Navigation
19
Οκτ
location
Αθήνα
21oC
Αίθριος - καθαρός
9 Μαρ 2015

Η παραγωγή πλούτου πρέπει να προηγείται της αναδιανομής

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Από την πρώτη στιγμή της θριαμβευτικής εκλογής της, η νέα κυβέρνηση καταβάλλει εργώδεις προσπάθειες για να πείσει ότι στοχεύει σ’ αυτό που η ίδια αποκαλεί «δικαιότερη κατανομή των βαρών», κυρίως των φορολογικών βαρών.

Ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, αντιφατικές διοικητικές αποφάσεις, αμφιβόλου ηθικής και αποτελεσματικότητας νομοθετήματα μαζί με  βαρύγδουπες εξαγγελίες πολιτικών οραμάτων, εντυπωσιάζουν τους πολίτες, χαϊδεύουν τα αυτιά των αδυνάτων και καλλιεργούν τη μαζική ψευδαίσθηση ότι «επιτέλους, για πρώτη φορά επικρατεί η Δικαιοσύνη».

Την ίδια στιγμή, τα πάντα στην πραγματική οικονομία έχουν παγώσει.

Οι επιχειρήσεις της χώρας δεν λειτουργούν. Δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους. Η πίστωση αποτελεί καθεστώς όχι μόνον στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων αλλά και μεταξύ φυσικών προσώπων. Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερες από 40 ημέρες και φυσικά με τη σειρά τους δεν ανταποκρίνονται στις δικές τους οφειλές και υποχρεώσεις προκαλώντας ντόμινο πιστωτικής ασφυξίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν την εποχή που στον πλανήτη ολόκληρο «βρέχει λεφτά».

  • Οι χώρες με σώφρονες κυβερνήσεις, βγαίνουν στις αγορές, δανείζονται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια και αγοράζουν τα παλιά υψηλότοκα χρέη του παρελθόντος.
  • Με τον τρόπο αυτό οι χώρες αγοράζουν την οικονομική ελευθερία τους και την πραγματική εθνική ανεξαρτησία.
  • Στην Ελλάδα όμως η «πρώτη Κυβέρνηση της Αριστεράς» οδηγεί τη χώρα ολοταχώς προς το νέο «Συμβόλαιο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» με τους Θεσμούς.
  • Η Ελλάδα σήμερα αδιαφορεί για την προσέλκυση ξένων επενδυτών που θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
  • Τώρα που το χρήμα είναι φθηνό εμείς ψάχνουμε την ακριβή λύση της κρατικοδίαιτης προοπτικής.

Η Κυβέρνηση της Αριστεράς που κάποτε αμφισβητούσε και δεν αναγνώριζε το Χρέος και τα Μνημόνια, σήμερα «στεγνώνει» τα Δημόσια Ταμεία για να αποπληρώσει τους δανειστές και να ανταποκριθεί στις βασικές ανάγκες του Κράτους. Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έχει κυριολεκτικά εξατμισθεί.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου η Κυβέρνηση αναζητά 4,4 δις Ευρώ για να αποπληρώσει Χρέη.

Το Κράτος «αξιοποιεί» μετατρέποντας σε βραχυχρόνιο δανεισμό repos, όχι μόνον τα ταμειακά διαθέσιμα των Ασφαλιστικών Ταμείων, του ΟΠΕΚΕΠΕ (250 εκατ. €) και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (114 εκατ. €), αλλά και κοινοτικά κονδύλια που είχαν προορισμό να εξοφλήσουν εκπαιδευτικούς, αρχαιολόγους, εργολάβους, νοσοκομεία και άλλου προμηθευτές του Δημοσίου που πληρώνονται μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ή μέσω του ΕΣΠΑ…

Ουδείς ασχολείται με την παραγωγή πλούτου στην Ελλάδα.

Μόνο με την αναδιανομή ασχολούνται οι λαϊκιστές ρήτορες των τηλεοπτικών παραθύρων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ