Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
24 Ιαν 2018

Η πραγματικότητα “συνωμοτεί” κατά της κυβέρνησης…

Λουκά Γεωργιάδη Λουκά Γεωργιάδη

Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να ολοκληρώσει την αξιολόγηση της οικονομίας και να προσπαθήσει να φτιάξει μία αφήγηση περί “καθαρής” εξόδου στις αγορές που θέλει να συνδυάσει με τη ρύθμιση του χρέους. Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχουν μια σειρά από σοβαρές ενστάσεις και επικοινωνιακές παραπλανήσεις, τις οποίες φρόντισε να αποκαταστήσει κατά τρόπο αναμφισβήτητο το ανακοινωθέν του προχθεσινού Eurogroup…

Η επικοινωνιακή ομάδα του Μαξίμου ξέρει ότι μετά την έξοδο στις αγορές, τα αντανακλαστικά των επενδυτών θα είναι ακαριαία κάθε φορά που θα ακούει διάφορες… ανοησίες περί παροχών ή για προγράμματα Θεσσαλονίκης ή για… αμπέλια ατρύγητα. Η Ελλάδα θα βγει από την τυπική διαδικασία του Μνημονίου και θα εισέλθει στον… άγριο κόσμο των αγορών με επιτόκια αρκετά υψηλότερα από αυτά του προγράμματος διάσωσης. Έτσι, θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο που θα διαρκέσει πολλές δεκαετίες και θα διακρίνεται από την αυστηρή επιτήρηση των αγορών προς τις αποφάσεις των ελληνικών αρχών. Βεβαίως, τα προαναφερθέντα τελούν υπό την αίρεση της πλήρους εφαρμογής των προαπαιτούμενων χωρίς… εκπτώσεις και φυσικά με αποτελεσματικότητα. Μόνο που αν γίνουν όλα αυτά, ή ο ένοικος του Μαξίμου θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές για να διαχειριστεί μια έντιμη ήττα και να φορτώσει στον επόμενο τα… κατορθώματά του ή θα πάει αργότερα σε εκλογές και θα συντριβεί.

Προ ημερών οι εκπρόσωποι των “θεσμών” άρχισαν να παίρνουν θέση για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία. Ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις επενδύσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε απτά αποτελέσματα σε πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις για να μπει στο πρόγραμμα. Το Eurogroup δεν συμμερίζεται επί της ουσίας τη φθηνή προπαγάνδα της κυβέρνησης περί “καθαρής εξόδου”, ενώ προειδοποιεί ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο για την διευθέτηση του χρέους. Το ανακοινωθέν της Δευτέρας είναι τόσο σαφές που στο Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να κάνουν πλέον τους εκλογικούς τους λογαριασμούς… Και μέσα σε όλα αυτά, ο… ανεπιθύμητος για τη συγκυβέρνηση Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα πιστωτικά ανοίγματα των τραπεζών και εκφράζει την αγωνία του για μια προληπτική γραμμή πίστωσης έτσι ώστε να μην βγούμε… ξυπόλητοι στις αγορές!

Όσοι θεσμικοί παράγοντες εκφράζουν τις ανησυχίες τους και επί της ουσίας θυμίζουν τα εγκληματικά λάθη του 2015 είναι… υπονομευτές. Σίγουρα, το αριστερό λεξιλόγιο έχει έναν… ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράζει την προπαγάνδα και να χτυπάει όσους “δεν είναι μαζί μας” όπως συνηθίζει να διατείνεται ένας από τους υπουργούς της σημερινής κυβέρνησης σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του. Σε λίγο θα αμφισβητήσουν ότι ο ήλιος το πρωί βγαίνει από την ανατολή. Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι ομιλούν διάφοροι άσχετοι ή ανεπαρκείς που δεν έχουν μπει καν στον κόπο να διαβάσουν τα στοιχεία της “αξονικής τομογραφίας” στην οικονομία και τις τράπεζες. Είναι σαν να έχεις έναν… δεσπότη και έναν αγρότη και να τους δίνεις τις εξετάσεις από το triplex καρδιάς περιμένοντας να κάνουν γνωμάτευση! Αστεία πράγματα δηλαδή…

Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εξηγήσει σε μάλλον αφελείς πολίτες ότι με άμεσο και έμμεσο κόστος πάνω από 200 δισ. ευρώ λόγω της “περήφανης διαπραγμάτευσης” του 2015, θα… φάνε με χρυσά κουτάλια μετά τον Αύγουστο του 2015. Δεν έχουν καταλάβει την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν το 2015 μαζί με τα capital controls και την εκχώρηση απαξιωμένων περιουσιακών στοιχείων στο Υπερταμείο για 99 χρόνια! Δεν κατάλαβαν ή δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι το Νοέμβριο του 2015 ξεπουλήθηκε ενεργητικό ύψους 345 δισ. ευρώ των ελληνικών τραπεζών, αντί του ευτελούς ποσού των 5,5 δισ. ευρώ! Πάντως, όσα συνέβησαν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ενέχουν ποινικώς κολάσιμες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος, οι οποίες δεν έχουν παραγραφεί! Και τα δεινά από τα… καμώματα του 2015 συνεχίζονται με τις περικοπές στις συντάξεις, στα επιδόματα αλλά και το αφορολόγητο. Και φυσικά, το… έγκλημα ολοκληρώνεται με την κυνική ομολογία περί συνειδητής υπερφορολόγησης των πάντων. Είναι δηλαδή σαν να σου λέει ο οδοντίατρος ότι για να αντιμετωπίσεις μια φλεγμονή πρέπει να πίνεις 8 κάψουλες των 1.000 mg ανά 8 ώρες! Εγκληματίας ο οδοντίατρος και αφελής ο… ασθενής δηλαδή! Μόνο που ο πρώτος θα επιβιώσει και ο δεύτερος θα τα… τεντώσει!

Μέσα στους προσεχείς 20 μήνες θα ολοκληρωθεί η… σφαγή των αφελών, οι οποίοι κατέβαλλαν και έχουν να καταβάλλουν ακόμη πολύ ακριβά δίδακτρα για την ολοκλήρωση των… σπουδών εκμάθησης της αριστερής γλώσσας και πρακτικής! Το 2015, κάποιοι πίστεψαν κατά τρόπο αφελή η… φασολάδα θα γίνει κρέας! Τελικώς η “επένδυση” στο ψέμα και την εξαπάτηση μπορεί να αποφέρει πρόσκαιρα κέρδη, αλλά στο τέλος είναι η ίδια η πραγματικότητα που νικάει τον λαϊκισμό, την υποκρισία και την παραπλάνηση. Όταν αγνοείς την πραγματικότητα, τότε δεν είναι άσχημη ιδέα να… καταγγείλεις την πραγματικότητα!

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict