Navigation
21
Απρ
location
Αθήνα
22oC
Αίθριος - καθαρός
28 Μαρ 2019

Η αριστερή «επένδυση» στη φτώχεια και στο μίσος

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Επί των ημερών της αριστερής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους “ψεκασμένους” λαϊκοδεξιούς των ΑΝΕΛ, η Ελλάδα γνώρισε τη μεγαλύτερη οικονομική ζημία εν καιρώ ειρήνης και χωρίς να υπάρχει κάποιο γεγονός από το εξωτερικό, το οποίο να έχει φέρει τα πάνω κάτω. Δεν ήταν δηλαδή κάποια νέα Lehman Brothers όπως ο 2008 που προκάλεσε ένα παγκόσμιο τσουνάμι με αποτέλεσμα αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα, να φτάσουν στην ελεγχόμενη χρεοκοπία.

Η ζημιά των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε επίπεδο τραπεζικού συστήματος, ΑΕΠ, νέων μέτρων και δανεισμού ξεπερνάει τα 200 δισ. ευρώ, ενώ η χώρα είναι υποθηκευμένη έως το 2060, έχοντας εξαιρετικά περιορισμένους βαθμούς ελευθερίας. Και μόνο το γεγονός ότι για 99 χρόνια υποθηκεύτηκε η απαξιωμένη δημόσια περιουσία, συνιστά από μόνο του ένα μεγάλο έγκλημα που έχει τη σφραγίδα των εγκληματιών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Οι αριθμοί για τις… καλύτερες μέρες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αμείλικτοι. Παραδείγματος χάριν, κάθε χρόνο από το 2015 και μετά, οι πολίτες δηλώνουν ολοένα και χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ το εύρος της παραοικονομίας έχει περιοριστεί σε απόλυτους αριθμούς. Εκ του αποτελέσματος, οι σημερινοί ανεύθυνοι κυβερνώντες “κατάφεραν” να επιταχύνουν την πτωχοποίηση των πολιτών. Επιπλέον, στην οικονομική πίεση ήρθαν να προστεθούν ο φόβος, η ανασφάλεια αλλά και η καλλιέργεια μίσους με τη μοναδική… τεχνογνωσία που διαθέτει η Αριστερά. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα σε επίπεδο οικονομίας θυμίζει χώρα της υποσαχάριας Αφρικής και σε επίπεδο εγκληματικότητας είναι κάτι μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας.

Η βελτίωση της οικονομικής θέσης των πολιτών και η διείσδυση της επιχειρηματικότητας είναι δύο έννοιες ασύμβατες με το DNA των σημερινών κυβερνώντων. Διαβάζοντας τα πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από το 2014 έως το 2017 αυξήθηκε κατά 250.000 ο αριθμός των φορολογουμένων με ετήσιο εισόδημα έως 10.000 ευρώ. Έτσι, έφτασαν στα 6.085.204 άτομα από 5.836.396 το 2014. Μάλιστα, οι δηλούντες ετήσιο εισόδημα έως 5.000 αυξήθηκαν κατά 165.000 το 2017 (με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν πέρυσι) σε σχέση με το 2014. Επιπλέον, μέσα σε μια τριετία δηλώθηκαν μικρότερα εισοδήματα κατά 2,65 δισ. ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο αυξήθηκε ο αριθμός των φορολογουμένων κατά περίπου 210.000 άτομα! Πρόκειται αναμφίβολα για μια μεγάλη… επιτυχία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι λόγω του εγκληματικού τρίτου μνημονίου συνέβαλαν στη ραγδαία πτωχοποίηση των πολιτών.

Ο ουσιαστικός ένοικος του Μαξίμου διεύρυνε την εν δυνάμει πελατεία του κατά 250.000 με τα έργα και τις ημέρες του! Πρόσθεσε δηλαδή 250.000 πτωχούς, οι οποίοι μέσα στην ένδεια τους, θα πιστέψουν αυτόν που θα τους υποσχεθεί κανένα επιδοματάκι. Γιατί αυτή είναι η Αριστερά. Επιδιώκει να δώσει επιδόματα πείνας για να σέρνει από τη… μύτη φτωχούς και εξαθλιωμένους ψηφοφόρους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Διαφορετικά, θα φρόντιζε το 2015 να μην παίξει τη χώρα στα ζάρια, να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση, να τελειώσει η ιστορία των μνημονίων, να μην προκληθεί ζημία άνω των 200 δισ. ευρώ και να προκαλέσει ένα επενδυτικό σοκ ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες δουλειές με καλύτερες αμοιβές και προοπτικές.

Η Αριστερά στην Ελλάδα αγωνιζόταν στους δρόμους για περισσότερα δανεικά, μεγαλύτερη υποθήκευση της χώρας, περισσότερο κρατισμό, περισσότερο παρασιτισμό, λιγότερη επιχειρηματικότητα. Η καθιέρωση της παρασιτοκρατίας είναι μια πρακτική που ξεκίνησε κυρίως από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80. Η Αριστερά μπορεί να πουλήσει το αφήγημα της μόνο μέσα από τη φτώχεια. Μια οικονομία που προοδεύει είναι εκτός του πλάνου αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι μισούν τη δημιουργία, την αριστεία, την επιχειρηματικότητα, τη μεσαία τάξη. Αγωνίζονται για τη δική τους ελίτ και από κει και πέρα… φτωχοί να γίνουν όλοι. Αυτή όμως είναι και η μεγάλη ανηθικότητα αυτού του χώρου.

Γιατί η… επίτευξη ενός υψηλού ποσοστού φτώχειας έχει ως απαραίτητο συστατικό στοιχείο την καλλιέργεια του ταξικού μίσους. Και οι σημερινοί τύποι δείχνουν να έχουν μια ιδιαίτερη έφεση σε αυτό. Άλλωστε το γεγονός ότι προέρχονται από την κομμουνιστική μήτρα αναδεικνύει το προφανές…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ