Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
23 Φεβ 2018

Καταστάσεις οικονομικής σχιζοφρένειας…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυνική ομολογία των ανθρώπων που βρίσκονται στην εξουσία ότι φορολόγησαν συνειδητά τη μεσαία τάξη σε σημείο εξαφάνισης, συνιστά έγκλημα. Δυστυχώς, δεν ιδρώνει το αυτί τους και δεν πρόκειται να κάνουν πίσω. Έχουν οδηγήσει σε μαρασμό την τάξη που παράγει, καταναλίσκει, αποταμιεύει και επενδύει. Έχουν αναγνωρίσει ότι σκοπίμως δίνουν στον… ασθενή αντιβίωση των 5.000 mg ανά 8ωρο! Μία φορά θα την πάρει και μία κι έξω θα τρυπήσει το στομάχι του ή θα πάει… άκλαφτος!

Τις προηγούμενες ημέρες μάθαμε ότι πλέον οι νεοεισερχόμενοι αλλά και νεοπροσλαμβανόμενοι στην αγορά εργασίας αμείβονται με μηνιαίες αποδοχές 389 ευρώ! Σχεδόν ένας στους τρεις δηλαδή λαμβάνει το ποσό που χορηγείται ως επίδομα ανεργίας. Και για τους… τυχερούληδες προκύπτει και κάποιο κοινωνικό… μερισματάκι, το οποίο φέτος, ακόμη και αν είναι στην εξουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα είναι αισθητά πιο περιορισμένο σε σχέση με πέρυσι. Δεν ιδρώνει όμως και εδώ το αυτί τους. Αντί να δημιουργήσουν συνθήκες επενδυτικής έκρηξης και να αρχίσουν να βελτιώνονται οι προοπτικές των μισθών, επιμένουν να διαμορφώνουν συνθήκες ακραίας… αναξιοπρέπειας!

Με τις κινήσεις της η σημερινή συγκυβέρνηση βάζει… βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Γιατί ποιες μπορεί να είναι οι προοπτικές για έναν άνθρωπο που ξεκινάει με ελάχιστο μισθό ούτε καν τα 400 ευρώ; Πώς μπορεί να υποστηριχθούν συντάξεις των 900 και 1.000 ευρώ, όταν η σχέση εργαζόμενων προς συνταξιούχους έχει διαμορφωθεί στο 1,3 προς 1. Με μαθηματική ακρίβεια οι αριθμοί δεν βγαίνουν με τίποτα…

Η διαμόρφωση συνθηκών “βενεζουελοποίησης” είναι πλέον γεγονός. Όταν πλέον οι μισοί εργαζόμενοι απασχολούνται με ευέλικτες μορφές και μισθούς… ΣΥΡΙΖΑΝΕΛλάδας, δεν μπορεί να υπάρχουν θετικές προοπτικές για την οικονομία, το ασφαλιστικό αλλά και την κοινωνική συνοχή. Δυστυχώς όμως, ουδείς συγκινείται και παραμένουμε όλοι θεατές ενός εγκλήματος που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Μια υπερφορολογημένη οικονομία με υπο-αμειβόμενους απασχολούμενους και χρεοκοπημένους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους, δεν μπορεί παρά στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, να οδηγηθεί σε ακραίες καταστάσεις. Κάποιοι άνθρωποι έχουν σκεφτεί και εφαρμόζουν συνειδητά πολιτικές… σχιζοφρένειας σε μια χώρα απαθών πολιτών που θεωρούν όλα αυτά περίπου ως… φυσιολογικά. Το τίμημα που πληρώνει η ελληνική κοινωνία είναι πρωτοφανές. Είναι το τίμημα της “περήφανης διαπραγμάτευσης” που πληρώνουμε από το 2015 και μετά και ξεπερνάει τα 200 δισ. ευρώ όπως έχει αναλύσει κατ΄ επανάληψιν από αυτήν εδώ τη στήλη ο γράφων και επιβεβαίωσε προ ημερών ο απελθών πρόεδρος του Euro Working Group Τόμας Βίζερ. Οι καταστάσεις οικονομικής… σχιζοφρένειας που ζούμε δεν έχουν προηγούμενο. Και δυστυχώς είναι τέτοια η ζημιά που θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να έρθουμε στα… ίσια μας.

Δυστυχώς, για τις καταστάσεις ακραίας οικονομικής… τρέλας φταίνε και οι εταίροι-δανειστές μας. Αποδέχθηκαν ένα μοντέλο που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την επιστροφή των χρημάτων που έλαβε η Ελλάδα προς τους λαούς τους. Δεν ξέρουμε εάν… αποκοιμήθηκαν, αλλά είναι πλέον διαπιστωμένο ότι συμμετέχουν σε ένα έγκλημα, έτσι όπως το ομολόγησε ο ένοικος του Μαξίμου. Αν είναι συνειδητό και από την πλευρά τους, τότε είναι σαν να… πυροβολούν τα πόδια τους. Δέχθηκαν να συμμετάσχουν σε μια… τρέλα και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες. Συναίνεσαν σε ένα έγκλημα και πρέπει να απολογηθούν. Η ντροπή είναι πλέον και δική τους…

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict