Navigation
18
Σεπ
location
Αθήνα
31oC
Αίθριος - καθαρός
21 Απρ 2016

Η Διαπλοκή στο Μεγαλείο της! Σκληρή ανακοίνωση των Ιδιοκτητών Πρακτορείων ΟΠΑΠ

opap Uncategorized | Οικονομία

ΒΡΑΒΕΙΟ ΘΡΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤΙΚΟΥ ΤΖΟΓΟΥ ΠΟΥ ΕΔΡΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Κάθε όριο ξεπερνούν πλέον οι γνωστοί ιδιοκτήτες των Μαλτέζικων εταιρειών του διαδικτύου που έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους, μετατρέποντας ανεξέλεγκτη την ιντερνετική ελληνική αγορά τυχερών παιγνίων μέσω offshore εταιρειών με αφορολόγητους τζίρους δισεκατομμυρίων ευρώ που πηγαίνουν σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού χωρίς κανένα όφελος για το ελληνικό κράτος.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε ότισυγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που ανήκουν σε Ιντερνετικέςστοιχηματικέςεταιρείες,έχουν επιδοθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης και παραπληροφόρησης της ελληνικής κοινής γνώμης, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και δημιουργώντας εντυπώσεις.

Χαρακτηριστική όπως αναφέραμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είναι η περίπτωση σχετικής αρθρογραφίας που παρουσιάζεται σε siteκαι εφημερίδα ιδιοκτητών Ιντερνετικής στοιχηματικής εταιρείας που έρχεται να μας «διαφωτίσει» για την φορολόγηση του ΟΠΑΠ και μας λένε για το τέλος των 5 λεπτών του ευρώ στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ  ότι πρέπει να παραμείνει, για χάρη της παιδείας και της κοινωνίας.

Από την αρχή, που άνοιξε το θέμα της νέας φορολόγησης των νόμιμων τυχερών παιχνιδιών, σαν ισοδύναμο στην συμφωνία με τους δανειστές, η ΠΟΕΠΠΠ έχει εξηγήσει με επιχειρήματα και αποδείξει με στοιχεία και αριθμούς ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα στην είσπραξη των εσόδων για την κυβέρνηση, και συνάμα θα επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα στις εισπράξεις μας, με συνέπεια ένας μεγάλος αριθμός πρακτορείων που είναι ήδη στο όριο και κάτω της βιωσιμότητας να αναγκαστεί να κλείσει.

Στα 4.500 πρακτορεία του ΟΠΑΠ απασχολούνται 20.000 εργαζόμενοι. Κάθε ένας από μας  πληρώνει φορολογία, από το πρώτο ευρώ 26% και δίνει προκαταβολή φόρου 100% στο κράτος. Πληρώνει τους εργαζόμενους και καταβάλει τις εισφορές στα ταμεία. Ακόμα, οι παίκτες πληρώνουν φόρο στα κέρδη τους, ο ΟΠΑΠ 30% στα μικτά έσοδα και τον εταιρικό φόρο. Με την επιβολή του ειδικού τέλους θα κλείσουν αμέσως τουλάχιστον 1.500 πρακτορεία, 6.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα έχουμε προβλήματα εμείς και οι οικογένειες μας.Είναι σίγουρο ότι το Ελληνικό Κράτος θα χάσει μεγάλο μέρος από τα700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από φόρους που πληρώνει ο ΟΠΑΠ και οι πράκτορες.

Πως θα συνεχίσουμε να δίνουμε 150 εκατομμύρια στο Κράτος με τα μαγαζιά κλειστά και τον κόσμο στο δρόμο;

Η ανεξάρτητη έκθεση διεθνούς ελεγκτικού οίκου–PWC- επιβεβαιώνει ότι το δημόσιο όχι μόνο δεν θα εισπράξει τα προϋπολογισθέντα από τον φόρο αλλά θα χάσει κι από πάνω, από την συνολική φορολογία ΟΠΑΠ-ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ εξαιτίας της κάθετης πτώσης του τζίρου στα παιχνίδια ΟΠΑΠ και υπολογίζει ότι θα κλείσει τουλάχιστον το 1/3 των πρακτορείων ΟΠΑΠ.

Είναι αλήθεια ότι όταν σε κάποιο προϊόν αυξήσεις την τιμή πέφτουν οι πωλήσεις. Στο στοίχημα 5 λεπτά / στήλη, επιβάρυνση, σημαίνει 20% αύξηση!!! Και μάλιστα χωρίς να αυξάνεται η απόδοση κέρδους του πελάτη. Άρα, δεν θα πέσει δραματικά ο τζίρος του ΟΠΑΠ και των πρακτόρων; Δεν θα εισπράξει λιγότερα το δημόσιο; Σίγουρα ναι. Που θα στραφεί το παικτικό κοινό;

ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ. Τι έσοδα θα πάρει από εκεί το δημόσιο; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙΠΟΤΑ Η’ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ      ΟΠΑΠ  ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ.

Και έρχονται τώρα οι διαπλεκόμενοι του τζόγου  να μας μιλήσουν για την ελληνική κοινωνία και την παιδεία.Τώρα τους έπιασε το ενδιαφέρον για την ελληνική κοινωνία και παιδεία.

Τόσα χρόνια οι ίδιοι τι έκαναν;

Πόσους φόρους απέδωσαν στο κράτος;

Πόσες θέσεις εργασίας δημιούργησαν;

Τι κάνανε αυτοί για την παιδεία και την κοινωνία τόσα χρόνια; ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ και ΧΡΕΗ.

Αλλά βέβαια, όταν ένας φόρος επιβάλλεται μόνο στα νόμιματυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, και δεν ακουμπά τη δικιά τουςανεξέλεγκτη δραστηριότητα, πολλά μπορούν να λένε  και να υποστηρίζουν εκ του ασφαλούς .

Η μάσκα όμως των διαπλεκόμενωνπέφτει! Γιατί από το ειδικό τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ ωφελούνται μόνο αυτοί και κανένας άλλος!

Ποια είναι η αλήθεια.

Πόσα έσοδα στα δημόσια ταμεία έχουν δώσει από το 2010 οι 24 Ιντερνετικές εταιρείες;

Την απάντηση δεν θα την δώσουμε εμείς. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στις 7 Ιανουαρίου σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή είπε «ο ΟΠΑΠ πληρώνει φόρο 750 εκατομμυρίων, αν δεν κάνω λάθος, κύριε Υπουργέ, την ίδια ώρα που το 2012 και το 2013, οι εν λόγω εταιρείες, δεν πλήρωσαν μία και το 2014, σύμφωνα με δήλωσή τους, πλήρωσαν κοντά στα 40.000 ευρώ. Είναι 750 εκατομμύρια από τη μία με 40.000 ευρώ  από την άλλη και ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν!»

Στην απάντησή τουο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Αλεξιάδηςείπε: «Έχουμε το 30% που πληρώνουν οι εταιρείες σε αυτό που τους απομένει από τη συμμετοχή των παικτών, εάν αφαιρέσουμε τα κέρδη των παικτών. Έχουμε όμως και τον φόρο εισοδήματος των εταιρειών διαδικτυακού τζόγου και εκεί είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πολίτης και οι ελληνικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να πληρώνουν τεράστια ποσά φόρου εισοδήματος θα σας πω ότι το 2012 φόρο εισοδήματος από αυτές τις είκοσι τέσσερις εταιρείες εισπράξαμε 31.179 ευρώ, το 2013 εισπράξαμε 5.179 ευρώ και το 2014 εισπράξαμε 27.366 ευρώ».

Συνεχίζοντας ο υπουργός σημειώνει ακόμη ότι «Τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής είναι ότι έχουμε διαδικτυακό τζόγο στην Ελλάδα που παρέχεται από εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε offshore δικαιοδοσίες, όπως η Νήσος Μαν και οι Ολλανδικές Αντίλλες και υπάρχουν ευθύνες γι’ αυτούς που νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Έχουν  συνάψει συμφωνίες  με άλλες εταιρείες στην Ελλάδα, προκειμένου να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα μέσω των ιστοσελίδων τους. Έχουμε λήξη της ισχύος της νόμιμης άδειάς τους κατά τον χρόνο υπαγωγής τους στο μεταβατικό καθεστώς και γενικά χρησιμοποιούν άδειες που δεν έχουν εκδοθεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Τέλος, δεν κατέχουν άμεσα άδεια, αλλά χρησιμοποιούν άδεια που διαθέτει άλλη συνδεδεμένη εταιρεία».

Και έρχονται τώρα αυτοί   να μας μιλήσουν για την ελληνική κοινωνία και την παιδεία και να αρθρογραφούν στα site και τις εφημερίδες εναντίον του δικτύου των πρακτόρων ΟΠΑΠ.

Αυτοί που δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ για να μπουν στο μεταβατικό προσωρινό καθεστώς, όσο προσωρινό είναι ένα καθεστώς 5 ετών!!!

Αυτοί που έχουν την έδρα των εταιρειών τους στη Μάλτα.

Αυτοί που  φορολογούνται στην Ελλάδα βάσει των εσόδων που οι ίδιοι δηλώνουν.

Αυτοί που έχουν τους servers των  εταιρειών τους στο εξωτερικό και οι ελληνικές αρχές αδυνατούν να τους ελέγξουν.

Μιλούν αυτοί που τα χρήματά τους είναι σε ξένες τράπεζες.

Αυτοί που τώρα τους έπιασε η πρεμούρα να πάρουν νόμιμες άδειες με ψίχουλα!!!

Αυτοί που καλούνται τώρα να πληρώσουν φόρους και αντιδρούν με ψέματα και εντυπώσεις

Δεν μπορούν αυτοί να κουνούν το δάχτυλο στο μοναδικό νόμιμο δίκτυο των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, αυτοί που κατά κόρον αποδεδειγμένα φοροδιαφεύγουν.Αιδώς Αργείοι! Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.

Η ΠΟΕΠΠΠ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΩΝ 4.500 ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

PolicePress