Navigation
17
Σεπ
location
Αθήνα
32oC
Αίθριος - καθαρός
20 Νοέ 2018

Η ΕΡΓΑΝΗ, το “θαύμα” της απασχόλησης και η πραγματικότητα

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει μία σχεδόν… ειδυλλιακή εικόνα για τη χώρα, αξιοποιώντας το… τέλος των μνημονίων! Η επιστήμη της απάτης και της προπαγάνδας μπορεί να αποτελεί αντικείμενο γελοιοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά.

Οι αγορές μας δείχνουν τον δρόμο του… κλουβιού και το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν λέει να πάρει ανάσα. Είναι οι δύο βασικές αγορές όπου τιμολογούνται όλα χωρίς συναισθηματισμούς, πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και… φιοριτούρες. Στα ταμπλό αυτών των αγορών τιμολογούνται οι πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις ή προσδοκίες. Και δυστυχώς, η τιμολόγηση δεν μας καθιστά αισιόδοξους. Βλέπετε η τεράστια ζημιά του 2015 και παρά το… καθαρό μυαλό του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου, αποτυπώνεται σε αριθμούς και δεν διαγράφεται με ευχολόγια και ψέματα.

Την περασμένη Παρασκευή, αργά το βράδυ (…), δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ροών της μισθωτής εργασίας από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ με καθυστέρηση αρκετών ημερών. Τα στοιχεία είναι τουλάχιστον ανατριχιαστικά για όσους έχουν την ικανότητα να κρίνουν οικονομικά και να κλείνουν τα αυτιά τους στις ανόητες παρόλες των σημερινών κυβερνώντων. Τα στοιχεία είναι ένα καμπανάκι για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και τις μελλοντικές συντάξεις, οι οποίες θα βαίνουν συνεχώς μειούμενες με βάση τα σημερινά δεδομένα. Εκτός φυσικά και αν μέσα στα επόμενα χρόνια υπάρξει ένα επενδυτικό σοκ, το οποίο θα οδηγήσει σε υψηλότερους ρυθμούς αύξησης της παραγωγικότητας, σε βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και σε υγιή αύξηση των μισθών. Προς το παρόν με το σημερινό συνονθύλευμα που κυβερνά τη χώρα, μάλλον κάτι τέτοιο είναι αδύνατο…

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, τον περασμένο μήνα οι απολύσεις ήταν περισσότερες από τις προσλήψεις κατά 120.087 θέσεις! Και σαν να μην φτάνει αυτό, η μερική απασχόληση εκτοξεύτηκε στο ιστορικό υψηλό του 62,05%!!! Με τους ρυθμούς που κινείται σήμερα η οικονομία, δεν θα αργήσει η ώρα όπου όσοι έχουν θέση πλήρους απασχόλησης θα αποτελούν… πρώτη είδηση στα δελτία ειδήσεων! Σχεδόν 2.300.000 μισθωτοί αμείβονται σήμερα… μερικώς, δηλαδή έχουν μηνιαίες αποδοχές που δεν ξεπερνούν τα 500 ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ, ο ένας στους τρεις εργαζόμενους αμείβεται με μηνιαίες αποδοχές που διαμορφώνονται λίγο παραπάνω από τα 300 ευρώ! Αυτό σίγουρα αποτελεί… επιτυχία της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε ότι η ύπαρξη της αριστεράς συνδέεται με την εξαθλίωση των μαζών.

Η κοινωνική εξαθλίωση και ραγδαία πτωχοποίηση των Ελλήνων περνάει μέσα από τη συνειδητή πολιτική της κυβέρνησης η οποία έγκειται στην υπερφορολόγηση, στις εξοντωτικές εισφορές, στη μείωση των δημοσίων επενδύσεων, στη χαμηλή ανάπτυξη και στο εχθρικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Μιλάμε για μία κατάσταση στασιμοχρεοκοπίας με αποκλειστική ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λόγω των εγκληματικών λαθών τους από το 2015 έως σήμερα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν συνειδητοποιήσει την τεράστια ζημιά που έχουν προκαλέσει στη χώρα. Μάλιστα δείχνουν αξιοθαύμαστη… αναισθησία και περισσό θράσος προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και κυρίως να εξαπατήσουν όσους περισσότερους και όσο μπορούν περισσότερο.

Οι αριθμοί στην πραγματική οικονομία είναι αμείλικτοι για τη σημερινή τραγική συγκυβέρνηση. Τα κορόιδα ή οι αφελείς που μπορούν να τους πιστέψουν, λιγοστεύουν συνεχώς. Οι αφελείς ξύπνησαν. Μιλάμε βεβαίως για την κρίσιμη μάζα που θα κάνει τη διαφορά στις εκλογές. Γιατί υπάρχουν πολλοί που είναι… ναρκωμένοι και στον… κόσμο τους. Μιλάμε για τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και φυσικά όχι γι αυτούς που παρασιτούν και βολεύονται. Πρέπει ωστόσο να ξέρουν και αυτοί ότι αν δεν αλλάξει η σημερινή ζοφερή κατάσταση, τότε στον… επόμενο γύρο θα είναι η σειρά τους για να κλάψουν και να πονέσουν!

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ
  • pict
  • pict

pict

pict