Navigation
21
Ιούν
location
Αθήνα
31oC
Λίγα σύννεφα
6 Σεπ 2018

Καθαρές λύσεις, καθαρές απαντήσεις

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η Ελλάδα διανύει τις πρώτες ημέρες της… ελευθερίας της αποδεσμευμένη από τη “φυλακή” των μνημονίων. Ωστόσο, είναι σαν να παρακολουθείται στενά έχοντας το “βραχιολάκι” που φοράνε οι αποφυλακισμένοι. Στη χώρα μας έχουν επιβληθεί συγκεκριμένοι όροι που απορρέουν από το… ατύχημα του 2015 και την υπογραφή του αχρείαστου τρίτου μνημονίου. Ένα μνημόνιο στο οποίο μπήκαμε με αποκλειστική υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται επί καθημερινής βάσης για να γνωρίζουν οι πολίτες ποιοι είναι αυτοί που επιδείνωσαν την κατάσταση της χώρας και επιβάρυναν υπέρμετρα την τσέπη τους.

Στο σημείο που έχουμε φτάσει θα περίμενε κάποιος ότι θα ακούγονταν καθαρές κουβέντες χωρίς περιστροφές. Βεβαίως, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποδείξει στην πράξη ότι διαχειρίζεται την καθημερινότητα της χώρας με όρους ψεύδους, θρασύτητας και διχασμού. Όμως, έτσι δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Σίγουρα η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διέλυσε τους μύθους που είχαν καλλιεργηθεί έως το 2014 στο μεγαλύτερο τμήμα του εκλογικού σώματος. Οι μύθοι αυτοί άρχισαν να καταρρέουν ένας ένας από την υπογραφή του τρίτου και αχρείαστου μνημονίου, το οποίο ήρθε σε συνέχεια ενός αστείου δημοψηφίσματος. Ήταν τότε που το 62% ή περίπου 3.350.000 ψηφοφόροι είπαν ΟΧΙ στους… κακούς ξένους, αλλά την επόμενη μέρα μάλλον κατάλαβαν ότι πιάστηκαν μεγάλοι… κώτσοι!

Οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπάτησαν τους πολίτες. Ακόμη και σήμερα δεν τολμούν να πουν αλήθειες. Ίσως, γιατί τους καλλιέργησαν μύθους και… φλόμωσαν τους πολίτες στο ψέμα. Άλλωστε ο ψεύτης δεν είναι και τόσο εύκολο να γίνει φιλαλήθης! Η ουσία είναι ότι σήμερα πρέπει να ειπωθούν καθαρές κουβέντες στους πολίτες. Για παράδειγμα το… κρυφτούλι με τις συντάξεις δεν πρέπει να συνεχιστεί. Οι περικοπές θα γίνουν είτε σε δύο μήνες, είτε σε έναν χρόνο, γιατί αυτό προβλέπεται στη συνολική συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους. Και πρέπει να τονιστεί ότι οι περικοπές αυτές γίνονται με αποκλειστική υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των ανοησιών του 2015. Από την άλλη, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι απαραίτητο να γίνουν γιατί διαφορετικά δεν μπορούμε να προσελκύσουμε κρίσιμα και ζωτικά κεφάλαια για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Επιπλέον, οι πλειστηριασμοί είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να αποτραπούν, καθώς αποτελούν πυλώνα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Μπορεί να είναι σκληρές οι αλήθειες αυτές, αλλά μιλάμε για καταστάσεις που δεν μπορούν να αποφευχθούν. Και φυσικά φέρουν την υπογραφή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οριζοντίως, καθέτως, πλαγίως και σε όλες τις… στάσεις!

Ο ελληνικός λαός μέχρι το 2014 δεν εκτιμούσε την αλήθεια και αυτούς που του έλεγαν ότι έχουμε πάρει λάθος δρόμο και στο τέλος θα… φάμε το κεφάλι μας. Φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Δεν θέλαμε προ του 2010 να κάνουμε τις αλλαγές μόνοι μας και το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Δεν θέλαμε να ακούσουμε όσους μας έλεγαν έως το 2014 ότι πρέπει να παρθούν γρήγορα αποφάσεις με κόστος γιατί αν μετατεθούν αργότερα το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο. Όσο δεν ακούμε, δεν ψηφίζουμε συνετά και δεν καταλαβαίνουμε τι φταίει για την κατάντια μας, τόσο θα πληρώνουμε μεγαλύτερο τίμημα. Ας ελπίσουμε ότι η τελευταία φορά που πιάστηκαν… κώτσοι οι ψηφοφόροι ήταν το 2015.

Η χώρα έχει περάσει στην εποχή των καθαρών λύσεων και θέλει καθαρές κουβέντες. Από τους σημερινούς κυβερνώντες που έχουν υπογράψει τα πάντα δεν περιμένουμε αλήθειες. Σίγουρα όμως όταν έρθει η ώρα της εφαρμογής κρίσιμων αποφάσεων από τους επόμενους, πρέπει ως λαός να διαθέτουμε την απαιτούμενη ωριμότητα για να καταλάβουμε ότι όλα όσα θα γίνουν είναι απαραίτητα και ενσωματώνουν το κόστος της… ξεροκεφαλιάς μας επειδή δεν έγιναν έγκαιρα και αποτελεσματικά. Και όχι μόνο δεν έγιναν έγκαιρα, αλλά οφείλονται αποκλειστικά στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι είπαν μόνο ψέματα και υφάρπαξαν την ψήφο των πολιτών. Τώρα οι μεν πρώτοι θα πληρώσουν πολιτικά, αλλά όλοι εμείς θα επιβαρυνθούμε οικονομικά. Έτσι, για να καταλάβουμε και να… καταλάβουν ότι οι… ανοησίες πληρώνονται!

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict