Navigation
8
Μαρ
location
Αθήνα
15oC
Αραιή συννεφιά
16 Μαρ 2018

Η απασχόληση στην ημι-διαλυμένη… αριστεροχώρα!

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Ποιος να πίστευε άραγε το 2015, από το 44% των ανέργων και το 33% των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα επακολουθούσε; Ποιος από το 30% των ελεύθερων επαγγελματιών και το 33% των αγροτών περίμεναν ότι η… Πρώτη Φορά Αριστερά θα ήταν Πρώτη Φορά… Συμφορά; Σε όποιον έλεγες τότε, ότι τρία χρόνια μετά θα είναι εξαθλιωμένος σε κοίταζε άγρια ή είχε άγριες διαθέσεις…

Οι περισσότεροι Έλληνες εκπαιδεύτηκαν μέσω του… μίσους, των fake news, της ξετσιπωσιάς και της κυνικότητας ανεπαρκών και αμόρφωτων πολιτικών τύπων, ώστε να χωνέψουν αυτό που έπρεπε: οι προηγούμενοι σας τα πήραν και εμείς θα σας τα δώσουμε πίσω. Το πρώτο μέρος του σχεδίου απέναντι σε έναν εξαιρετικά… εύπιστο λαό, είχε επιτευχθεί. Ωστόσο, οι σημερινοί τύποι που κυβερνούν πρόβαλλαν τη δικαιολογία ότι φταίνε οι ξένοι και όχι η “περήφανη διαπραγμάτευση” που θα κοστίσει αρκετές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε βάθος δεκαετιών. Τουλάχιστον 200 δισ. ευρώ είναι η άμεση και έμμεση ζημιά έως τώρα και άλλα 200 δισ. ευρώ έως το 2050 σε επίπεδα ΑΕΠ και απώλειας θέσεων εργασίας. Με ό,τι συνεπάγεται το τελευταίο και για το επίπεδο των μισθών.

Αφού λοιπόν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ… κατάφεραν να κόψουν τα… πόδια στην ελληνική οικονομία, στη συνέχεια έβαλαν μπρος το “αφήγημα” για τις… πατερίτσες! Δεν μπορεί να είσαι άλλωστε και… αχάριστος όταν κάποιος σου κόβει τα πόδια και στη συνέχεια σου δίνει… πατερίτσες!!! Έως το 2014 η οικονομία προσπαθούσε να συνέλθει από το σοκ του 2010 και έπρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένη… αγωγή. Το 2015, κάποιοι αποφάσισαν να χορηγήσουν μια… άλλη αγωγή, την… περήφανη. Και τώρα, όλοι παρακολουθούμε τα… χαίρια τους, όπως και όλους αυτούς που τους ψήφισαν. Οι σημερινοί κυβερνώντες δεν υπάρχουν για να αναφέρονται στους προηγούμενους, αλλά για να απολογηθούν για τα απίστευτα εγκλήματα που διέπραξαν από το 2015, όταν επανερχόμασταν σε μια σχετική κανονικότητα.

Σήμερα, με την πολιτική αυτής της κυβέρνησης παίρνουμε μια γεύση για το μεγάλο τίμημα που κληροδοτεί στις παρούσες και τις επόμενες δύο γενιές. Το αντιμνημονιακό μόρφωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί την οικονομία σε γενικευμένο τέλμα, κάτι που φαίνεται από τα επίπεδα της απασχόλησης στη χώρα. Η νέα αύξηση της ανεργίας στο τελευταίο τρίμηνο του έτους λόγω λήξης της τουριστικής περιόδου πρέπει να μας προβληματίσει πολλαπλά. Δεν είναι μόνο το ποσοστό του 21,2%, από 20,2% που ήταν στο γ΄ τρίμηνο και το γεγονός ότι ο αριθμός των άνεργων ξεπέρασε και πάλι το 1.000.000 άτομα… Είναι ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούν πως χωρίς υγιείς επενδύσεις που θα εξασφαλίζουν δουλειές 12 μήνες το χρόνο, δεν μπορούμε να πάμε παραπέρα. Ο τουρισμός προσφέρει για 4-6 μήνες σημαντικές ανάσες στην απασχόληση, Ωστόσο, δεν προσφέρει ανάσες στο ασφαλιστικό.

Από τους σχεδόν 3.700.000 απασχολούμενους στο σύνολο της οικονομίας, το 50% αμείβεται με μισθούς κάτω των 500 ευρώ. Σε λίγο με τις περικοπές που γίνονται σε δαπάνες αλλά και τη μείωση του αφορολόγητου ορίου, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δραματικά. Από την άλλη πλευρά, χωρίς αλλαγή κυβέρνησης και ένα γενικευμενικό θετικό σοκ υπέρ της επιχειρηματικότητας ώστε να έρθουν επενδύσεις τουλάχιστον €80 δισ. την επόμενη τετραετία, είμαστε…. τελειωμένοι!

Το χειρότερο απ΄ όλα είναι ότι ο αριστερός βραχίονας αυτού του μορφώματος που κυβερνά σήμερα, υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για τους… αδύναμους. Ανέκδοτο! Και ενδιαφέρεται οδηγώντας τους μαζικά στην εξαθλίωση και στην επαιτεία με τα κοινωνικά μερίσματα της μιζέριας. Είναι αυτά τα μερίσματα που προέρχονται από μια καταστροφική φορολογική πολιτική κατά της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών, ώστε να δώσουν στους… ημιθανείς εξαθλιωμένους τη… χαρά για μια μικρή παράταση ζωής. Στο τέλος είναι σίγουρο ότι κανείς δεν πρόκειται να σωθεί από τις νεοκομμουνιστικές πρακτικές ανθρώπων που δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν πώς λειτουργεί ο σύγχρονος κόσμος και είναι… μαστουρωμένοι από τα χρεοκοπημένα αφηγήματα του Μαρξ και του Λένιν! Ή, τη νεότερη έκδοση που αφορά στον στυγνό δικτάτορα Μαντούρο στη Βενεζουέλα. Εκεί που οι άνθρωποι τρώνε… ζώα από τους δρόμους για να επιβιώσουν και ταυτόχρονα διάφοροι… αφελείς εδώ στην Ελλάδα, θαυμάζουν αυτές τις καταστάσεις! Θου Κύριε…

Οι άνθρωποι που κυβερνούν σήμερα εξελίσσονται στους μεγαλύτερους εχθρούς των αδύναμων. Τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο κοινωνικό περιθώριο, φροντίζοντας να τους στείλουν για… παρέα τη μεσαία και μικρομεσαία τάξη η οποία στήριζε την κατανάλωση, τις εισφορές στο ασφαλιστικό σύστημα και τις επενδύσεις. Όταν ακολουθεί κάποιος εγκληματικές πολιτικές, οι οποίες εν τέλει αποβαίνουν εις βάρος των αδύναμων, τότε κάθε επόμενη επιλογή επιβράβευσης των καταστροφέων ισοδυναμεί με συνενοχή. Το επόμενο βήμα για τους… ακούσιους δράστες δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εξαΰλωση τους!

Λουκάς Γεωργιάδης

e-mail: loukas1972@gmail.com

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict