Navigation
2
Αυγ
location
Αθήνα
42oC
Αίθριος - καθαρός
27 Απρ 2021

Η MYTILINEOS είναι προτιμώμενος EPC ανάδοχος για εταιρείες ενέργειας παγκόσμιας εμβέλειας

Μυτιληναίος-PHOTO-MYT-scaled Επιχειρήσεις

Η MYTILINEOS μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD), ανακοινώνει την ανάληψη νέου έργου για τη Μελέτη, Προμήθεια και Κατασκευή (EPC) ενός φωτοβολταϊκού πάρκου 28 MW στην Ισπανία, με τη θυγατρική της Ellomay Capital Ltd, την Ellomay Solar S.L.U. («Ellomay Solar»)

Συμπληρωματικά του EPC, στη σύμβαση περιλαμβάνονται και οι βοηθητικές εγκαταστάσεις για την έγχυση ηλεκτρικής ενέργειας στο δίκτυο, καθώς και η παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O & M) για δύο έτη. Ο Τομέας RSD αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες, βάσει της συμφωνίας, εντός 9 μηνών από την παραλαβή της Ειδοποίησης Έναρξης Εργασιών (Notice to Proceed). Οι πρώτες εργασίες ξεκίνησαν την 1η Μαρτίου 2021 και η Ειδοποίηση Έναρξης Εργασιών αναμένεται να παρασχεθεί κατά τη διάρκεια του Μαΐου 2021. Η συμφωνία EPC προβλέπει ένα σταθερό και κατ’ αποκοπή ποσό ύψους €15.32 εκατ. για την πλήρη εκτέλεση των έργων, όπως ορίζονται.

Πρόκειται για τη δεύτερη σύμβαση της MYTILINEOS με την Ellomay Solar, δεδομένου ότι η Εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία το φωτοβολταϊκό έργο μεγάλης κλίμακας «Talasol», με εγκατεστημένη δυναμικότητα 300 MWp στο δήμο Talaván, Cáceres, στην Ισπανία. Το Talasol είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κατασκευάστηκαν στην Ευρώπη το προηγούμενο έτος και η ενεργοποίηση της μονάδας πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο.

Επιπλέον, η Εταιρεία ανακοινώνει μία επιπλέον EPC συμφωνία με την EnfraGen, LLC (“EnfraGen”), για 10 έργα 12,5 MWp το κάθε ένα (συνολικής δυναμικότητας 125MWp).

Όλα τα έργα βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα της Χιλής και πρόκειται να κατασκευαστούν σε δύο φάσεις, ξεκινώντας από τα τέλη Απριλίου, έως τα τέλη Ιουνίου του 2021. Τα 10 αυτά έργα αναμένεται να διασυνδεθούν με το Δίκτυο έως τον Ιανουάριο του 2022. Για το έργο αυτό, ο Τομέας RSD συνεργάζεται με την Elector S.A. Η σύμβαση ανέρχεται σε $76,8 εκατ.

Ο Τομέας RSD της MYTILINEOS έχει ήδη εδραιωθεί στη Χιλή, έχοντας υλοποιήσει σημαντικά και απαιτητικά έργα και συνεχίζει να επεκτείνεται στην αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Αυτές οι νέες συμφωνίες αποδεικνύουν ότι ο Τομέας RSD αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως προτιμώμενος EPC ανάδοχος και συνεργάτης μεγάλων διεθνών εταιρειών ενέργειας.

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,9 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 3.850 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ellomay είναι Ισραηλινή εταιρεία με μετοχές εισηγμένες στο Αμερικανικό NYSE και στο Χρηματιστήριο Αξιών του Τελ Αβίβ με το εμπορικό σήμα «ELLO». Από το 2009, η Ellomay Capital εστιάζει τις δραστηριότητές της στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ηλεκτρισμού στην Ευρώπη και το Ισραήλ.

Μέχρι σήμερα, η Ellomay έχει αξιολογήσει πολλές ευκαιρίες και έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στις βιομηχανίες ανανεώσιμης ενέργειας, καθαρής ενέργειας και φυσικών πόρων στο Ισραήλ, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η EnfraGen είναι εταιρεία ανάπτυξης, ιδιοκτήτρια και φορέας εκμετάλλευσης επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών και επιχειρήσεων ανανεώσιμης ενέργειας προστιθέμενης αξίας και σταθερότητας δικτύου σε χώρες επενδυτικού ενδιαφέροντος της Λατινικής Αμερικής.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της EnfraGen υποστηρίζει τη διαδικασία της ενεργειακής μετάβασης προς ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μοντέλο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με μια στρατηγική για την παροχή αποτελεσματικών, υψηλής ποιότητας βασικών υπηρεσιών για τη βελτίωση του ενεργειακού μοντέλου προς όφελος των κοινοτήτων και των οικονομιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ