας και της Κύπρου, δηλαδή περίπου 2,0%-2,5%, πρέπει να κλείσουν οπωσδήποτε οι δύο επόμενες αξιολογήσεις. Η πιο σημαντική είναι η τρίτη που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες το αργότερο. Να θυμίσουμε απλά ότι η δεύτερη αξιολόγηση που είχε μόνο φόρους και περικοπές δαπανών καθυστέρησε να κλείσει 16 μήνες! Η αξιολόγηση που έχουμε μπροστά μας και αφορά σε παρεμβάσεις που θα συθλίψουν τα τελευταία υπολείμματα της εκλογικής πελατείας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι δυνατόν να κλείσει μέσα σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Το όχι και τόσο… μακρινό μέλλον θα δείξει. Υπομονή καμιά… δεκαπενταριά εβδομάδες!

Η γ΄ αξιολόγηση περιλαμβάνει μέτρα που αφορούν στους πλειστηριασμούς, στην απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων με χτύπημα των συντεχνειακών αντιλήψεων, στην απότομη… προσγείωση της συνδικαλιστικής νομενκλατούρας δια της αλλαγής των σχετικών νόμων που υφίστανται σήμερα για την απεργία και βεβαίως με… αθρόες ιδιωτικοποιήσεις. Μιλάμε δηλαδή για… πόνο ατελείωτο!

Ο κύριος Τσίπρας και οι λοιποί… συγγενείς, οι οποίοι θα έσκιζαν τα μνημόνια και θα έφερναν τον… παράδεισο, έχουν να διαλέξουν μεταξύ της συνέχισης των προνομίων της καρέκλας τους αλλά  σε επίπεδο… εξευτελισμού, αλλά και της απόδρασης από την υλοποίηση των εκκρεμών μέτρων. Κάπως έτσι θεωρούν κάποιοι σύντροφοι ότι γρήγορα θα ξεχαστεί το αριστερό… ατύχημα και θα ξαναβγούν στους δρόμους, θυμίζοντας τις… ένδοξες στιγμές προ του 2015.

Η σημερινή συγκυβέρνηση δεν έχει μάλλον καταλάβει ότι αυτό που τους περιμένει δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα… βασανιστικό στριπτίζ! Άνοιξαν λάκκους και θα πέσουν οι ίδιοι μέσα στη… λάσπη! Το ξεγύμνωμα της… φαρσοκωμωδίας έχει αρχίσει. Είτε θα κλείσουν την αξιολόγηση και θα αποχωρήσουν πολιτικά και εκλογικά με τον πλέον εξευτελιστικό τρόπο, είτε θα κάνουν ηρωική έξοδο, η οποία θα τους βάλει στο περιθώριο κάνοντάς τους να σιωπήσουν και να κρυφτούν. Σε κάθε περίπτωση, ο μεταπολιτευτικός αριστερός… τσαμπουκάς έχει τελειώσει και καλό είναι σιγά σιγά κάποιοι να αρχίσουν να συνηθίζουν την επόμενη… δύσκολη μέρα. Γιατί τα πράγματα δεν θα είναι πλέον καθόλου ίδια σε σχέση με αυτά που ήξεραν…

Άρθρο του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict