Navigation
25
Ιαν
location
Αθήνα
17oC
Λίγα σύννεφα
28 Ιούν 2018

Κακοί σύμβουλοι η αλαζονεία και η θρασύτητα

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Τα δύο κόμματα που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα στο τείχος της στασιμοχρεοκοπίας πολιτεύονται με βάση τους δικούς τους κώδικες, οι οποίοι παραπέμπουν σε… μη κανονική πολιτική τάξη πραγμάτων. Δυστυχώς η προσκόλληση στην… καρέκλα έχει αρχίσει και δημιουργεί πρωτοφανή σύνδρομα πλεονεξίας, αλαζονείας και παχυδερμισμού που μετατρέπονται σε θρασύτητα. Αντί να απολογούνται για το έγκλημα του 2015, ψέγουν όσους τους δείχνουν τα εγκληματικά λάθη τους. Αντί να παραδεχθούν ότι μετέτρεψαν σε μη βιώσιμο το χρέος, επιμένουν ότι στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου λύθηκε το πρόβλημα!

Στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας οι ευρωπαίοι πήραν μια σοφή απόφαση: θωράκισαν τα δικά τους… μαγαζιά έως το 2032 έναντι του προβλήματος του ελληνικού δημοσίου χρέους λέγοντας μάλιστα στους λαούς τους ότι δεν θα χρειαστεί να δοθούν άλλα λεφτά στους κακομαθημένους Έλληνες! Βεβαίως, δεν έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι είναι συνένοχοι και συμμέτοχοι στο γεγονός ότι το πρόβλημα του δημοσίου χρέους θα απαιτήσει και νέες δραστικές παρεμβάσεις μετά το 2032 και έως το 2060.

Τα καμώματα της… γραβάτας για το δημόσιο χρέος σε συνδυασμό με την περιφρόνηση ενός ολόκληρου λαού στο θέμα των Σκοπίων έχουν ανεβάσει το επίπεδο της αλαζονείας και της θρασύτητας στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία αποτελεί κάτι το πρωτόγνωρο για τη χώρα τουλάχιστον, στη Μεταπολίτευση. Για να μην πούμε τα τελευταία 100 χρόνια! Οι άνθρωποι ό,τι πιάνουν το διαλύουν, όποιος τους ασκεί κριτική στοχοποιείται. Δεν σέβονται τους θεσμούς, διαλύουν δομές και σταθερές του κοινωνικού κράτους και βολεύουν αφειδώς “ημετέρους”. Δεν ξέρουμε εάν η αλαζονεία, η έπαρση και η θρασύτητα είναι οι σπασμοί ενός συνονθυλεύματος που βρίσκεται σε αποσύνθεση. Αυτό που ξέρουμε είναι τέτοια λαίλαπα δεν έχει ξαναγνωρίσει αυτή η χώρα.

Πολιτικοί τυχοδιώκτες που έχτισαν καριέρες με τα λιντσαρίσματα, τις κρεμάλες, τη διαγραφή χρέους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των αντιμνημονιακών νόμων κουνάνε το δάκτυλο σε όσους τους επισημαίνουν ότι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Δεν το κάνουν. Το αντίθετο μάλιστα. Επιτείνουν τους διαχωρισμούς στην ελληνική κοινωνία, για την οποία πιστεύουν ότι είναι ακρωτηριασμένη και… ψεκασμένη. Είναι θέμα χρόνου να δοθεί η απάντηση που τους πρέπει από το εκλογικό σώμα. Η παρουσία τους στην κυβέρνηση μεγαλώνει καθημερινά το κόστος. Και δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες δισεκατομμύρια της ζημιάς που έχουν προκαλέσιε σε βάθος 40 ετών. Είναι ο βιασμός της κοινής λογικής, η ανάδειξη της αποκρουστικής αισθητικής τους, η περιφρόνηση προς τους θεσμούς και τους πολίτες. Πρέπει να γνωρίζουν πάντως ότι η αλαζονεία και η θρασύτητα είναι… κακοί σύμβουλοι. Γιατί σε όσους επιδεικνύουν τέτοιες… αρετές, η τιμωρία μπορεί να είναι παραδειγματική. Αυτοί που σε ψηφίζουν, αυτοί μπορούν και σε κατεδαφίζουν…

του Λουκά Γεωργιάδη 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ