Navigation
4
Ιούλ
location
Αθήνα
35oC
Λίγα σύννεφα
21 Νοέ 2017

Κάτω ο φιλελευθερισμός, κάτω ο καπιταλισμός!

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

Ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός είναι δύο… καταραμένες έννοιες που εκστομίζονται από αυτούς που δεν αντιλαμβάνονται ότι το… αντίπαλο δέος, δηλαδή ο κομμουνισμός και ο σοσιαλισμός με τον υπερδανεισμό, χρεοκόπησαν πανηγυρικά! Γι αυτό και έχουν σβήσει σήμερα από τον χάρτη σχεδόν όλες οι κομμουνιστικές χώρες. Μέχρι και η Κίνα έχει αλλάξει ρότα, αν και κρατάει πάρα πολλά από τα κατάλοιπα του μαοϊκού κομμουνισμού. Οι “δηλητηριασμένοι” από τις αποτυχημένες μαρξιστικές οικονομικές θεωρίες δίνουν τιτάνια μάχη για να μας πείσουν για έναν… παράδεισο που τελικώς εξαφανίστηκε.

Σήμερα, δέκα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατά το παρελθόν είχαν κομμουνιστικό σύστημα, βρίσκονται στον προθάλαμο της Ευρωζώνης όπου συνυπάρχουν ο… κακός φιλελευθερισμός και ο… κακός καπιταλισμός με… περισσή αναλγησία για τον άνθρωπο! Προφανώς, κάποιοι σε αυτήν τη χώρα που δεν είχε την… τύχη να ζήσει το σύστημα του κομμουνισμού, έχουν ιδία άποψη που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί επ΄ ουδενί από αυτούς που κάποτε στήνονταν στις ουρές για να πάρουν πέντε ελιές και 100 γραμμάρια ψωμί! Ή, δεν έχουν πάρει… πρέφα τι γίνεται στη Βενεζουέλα, στις χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ή κάποιες της Ασίας.

Ο φιλελευθερισμός λοιπόν είναι εξαιρετικά… καταστροφικός! Δίνει την ευκαιρία σε όλους (εάν και εφόσον έχουν όρεξη για δουλειά και δεν έχουν αποφασίσει να παρασιτούν…) ώστε να στήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λειτουργούν χωρίς να συναντούν γραφειοκρατικά εμπόδια και διαφθορά. Γιατί η γραφειοκρατία και η διαφθορά ήταν και είναι τα κύρια χαρακτηριστικά σε χώρες με απολυταρχικά συστήματα (φασισμός ή κομμουνισμός). Ακόμη και η κομμουνιστική Κίνα έχει απλώσει τα φτερά της σήμερα και ήδη αποτελεί την πρώτη οικονομία στον κόσμο. Στην… κομμουνιστική Κίνα υπάρχουν πάνω από 100 εκατ. εκατομμυριούχοι, ενώ σταδιακά βελτιώνεται η εικόνα και στην ενδοχώρα. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στον κομμουνισμό σοβιετικού τύπου και στον Μαϊκό κομμουνισμό, έστω και αν στις δύο αυτές περιπτώσεις η… λαϊκή δημοκρατία οδήγησε σε σφαγή εκατομμυρίων πολιτών! Αλλά, σε οικονομικό επίπεδο, τα άλματα αυτής της χώρας οφείλονται στον …κομμουνισμό. Από την άλλη, δεν πρέπει να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι η Κίνα δεν διεκδικεί δάφνες σε επίπεδο ατομικών ελευθεριών. Εκεί όντως, θυμίζει… δυτική χώρα όπου καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα ή υπάρχουν εκτελεστικά αποσπάσματα!!!

Ο φιλελευθερισμός είναι πολύ… κακός γιατί αξιοποιεί την αριστεία. Και ως γνωστόν για εμάς εδώ στην… Καρανικοκώσταινα, το να είναι κάποιος άριστος, είναι… κουσούρι. Για παράδειγμα, ένας συμπολίτης μας που έχει κομμουνιστική αντίληψη, πιθανόν να προτιμούσε να του φτιάξει το σπίτι ένας πολιτικός μηχανικός που ουδέποτε ασχολήθηκε με κατασκευή οικοδομών. Ή, θα προτιμούσε αντί για έναν καθηγητή χειρουργικής να τον εγχειρήσει ο βοηθός του που βρίσκεται στο πρώτο έτος της σχετικής ειδικότητας…

Από την άλλη πλευρά, ο καπιταλισμός που έχει ως συστατικό στοιχείο των φιλελευθερισμό είναι ό,τι πιο… σιχαμερό υπάρχει σήμερα. Κι αυτό γιατί οι καπιταλιστές… πίνουν το αίμα του εργάτη και μας θέλουν όλους εξαθλιωμένους. Μας θέλουν ίσα ίσα να πληρώνουμε τους φόρους μας και να αγοράζουμε μια φρατζόλα ψωμί! Προφανώς, οι κολοσσοί που κατασκευάζουν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα ή αυτοκίνητα πουλάνε τα προϊόντά τους σε… εξωγήινους, οι οποίοι τους εξασφαλίζουν τζίρους και κέρδη τρισεκατομμυρίων! Ή, κατά μια άλλη… εκδοχή, τα προϊόντα των πολυεθνικών καταναλίσκονται μόνο από κάποιους πλούσιους. Τα 3 δισεκατομμύρια κινητά που κυκλοφορούν στον πλανήτη, τα περίπου 2,5 δισεκατομμύρια αυτοκίνητα και άλλοι τόσοι υπολογιστές βρίσκονται στα χέρια των πλουσίων! Και βέβαια, ο καπιταλιστής θέλει εξαθλωιμένους τους εν δυνάμει πελάτες του γιατί έχει βρει σίγουρη αγορά στο… διαγαλαξιακό σύστημα. Συνεπώς, δεν τον ενδιαφέρει αν έχει λεφτά ο Έλληνας, γιατί μπορεί να καλύψει τα έσοδα από τις πωλήσεις του στη…. Σελήνη.

Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής σίγουρα οφείλεται στην εφαρμογή… κομμουνιστικών ιδεών και όχι στα σύγχρονα μέσα που διαθέτει η ιατρική και η τεχνολογία, τα οποία εντάσσονται στο παζλ του… επικίνδυνου και… καταραμένου καπιταλισμού. Ακόμη όμως και τα… δεινά του καπιταλισμού από τις ανθυγιεινές τροφές αντιμετωπίζονται σήμερα από τα… κομμουνιστικά άλματα στην ιατρική επιστήμη, την φαρμακευτική και την τεχνολογία.

Μην το συζητάτε λοιπόν…. Ο φιλελευθερισμός και ο καπιταλισμός είναι ό,τι χειρότερο έχει συναντήσει η ανθρωπότητα! Ο… τρισκατάρατος καπιταλισμός μας… φλόμωσε με τηλεοράσεις, κουζίνες, ψυγεία, φούρνους μικροκυμάτων, κινητά και σταθερά τηλέφωνα, υπολογιστές, αυτοκίνητα και… βρώμικα φαγητά. Σκέτο δράμα! Μας κατέστρεψε.

Στην Ελλάδα, ο… κακός φιλελευθερισμός και ο… κακός καπιταλισμός οδήγησαν το κράτος σε χρεοκοπία. Ένα κράτος που λειτουργούσε μάλλον… υποδειγματικά με οικονομικά και κοινωνικά μοντέλα που παρέπεμπαν στο πρώην ανατολικό μπλοκ. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν επίσης ότι τα σημερινά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας και οι ακραίες αλλαγές σε πολλά επίπεδα, δεν οφείλονται στον φιλελευθερισμό, αλλά στο γεγονός ότι χρεοκοπήσαμε γιατί δεν ήμασταν μια φιλελεύθερη οικονομία. Σε καμία φιλελεύθερη οικονομία δεν συνυπάρχουν υπερφορολόγηση, κακή επιχειρηματικότητα, αναποτελεσματικό κράτος, κακές παροχές υγείας και παιδείας, διαφθορά και φαυλότητα. Τουλάχιστον, όχι όσο στην Ελλάδα των κρατικοδίαιτων δομών που θύμιζαν Σοβιετία! Και επειδή μας φταίνε όλα αυτά, μας φταίει και το ευρώ. Όταν για παράδειγμα έχεις 40 πυρετό, σύμφωνα με την αντίληψη κάποιων, μάλλον φταίει η εταιρεία που έφτιαξε το θερμόμετρο!

Για να το σοβαρέψουμε το πράμα… Ειδικά στην Ελλάδα και σε πολύ πιο περιορισμένη μορφή στον αναπτυγμένο δυτικό κόσμο, υπάρχει πρόβλημα ορθολογικής σκέψης και ρεαλισμού από πολλούς. Είτε από άγνοια, είτε από ιδεοληπτικές εμμονές, είτε από έλλειμμα παιδείας, είτε λόγω οικονομικού αναλφαβητισμού. Οι άνθρωποι φαίνεται ότι… βαριούνται ακόμη και να συλλάβουν στοιχειώδη πράγματα για το πώς λειτουργεί ο σημερινός πραγματικός κόσμος. Είναι εγκλωβισμένοι στα δικά τους… fake news και πιστεύουν ότι οι καπιταλιστές θέλουν να ισοπεδώσουν τους φτωχούς. Προφανώς, αυτοί οι… ανάλγητοι θέλουν ότι παράγουν να το τρώνε μόνοι τους! Μιλάμε για ανθρώπους που ίσως πιστεύουν ότι ένας επαγγελματίας κάθεται με το… ντουφέκι μπροστά στο μαγαζί του για να διώξει τους πελάτες ή εύχεται να μην έχει κανένας λεφτά για να του μείνουν γεμάτα τα ράφια με τα τρόφιμα! Μιλάμε για ανθρώπους που το έχουν… τερματίσει. Είναι προφανές ότι εκεί που αρχίζει η κομμουνιστική σκέψη, τελειώνει και η λογική. Οπότε, το μόνο που έχουμε να αναφωνήσουμε όταν συναντούμε τέτοιες… αγιάτρευτες αντιλήψεις είναι το εξής: κάτω ο καπιταλισμός, κάτω ο φιλελευθερισμός!

Άρθρο του Λουκά Γεωργιάδη

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict