Navigation
21
Ιούν
location
Αθήνα
31oC
Λίγα σύννεφα
17 Ιούλ 2018

Η μεγάλη των… ψεμάτων σχολή

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Το 2015 μπήκαμε με αποκλειστική υπαιτιότητα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο, αφού προηγουμένως μας είχαν πει ότι θα σκίσουν τα…. μνημόνια. Μας μίλησαν για “περήφανη διαπραγμάτευση” και μέσα σε 6 μήνες συσσώρευσαν κόστος άνω των 400 δισ. ευρώ έως το 2060. Έφεραν τα capital controls, εκχώρησαν την απαξιωμένη κρατική περιουσία για 99 χρόνια στους δανειστές. Τώρα, οι σημερινοί κυβερνώντες χωρίς ίχνος τσίπας μας μιλάνε για έξοδο από το τρίτο μνημόνιο. Το αχρείαστο δικό τους μνημόνιο που θα μας συνοδεύει για δεκαετίες και το οποίο θα πληρώνουν τουλάχιστον τέσσερις γενιές. Γιατί ο ελληνικός λαός το 2015 δεν είχε το καθαρό μυαλό, ώστε να καταλάβει ότι είχε να κάνει με τους μεγαλύτερους ψεύτες στη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Σήμερα, αν κάποιος ανοίξει συζήτηση περί της… εντιμότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δύσκολα θα βρει υποστηρικτές. Ακόμη και αυτοί που τους ψήφισαν, έχουν… βουλώσει το στόμα τους από την ντροπή. Οι μόνοι που τους υποστηρίζουν είναι όσοι βολεύονται, όσοι μισούν τη χώρα και τα παράσιτα. Επιπλέον, με βάση τις μέχρι στιγμής εκδηλώσεις… λατρείας των στελεχών των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων, εκτιμάται ότι μόλις φύγει το καλοκαίρι δεν θα μπορούν να σταθούν ούτε στη… βεράντα του σπιτιού τους για να απολαύσουν τον καφέ τους! Η ξετσιπωσιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σχετικά με το τεράστιο κόστος που έχουν προκαλέσει στη χώρα, δεν έχει προηγούμενο. Δεν σέβονται τους εαυτούς τους κοιτώντας τον καθρέφτη. Ούτε καν τις οικογένειες τους. Έχουν αναγάγει την απάτη σε δεύτερη φύση τους, “πασπαλίζοντας” το δημιούργημα τους με ψέματα, αλαζονεία και θρασύτητα. Μέχρι και ονόματα καλλιτεχνών που… υπογράφουν εν αγνοία τους κείμενα υπέρ της “Συμφωνίας των Πρεσπών” είδαμε. Δεν σέβονται τίποτα οι άνθρωποι…

Οι σημερινές συνθήκες πλήρους αναξιοπιστίας και θρασύτητας των κυβερνώντων σε σχέση με τα πεπραγμένα και την τεράστια ζημιά που προκάλεσαν στη χώρα το 2015, δεν μπορούν να αποτελέσουν διαπιστευτήρια της χώρας στις αγορές και στα διεθνή φόρα. Δυστυχώς, για το μόνο στο οποίο είναι χρήσιμοι είναι για να περνάνε συμφωνίες εθνικού ακρωτηριασμού, συκοφαντώντας ταυτόχρονα τα πατριωτικά αισθήματα των πολιτών και βιάζοντας την εθνικής μας ταυτότητα. Δεν υπάρχει κάτι αληθινό και αξιόπιστο στο οποίο θα μπορούσε να πατήσει ένας επενδυτής ή ένας ξένος παρατηρητής για τη σημερινή Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αυτοί οι άνθρωποι που διοικούν σήμερα τη χώρα, έχουν ξεχάσει βασικές λέξεις του ελληνικού λεξιλογίου. Δεν ξέρουν τι είναι μπέσα και τσίπα. Δεν ξέρουν πόση ζημιά κάνουν στην εικόνα της χώρας και πώς δείχνουν ασέβεια στους πολίτες. Προτάσσουν την έπαρση και την αλαζονεία τους. Είναι σίγουρο ότι με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι θέμα χρόνου να έρθουν στο προσκήνιο σκάνδαλα μεγάλου μεγέθους από τη θητεία τους. Αυτοί οι άνθρωποι οδηγούν τη χώρα σε στενωπό για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες. Δεν έχει περάσει άλλη μεγαλύτερη των… ψεμάτων σχολή από αυτή τη δύσμοιρη χώρα. Δυστυχώς, η λαϊκή βούληση μερικές φορές μπορεί να κάνει ολέθρια λάθη, βγάζοντας στο προσκήνιο ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα είχαν καμία θέση στην πολιτική.

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict