Navigation
5
Ιούλ
location
Αθήνα
33oC
Αραιή συννεφιά
15 Νοέ 2017

Η…παραβίαση της τσέπης, ο βιασμός της κοινής λογικής και ο γάιδαρος του Χότζα!

Γεωργιάδης-Λουκάς-Φωτό-1 Απόψεις

του Λουκά Αθ. Γεωργιάδη

Στην αρχή πουλάς το παραμύθι ότι θα “σκίσεις” τα μνημόνια και με το… σχέδιο που έχεις, μαζί με το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, θα αναγκάσεις τους δανειστές να σε παρακαλάνε για να σου δώσουν λεφτά! Το… διαφημιστικό πακέτο περιλαμβάνει επίσης και δωρεάν… δυσφήμιση για τα “ματωμένα” πρωτογενή πλεονάσματα που πέτυχαν οι… άλλοι. Κάπου εκεί ένας ουδέτερος παρατηρητής των πραγμάτων σκέπτεται ότι “όταν λες συνεχώς ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει”, έχοντας πάντα στο μυαλό σου ότι “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.

Αφού το σενάριο με τα… καουμποϋλίκια δεν πιάνει στη συνέχεια στήνουμε ένα δημοψήφισμα για να στείλουμε το μήνυμα προς τους ξένους, ότι αυτά που… ήξεραν, τελείωσαν! Ο ελληνικός λαός θα μιλήσει και θα δώσει βροντερή απάντηση. “Go back κυρία Μέρκελ” και “Go back κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης”. Μπαμ και κάτω που λένε! Κάπου εκεί το… διψασμένο για “επανάσταση” πλήθος πιστεύει ότι παίρνει τη ρεβάνς από τους ξένους τοκογλύφους και τους εδώ… γερμανοτσολιάδες. Όλοι ετοιμάζονται να πουν το μεγάλο “ΟΧΙ” στην κάλπη. Και ω του θαύματος, ενώ η κάλπη βγάζει συντριπτικό ΟΧΙ, τότε αρχίζουμε το ΝΑΙ σε όλα και μάλιστα στα… τέσσερα! Ψηφίζουμε τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, αφού σε διαφορετική περίπτωση το… Γουδή ίσως ξαναθύμιζε παλιές εποχές! Και το κάνουν αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια. Προφανώς, θα εννοούσαν ότι θα έσκιζαν το δεύτερο μνημόνιο, που μπροστά στο τρίτο δεν πιάνει… μία!

Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου ακύρωσε το “Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης”, το οποίο εν ολίγοις ήταν και φτιαγμένο για να ικανοποιήσει μια ομάδα αριστερών… μουτζαχεντίν που στη συνέχεια ανέβηκαν στα κάγκελα! Μια ομάδα που συμμετείχε στο… έγκλημα και την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια, αφού προηγουμένως μας φόρτωσε ένα λογαριασμό τουλάχιστον 100 δισ. ευρώ κατηγορώντας τους… συντρόφους που υπέγραψαν το τρίτο μνημόνιο ότι “αυτή δεν είναι η Αριστερά”. Και βέβαια αυτή δεν είναι η Αριστερά, αλλά η χειρότερη εκδοχή της Αριστεράς, μπορεί να πει κάποιος…

Μετά από τα παραπάνω άρχισε το “χειρουργείο”. Μπορεί να αναγκαστήκαμε να μετατρέψουμε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ υπό την κίνδυνο να γίνουμε κάτι μεταξύ Συρίας και Βενεζουέλας, αλλά με κάποιον τρόπο έπρεπε να… τιμωρηθούν οι “Μενουμευρώπηδες” της μικρομεσαίας τάξης που ήθελαν ευρωπαϊκά μεγαλεία! Και εκεί αρχίζει να ξετυλίγεται το σχέδιο της συνειδητής διάλυσης της, όπως έχουν ομολογήσει στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Και όλα αυτά έγιναν για να… στηριχθούν οι αδύναμοι! Είναι τέτοια η… στήριξη που μέσα σε 34 μήνες αυξήθηκαν οι οφειλέτες της Εφορίας στα 4.260.000 και οι οφειλές τους στα 98 δισ. ευρώ από 71 δισ. στο τέλος του 2014. Όλοι αυτοί, δηλαδή οι μισοί Έλληνες, ήταν οι… πλούσιοι βρε! Να βάλουμε και καμιά 1.200.000 αυτούς που είναι “κόκκινοι” στα ασφαλιστικά ταμεία και έχουν παραγγείλει… θηλιές; Θέλετε, έτσι για να έχει περισσότερο σασπένς να προσθέσουμε και τους 1.000.000 “κόκκινους” δανειολήπτες, τα 440.000 νοικοκυριά που είναι “γειωμένα” στη ΔΕΗ και τα σχεδόν 2.000.000 που χρωστάνε στους Δήμους από τέλη και δημοτικούς φόρους μέχρι νερό και… κλήσεις; Η νέα… μαθηματική προσέγγιση της διαρκούς αφαίμαξης δια της παροχής φιλοδωρημάτων έχει μια μπολιβοριανή γοητεία. Ωστόσο, για να είμαστε δίκαιοι, δεν έχουμε κατώτατο μηνιαίο μισθό 4,50 δολάρια όπως έδωσε ο Μαντούρο στη Βενεζουέλα! Α, όλα κι όλα…

Οι προαναφερόμενοι… πλούσιοι λοιπόν, αποτέλεσαν τους χρηματοδότες του κοινωνικού μερίσματος. Αυτού που προέκυψε από τα… ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, τα οποία πλέον μπορεί να έχουν το χρώμα του αίματος, αλλά μυρίζουν… φράουλα! Και από τα αχρείαστα μέτρα ύψους 14,6 δισ. από το τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, πάμε σε ένα “κοινωνικό μέρισμα” που κατά 25% θα χρηματοδοτήσει τα κοινωνικά τιμολόγια της χρεοκοπημένης ΔΕΗ, ενώ άλλο 25% “βαπτίζεται” ως 13η σύνταξη προς τους συνταξιούχους! Μόνο που δεν είναι τίποτα περισσότερο από την αναδρομική επιστροφή ποσών που είχαν παρακρατηθεί από τις εισφορές του κλάδου υγείας από τους… γερμανοτσολιάδες με τα… ματωμένα πλεονάσματα. Πάντως, με μια απλή αριθμητική πράξη, μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι από τα 14,6 δισ. ευρώ που… φάγαμε στο κεφάλι, δίνεται μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ ή 10%. Καλή… απόδοση, δεν λέμε. Θα τη ζήλευαν και οι… μέτοχοι πολυεθνικών επιχειρήσεων. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση, η συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων δεν είναι μέτοχοι στα κέρδη της πολυεθνικής, αλλά της,… φτώχειας και της μιζέριας! Μάλιστα, είναι σαν να έχουν χάσει και τα δύο πόδια αλλά τουλάχιστον υπάρχει κάποιος με… κοινωνική ευαισθησία που τους δίνει δύο… πατερίτσες! Μην είμαστε και… αχάριστοι βρε σύντροφοι!

Παρά τα ανωτέρω σκωπτικά, σίγουρα η ζωή και οι πράξεις διαφόρων απίθανων τύπων, μας έχουν αναγκάσει να βλέπουμε την εύθυμη πλευρά σοβαροποιημένη και τη σοβαρή κατάσταση γελοιοποιημένη. Αυτό που σίγουρα είναι πολύ σοβαρό είναι ότι περνάμε πλέον σε άλλα επίπεδα αντοχής. Έχουμε περάσει πλέον από την παραβίαση… της τσέπης στον βιασμό της κοινής λογικής. Και κάπου εκεί δοκιμάζεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που μοιάζει πλέον σαν τον γάιδαρο του Χότζα. Όταν ο Χότζας του έδινε όλο και λιγότερο κριθάρι, τότε στο τέλος το συμπαθές τετράποδο δεν κατάφερε να ζήσει, καθώς είχε μείνει… πετσί και κόκαλο. Και φυσικά ο Χότζας είχε πει το αμίμητο: πάνω που είχα μάθει τον γάιδαρο να μην τρώει τίποτα, αυτός ψόφησε!

 

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ