Navigation
21
Ιούν
location
Αθήνα
31oC
Λίγα σύννεφα
7 Σεπ 2018

Η επόμενη μέρα για τη χώρα με μια άλλη κυβέρνηση…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η φυγή από την εξουσία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί πλέον εθνική επιταγή. Φανταζόμαστε ότι ο σημερινός περιφερόμενος θίασος έχει συνειδητοποιήσει πως δεν έχει καμία ελπίδα. Ο ίδιος ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου είχε δηλώσει ότι αν δεν έχεις τον λαό μαζί σου, τότε δεν μπορείς να κυβερνήσεις. Το ξέχασε βεβαίως, γιατί επικρατούν άλλες σκοπιμότητες και άλλες,… αντιλήψεις. Σήμερα, 1 στους 5 ψηφοφόρους υποστηρίζει το σημερινό κυβερνητικό μόρφωμα, το λες και… επτυχία μετά τα τόσα δεινά που συσσώρευσαν στη χώρα.

Η επόμενη κυβέρνηση καλείται να λάβει μέσα σε… 2-3 συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου κρίσιμες αποφάσεις καθώς ο χρόνος είναι εχθρός μας. Πρέπει να ξηλώσει όλους τους νόμους-εκτρώματα των σημερινών ανεκδιήγητων τύπων και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό του κράτους σε όλα τα επίπεδα. Η… αρρώστια σε αξιακό, θεσμικό, πολιτισμικό, εκπαιδευτικό και οικονομικό επίπεδο έχει προχωρήσει και ως εκ τούτου δεν μιλάμε για… ασπιρίνες, αλλά για γρήγορες και επώδυνες θεραπείες. Για το σημερινό κατάντημα της χώρας είναι δεδομένο ότι οι ευθύνες δεν βαρύνουν μόνο αυτούς που κυβερνούν, αλλά και αυτούς που τους ανέχονται. Σε όλα τα επίπεδα…

Η χώρα έχει ανάγκη από μια φρέσκια κυβέρνηση που θα είναι ολιγομελής και ευέλικτη. Η δουλειά πρέπει να γίνεται γρήγορα, αποτελεσματικά και με το βέλτιστο αποτέλεσμα. Το κόστος που μας έχουν φορτώσει οι σημερινοί κυβερνώντες είναι τεράστιο και πρέπει να αρχίσει να γίνεται ελαφρύτερο. Βέβαια, θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια, καθώς το 2015 προκλήθηκε τεράστια ζημιά στην οικονομία, η οποία θα μας ακολουθεί για δεκαετίες. Η επόμενη κυβέρνηση καλείται να εξηγήσει αναλυτικά στους πολίτες πόση ήταν η ζημιά του 2015, πότε θα πληρωθεί, με ποιες πολιτικές θα πάμε μπροστά και τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς για να ανασυγκροτηθεί η χώρα το συντομότερο δυνατό. Πρέπει το συντομότερο δυνατό να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες βλάβες που προκλήθηκαν σε όλα τα επίπεδα μετά το… ατύχημα του 2015.

Η νέα κυβέρνηση που θα αναλάβει τα ηνία της χώρας πρέπει να είναι σταθερή και να έχει ορίζοντα τετραετίας. Ταυτόχρονα, δεν μπορεί να υπάρχει η αβεβαιότητα της απλής αναλογικής την οποία θα πληρώσουμε και πάλι ακριβά. Το συγκεκριμένο εκλογικό σύστημα είναι η άμυνα της σημερινής συγκυβέρνσηης προκειμένου να αποφύγει δικαστικές περιπέτειες όταν δεν θα είναι στην εξουσία, αλλά ευελπιστεί να τις αποφύγει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020. Η χώρα θέλει καθαρή εντολή διακυβέρνησης και ξεκάθαρο πολτιικό περιβάλλον, γιατί αλλιώς δεν πρόκειται να έρθουν οι απαιτούμενες επενδύσεις προκειμένου να ανακάμψουμε.

Βρισκόμαστε στην αρχή της πλέον κρίσιμης περιόδου που συμπίπτει με την τετραετή ασφυκτική εποπτεία. Μέσα στην επόμενη τετραετία θα κριθεί εάν η χώρα θα φτάσει στο έτος 2032 χωρίς να χρειαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια με πρόσθετα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους που πρέπει να γίνει έως το 2060. Αν καταφέρουμε να επιτύχουμε ένα ιστορικό άλμα στο ΑΕΠ της χώρας, τότε το 2032 δεν θα χρειαστεί να γίνει καμία τακτοποίηση χρέους με πρόσθετα μέτρα. Θα έχουμε κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα για να αποτρέψουμε περισσότερα δεινά για τους πολίτες ως αποτέλεσμα του εγκλήματος που διέπραξαν το 2015 οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αυτοί μας γέμισαν με… αίματα, αλλά οι επόμενες κυβερνήσεις είναι αυτές που πρέπει να τα σκουπίσουν!

 

                                                          του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict