Navigation
25
Σεπ
location
Αθήνα
30oC
Αίθριος - καθαρός
26 Ιούλ 2018

Η ασύμμετρη ανευθυνότητα και οι συμμετρικές ευθύνες των κυβερνώντων

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ανήμερα της επετείου συμπλήρωσης 44 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, συνέβη η τρίτη μεγαλύτερη τραγωδία εν καιρώ ειρήνης στα μεταπολεμικά χρονικά της χώρας. Μια τραγωδία που οφείλεται στα επικίνδυνα παιχνίδια της φύσης αλλά και στην εξίσου επικίνδυνη επιπολαιότητα και ανευθυνότητα όσων κυβερνούν και διαχειρίζονται τις τύχες των πολιτών. Φυσικές καταστροφές υπήρξαν και θα υπάρχουν, αλλά το ζητούμενο είναι σε ποιο πλαίσιο διαχειρίζεσαι τις κρίσεις και πώς ανταποκρίνεσαι σε ακραίες έκτακτες καταστάσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση ως προς τον αριστερό της βραχίονα προέρχεται μέσα από τους… αγώνες της καθημερινότητας και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει στον ΣΥΡΙΖΑ τα… πρωτεία και την ξεχωριστή τεχνογνωσία που κατέχει σε επίπεδο καταλήψεων, πορειών και… μπάχαλου. Είναι μακράν στο υψηλότερο επίπεδο σε σχέση με τον… ανταγωνισμό! Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι… καθοδηγητές σε καταστάσεις χάους. Το απέδειξαν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση και το αποδεικνύουν από άλλη οπτική, τώρα που βρίσκονται στην κυβέρνηση. Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ενώ… λούζονται μια καυτή πραγματικότητα εντούτοις λειτουργούν με όρους προπαγάνδας ακόμη και σε στιγμές εθνικής τραγωδίας.

Την ώρα που η λίστα των θυμάτων είναι μακρά και θα μακραίνει ακόμη περισσότερο, διαπιστώνουμε ότι τα αντανακλαστικά αυτών των τύπων που κυβερνούν είναι ελεεινά. Ανακαλύπτουν εχθρούς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αφήνοντας τη φαντασία των πολιτών να… καλπάζει σε σχέση με το τι θα συνέβαινε εάν υπήρχαν μόνο τα κρατικά κανάλια για να μεταδίδουν την τραγωδία στην Ανατολική Αττική. Ευτυχώς που σήμερα ζούμε στην εποχή των social media και δεν μπορεί να κρυφτεί τίποτα. Θα επιθυμούσαν όμως να λειτουργούν social media μόνο από τα “τρολάκια” που κατευθύνουν και θα επιθυμούσαν διακαώς να απενεργοποιήσουν τους… ενοχλητικούς λογαριασμούς.

Οι σημερινοί τύποι που ηγούνται του σημερινού συστήματος διακυβέρνησης ρέπουν καθημερινά σε καταστάσεις πανικού, ενώ αρνούνται πεισματικά και συστηματικά την πραγματικότητα. και την ανάληψη των ευθυνών τους. Δεν έχουν καταλάβει ότι βρίσκονται τριάμισι χρόνια στην εξουσία. Επίσης, δεν έχουν καταλάβει ότι η άμεση και έμμεση ζημία άνω των 400 δισ. ευρώ που προκάλεσαν το 2015, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη δική τους ανευθυνότητα και ηλιθιότητα. Δεν έχουν καταλάβει ότι κυβερνούν και δεν αντιλαμβάνονται ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι συνάθροιση περιθωριακών τύπων σε κάποιο αμφιθέατρο πανεπιστημιακής σχολής προκειμένου να αποφασίσουν ποιους δρόμους θα κλείσουν ή πόσες μολότοφ θα πετάξουν…

Οι άνθρωποι είναι γεννημένοι για να επιδεικνύουν την ασύμμετρη ανευθυνότητα τους ή την ανοησία τους και να τη μετατρέπουν σε φτηνή προπαγάνδα προκειμένου να αποφύγουν τις συνολικές και συμμετρικές ευθύνες τους. Είναι οι άνθρωποι που με τις μαγκιές τους και την ανοησία τους έχουν σφραγίσει με μαύρα γράμματα την πορεία της χώρας στον 21ο αιώνα. Έχουν προκαλέσει μια τεράστια οικονομική ζημία για πολλές δεκαετίες, έχουν εξαθλιώσει τους αδύναμους και έχουν φτωχοποιήσει τους μικρομεσαίους. Έχουν ισοπεδώσει τους θεσμούς και έχουν καταστρατηγήσει κάθε έννοια ενός στοιχειωδώς αποδεκτού αξιακού συστήματος που αρμόζει σε μια αστική δημοκρατία,

Η ανευθυνότητα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πασπαλισμένη με μπόλικη μαγκιά και περισσό θράσος, είναι το στοιχείο εκείνο που τους αναδεικνύει σε κορυφαίους τυχοδιώκτες. Και ως γνωστόν κανένας τυχοδιώκτης δεν αισθάνεται τύψεις για τις πράξεις του, ούτε διαθέτει τα… γράδα της απαιτούμενης υπευθυνότητας ή ευθιξίας. Αν διέθεταν αυτά τα δύο θα έδειχναν μεταμέλεια ή θα είχαν παραιτηθεί. Η παρουσία τους συνδέεται πλέον με καταστάσεις εθνικής συμφοράς που όμοια της δεν έχει ξανασυναντήσει η χώρα. Κάτι τέτοιο είναι… φυσικό και επόμενο από τη στιγμή που ένα ανεύθυνο τμήμα του εκλογικού σώματος με την ασύμμετρη ανοησία του, ανέβασε στην εξουσία μια ομάδα τυχοδιωκτών που καθημερινά αποδεικνύει τις συμμετρικές ευθύνες για την ολοένα και πιο προβληματική πορεία της χώρας.

του Λουκά Γεωργιάδη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ