Navigation
29
Σεπ
location
Αθήνα
27oC
Αίθριος - καθαρός
22 Νοέ 2018

Η μάχη επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη (εξαιρετικά δύσκολη) μέρα…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές προσπαθεί να αξιοποιήσει κατά το δυνατόν τα σημαντικά περιθώρια εκμετάλλευσης της άγνοιας, της ανοησίας ή της κουτοπονηριάς που χαρακτηρίζει ένα πολύ σημαντικό τμήμα του εκλογικού σώματος. Διατείνεται ότι η οικονομία πάει καλά κάνοντας focus στο δημοσιονομικό μέρος και παραβλέποντας τις μακροοικονομικές εξελίξεις.

Το υπερ-πλεόνασμα που θα μοιραστεί σαν… “πουρμπουάρ” προκύπτει από την υπερφορολόγηση και το ξετίναγμα της μεσαίας τάξης, των μικρών και των εξαθλιωμένων. Αποτέλεσμα αυτής της υπερφορολόγησης είναι η αδυναμία υγιούς ροής εσόδων προς το σύστημα με αποτέλεσμα τα κατασχετήρια σε τραπεζικούς λογαριασμούς να πηγαίνουν… σύννεφο.

Η αναβολή κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις έχει ένα βαρύτατο τίμημα, καθώς οι εταίροι μας φαίνεται να δίνουν μια πίστωση χρόνου στη σημερινή κυβέρνηση για να περάσει από τη Βουλή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και επιπλέον, ζητούν άμεσα ιδιωτικοποιήσεις και πληρωμή των υποχρεώσεων του Δημοσίου. Ο προϋπολογισμός… σώζεται λόγω της υπερφορολόγησης και των κατασχέσεων. Αυτό ομως δεν μπορεί να τραβήξει για πολύ, αν και δεν απασχολεί τη σημερινή συγκυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να διαχειριστεί όσο γίνεται πιο ανώδυνα έως τις εκλογές την ψεύτικη έξοδο από το μνημόνιο.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που βρίσκεται στην 108η θέση του πίνακα οικονομικής ελευθερίας, στην 72η από πλευράς ανταγωνιστικότητας και φυσικά είναι υπερφορολογημένη. Την ίδια στιγμή, αντί για αύξηση επενδύσεων 11% φέτος θα έχουμε μείωση κατά 2%! Κανείς δεν επενδύει γιατί δεν βλέπει έναν ξεκάθαρο πολιτικό ορίζοντα. Οι επενδυτές φοβούνται ότι οι τυχοδιωκτικές αντιλήψεις της σημερινής συγκυβέρνησης με την απλή αναλογική, μπορεί να μας βάλουν σε περιπέτειες το 2020, αν η επόμενη Βουλή πριν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δεν συγκεντρώσει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών.

Η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα έρμαιο των πολιτικών σκοπιμοτήτων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν τους ενδιαφέρει η επόμενη μέρα, πλην της περίπτωσης να υπάρξουν εκλογικοί συσχετισμοί που θα αποτρέψουν την παραπομπή πολλών υποθέσεων της σημερινής διακυβέρνησης στη Δικαιοσύνη για εγκληματικά λάθη, βαριές αμέλειες, παραλείψεις και… άλλα. Η άμεση και έμμεση ζημιά του 2015 ανέρχεται σε πάρα πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια, ενώ υπάρχει πλήθος φακέλων της σημερινής διακυβέρνησης όπου παρουσιάζονται πολλά… περίεργα και ύποπτα!

Η σημερινή συγκυβέρνηση αγωνίζεται ώστε να αποτραπεί ισχυρή εντολή διακυβέρνησης για τέσσερα χρόνια προς την επόμενη κυβέρνηση γιατί τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για πολλά από τα στελέχη της. Τόσο τα ανώτερα όσο και τα κατώτερα. Με λάσπη και διχαστικές αντιλήψεις θα προσπαθήσουν να θολώσουν τα νερά εκτοξεύοντας ύβρεις και χαρακτηρισμούς που μόνο αφελείς θα μπορούσαν να πιστέψουν. Αφελείς υπάρχουν και σε αυτούς “επενδύει” σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το θέμα είναι ότι στην κάλπη μπορεί να προκύψουν δυσάρεστα απρόοπτα για το συγκεκριμένο κόμμα. Τίποτα δεν τους έχει βγει μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειες για να πείσουν τους πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικό… παράδεισο, μάλλον η… γροθιά που θα πέσει στην κάλπη θα είναι παραδειγματική!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ