Navigation
30
Ιούλ
location
Αθήνα
41oC
Αίθριος - καθαρός
14 Σεπ 2015

Η Japonica στηρίζει 5αστερο υπουργό Οικονομικών για την Ελλάδα

japonica Οικονομία

Η Japonica Partners θα ανακοινώσει επίσημα την υποστήριξή της για τον διορισμό ενός Υπουργού Οικονομικών «5-αστέρων» για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2015

 «Είναι επιτακτική ανάγκη ώστε η Ελλάδα να διορίσει έναν διεθνώς αναγνωρισμένο υπουργό οικονομικών «5-αστέρων» με εξειδίκευση και ικανότητες να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. Ο διορισμός ενός υπουργού οικονομικών «5-αστέρων» που θα χαίρει διεθνούς σεβασμού αποτελεί την πιο σημαντική μεταρρύθμιση για την Ελλάδα», δήλωσε στέλεχος της Japonica.

 Ως κοινωφελές έργο, η Japonica έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία πολυμέσων, η οποία επικεντρώνεται στην παρουσίαση ενός πίνακα για την αξιολόγηση του βαθμού εξειδίκευσης και των ικανοτήτων των υποψηφίων, για την θέση του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδος, στη βάση μιας κλίμακας από 1 ως 5 αστερια. Η εκστρατεία περιλαμβάνει ολοσέλιδες ανακοινώσεις σε μεγάλες διεθνείς εφημερίδες (Finacial Times, New York TimesWall Street Journal, κλπ) καθώς και στα κορυφαία ελληνικά μέσα ενημέρωσης.. Ο πίνακας αποτελεσμάτων περιλαμβάνει τρεις τομείς εξειδίκευσης (Χρηματοοικονομικά,Λογιστική, Μάνατζμεντ) και τέσσερις τομείς ικανοτήτων, γνωστούς ως «MACC» (μέτρηση, ανάλυση, δημιουργία πλούτου, επικοινωνία). Μπορείτε να βρείτε τον εν λόγω πίνακα κατάταξης στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.MostImportantReform.info.

 «Είναι σοκαριστικό να μαθαίνουμε ότι ύστερα από 15 χρόνια στην Ευρωζώνη, η ελληνική κυβέρνηση δεν δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καν ελεγμένο ισολογισμό. Και η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναφέρει αριθμούς, που από άποψη διαφάνειας και διακυβέρνησης, είναι συγκρίσιμοι με εκείνους που παράγονται με τη χρήση λογιστικών συστημάτων σύμφωνα με την απλογραφική μέθοδο, τα οποία συστήματα όπως είναι γνωστό δημιουργούν υψηλά επίπεδα διαφθοράσ και είναι αναποτελεσματικά », δήλωσε εκπρόσωπος της Japonica Partners.

 

Με την απλογραφική λογιστική, σε αντίθεση με την διπλογραφική λογιστική, οι ακόλουθες ενέργειες μπορεί να μην έχουν την πραγματική και ακριβή επίπτωση στις οικονομικές καταστάσεις της κυβέρνησης: μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου, υπερκοστολογήσεις για απόκτηση περιουσιακών στοιχείων ή παραγραφή χρεών που οφείλονται στο Δημόσιο. Με τη μέθοδο λογιστικής σε βάση ταμειακών συναλλαγών, σε αντίθεση με τη μέθοδο λογιστικής σε δεδουλευμένη βάση, δημιουργούνται δημοσιονομικές ψευδαισθήσεις δια της υποκριτικής χειραγώγησης των ταμειακών ροών, ιδιαίτερα όταν δεν αναγνωρίζονται μελλοντικές δεσμεύσεις. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι σε καλύτερη ή χειρότερη κατάσταση με βάση μια απόφαση ή συγκριτικά από περίοδο σε περίοδο, αν δεν υπάρχει ακριβής υπολογισμός της μεταβολής της καθαρής αξίας στον ισολογισμό.

 Η παγκοσμίως αναπαραγόμενη λύση είναι η χρήση των διεθνών λογιστικών προτύπων με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση (IPSAS/ IFRS). Tα πρότυπα IPSAS/ IFRS αποτελούν το θεμέλιο για τις ανεξάρτητα ελεγχόμενες οικονομικές καταστάσεις που ανιχνεύουν την διαφθορά, βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και παραθέτουν διεθνώς συγκρίσιμες και αξιόπιστες χρηματοοικονομικές πληροφορίες. 

Κατά τα τελευταία 15 χρόνια, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν ανακοινώσει τουλάχιστον έξι σχέδια για την εφαρμογή των διεθνών λογιστικών προτύπων, και κάθε φορά καταστρατηγούν την εφαρμογή τους με τον διορισμό μη ικανών  υπουργών οικονομικών με πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στον πίνακα αποτελεσμάτων. Για την αναδιάρθρωση ενός μη επιτυχημένο κράτους απαιτείται η ανασυγκρότηση του Δημοσίου, και η ιστορία έχει δείξει ότι για να υπάρξει θετική αλλαγή σε μια καταστροφική χρηματοδοτική κουλτούρα απαιτείται ο διορισμός ενός υπουργού Οικονομικών( «5-αστέρων») διεθνούς αναγνώρισης που θα συνδυάζει δυναμικά την εξειδίκευση στα xρηματοοικονομικά, τη λογιστική, και τη μάνατζμεντ, καθώς και να διαθέτει τις αναγκαίες ικανότητες «MACC». 

Η Ευρώπη έχει να επιδείξει εντυπωσιακή ιστορία επί αιώνες στη χρήση της μεθόδου λογιστικής με διπλογραφική και δεδουλευμένη βάση που διαδόθηκε από υπουργούς Οικονομικών «5-αστέρων», ανεξαρτήτως εθνικότητας ()και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει το ειλικρινές ενδιαφέρον της στο να είναι ένα μέλος της Ευρωζώνης που συνεισφέρει επάξια , με το διορισμό ενός υπουργού Οικονομικών 5-«αστέρων», που θα χαίρει σεβασμού διεθνώς για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict