Navigation
22
Ιαν
location
Αθήνα
9oC
Λίγα σύννεφα
14 Σεπ 2017

Η Ευρώπη σχεδιάζει το μέλλον της, η Ελλάδα σκοτώνεται για το παρελθόν της

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η ομιλία του Προέδρου Juncker ήταν ένα περίεργο μείγμα οραματικού σχεδιασμού και ρεαλιστικού προγραμματισμού για τα μελλούμενα στην Ευρώπη. Ο Πρόεδρος της Κομισιόν πρότεινε ακριβώς αυτά που –κατά την άποψή του- μπορούν και πρέπει να γίνουν αμέσως στην Ενωμένη Ευρώπη χωρίς χρονοβόρες πολιτικές διαδικασίες, αλλαγή συνθηκών κλπ.

Το μήνυμα Juncker είναι σαφές: Η Ευρώπη αλλάζει. Οι πολλές ταχύτητες είναι ήδη πραγματικότητα. Όποιες χώρες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν θα μείνουν πίσω.

Η λεκιασμένη από την «ξαφνική»(;) πετρελαιοκηλίδα ελληνική πολιτική ελίτ, κουρασμένη από τις «χρυσές» κυβιστήσεις, χαμένη στα δάση του Ελληνικού, κουρασμένη από τις αλλεπάλληλες «εξεταστικές επιτροπές», προσπαθεί να ανακαλύψει το μέλλον της χώρας, διαβάζοντας με επιμέλεια και κατά βούληση το παρελθόν.

«Το πιο δύσκολο θέμα που αντιμετώπισα στην πολιτική μου ζωή ήταν η Ελλάδα…» εκμυστηρεύθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker λίγες ώρες μετά την εκφώνηση της ομιλίας του στο Στρασβούργο για την κατάσταση της Ευρώπης, όπου παρουσίασε το όραμα του για την αναγέννηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πόση αλήθεια κρύβει αυτή η μικρή φράση, το γνωρίζουν όλοι όσοι έζησαν τα θλιβερά γεγονότα του καλοκαιριού του 2015 όταν κυριολεκτικά το μέλλον της χώρας παίχθηκε στα ζάρια της πολιτικής ασημαντότητας που κυβερνούσε εκείνην την εποχή.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ακόμη και σήμερα πιστεύει πως για τα δεινά της φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι. Το καλοκαίρι του 2015 έφτασε ένα βήμα πριν την καταστροφή.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, η Ευρώπη έβγαινε από την κρίση. Η Ελλάδα δημοψηφισματικά αποφάσιζε συνειδητά να ξαναμπεί στο τούνελ της αβεβαιότητας.

Ο Jean-Claude Juncker υπογράμμισε χθες πως η Ευρώπη  ήδη διανύει τον 5ο συνεχόμενο χρόνο ανάπτυξης και -10 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πρωτοφανούς παγκόσμια χρηματοπιστωτικής κρίσης- η ανάπτυξη έχει επιστρέψει παντού, σε όλα τα κράτη μέλη, η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και εννέα χρόνια και η απασχόληση βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών – σήμερα στην ΕΕ εργάζονται περισσότεροι πολίτες από ποτέ στην ιστορία της.

Οι πολιτικοί της Ευρώπης διόρθωσαν τα λάθη του παρελθόντος.

Οι πολίτες της Ευρώπης μετά την κρίση δεν σκότωσαν την πολιτική, δεν ανέθεσαν την διακυβέρνηση των χωρών τους σε αμόρφωτους, απολίτιστους, ιδεοληπτικούς, εμμονικούς καιροσκόπους. Όλοι πλην Ελλάδος.

Για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Πρόεδρος Juncker έθεσε ως στόχο την ολοκλήρωση της Τραπεζικής Ένωσης, την Ένωση Χρηματαγορών, την Ένωση για την Ασφάλεια και την Άμυνα, την  Κοινή ψηφιακή αγορά και την εμβάθυνση στην ευρωζώνη.

Ουδείς κυβερνητικός αξιωματούχος βρήκε έστω και λίγα λεπτά της ώρας για να σχολιάσει, να εξηγήσει στους πολίτες, το σχέδιο που υλοποιείται ήδη για την Ευρώπη. Η Ελλάδα χάνει πολύτιμο χρόνο, αφού εξάντλησε όλα τα αποθέματα υπομονής των πολιτών της…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict

PolicePress