Navigation
19
Νοέ
location
Αθήνα
20oC
Ασθενής Βροχή
4 Οκτ 2016

H ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT υπέρ της εταιρικής διαφάνειας

sunlight- Επιχειρήσεις

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT, κορυφαίος παραγωγός συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, μέλους του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, συμμετείχε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζηςσχετικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς που οργάνωσε η TRACE International, η παγκοσμίου φήμης οργάνωση κατά της διαφθοράς, στην Αθήνα στις 16 Σεπτεμβρίου 2016.

Τη συζήτηση διεύθυνε η πρόεδρος της TRACE International, Alexandra Wrage, στέλεχος με διεθνή φήμη στον τομέα του compliance (συμμόρφωση). Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι εταιρειών από διάφορους κλάδους της επιχειρηματικής αγοράς, καθώς και η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT που εκπροσωπήθηκε από τηνΤάνια Χαδούλη, διευθύντρια νομικών θεμάτων και κανονιστικής συμμόρφωσης της εταιρείας, καθώς και τον κ. Δημήτριο Γκούμα, Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρο του Οργανισμού Κανονιστικής Συμμόρφωσης της εταιρείας.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε γύρω από βέλτιστες πρακτικές για τη διασφάλιση της εταιρικής διαφάνειας και στις εξελίξεις του κλάδου τόσο στη συμμόρφωση (compliance) όσο και στnν καταπολέμηση τηςδιαφθοράς. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις ως προς την ελληνική οικονομική πραγματικότητα καιεπιχειρηματικότητα, το παρόν νομοθετικό πλαίσιο και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η εταιρική δεοντολογία και να προαχθεί η διαφάνεια στις εμπορικές πρακτικές.

Η Alexandra Wrage παρουσίασε συγκεκριμένα παραδείγματα από την ελληνική πραγματικότητα που αφορούν στην εφαρμογή σχετικών πρακτικών για την καταπολέμηση φαινομένων διαφθοράς στη χώρα μας, ενώ, παράλληλα,  εκπρόσωποι της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT μίλησαν για τα καινοτόμα εργαλεία που έχει αναπτύξει η SUNLIGHT, επιπλέον αυτών της TRACE, αποσκοπώντας στη διασφάλιση της διαφάνειας στις εμπορικές συναλλαγές της εταιρείας.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα ότι η υιοθέτηση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της διαφθοράς στην Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Η υιοθέτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων για τους υπαλλήλους και η αφιέρωση πόρων στη δημιουργία τμημάτων συμμόρφωσης -compliance αποτελούν απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση, με πολύτιμο σύμμαχο την TRACE.

«Η TRACE δηλώνει εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που οργάνωσε στην Αθήνα. Συμμετείχαμε σε υψηλού επιπέδου συνομιλίες αφενός σχετικά με το διεθνή τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς και αφετέρου σχετικά με τα βήματα που οι ελληνικές εταιρείες οφείλουν να πραγματοποιήσουν ώστε να βελτιώσουν τα τμήματα συμμόρφωσης (compliance) που διαθέτουν», δήλωσε η πρόεδρος της TRACE, Alexandra Wrage.

H ΤRACE, με στόχο την αύξηση της διαφάνειας στις εμπορικές συναλλαγές παγκοσμίως, προσφέρει στα μέλη της προγράμματα εκπαίδευσης, τόσο σε online επίπεδο όσο και σε μεμονωμένες συναντήσεις, μέσω των οποίων οι εταιρείες δύναται να κατανοήσουν τη συγκεκριμένη πρακτική και να συμβάλλουν στην πρόληψη ενάντια της δωροδοκίας.Παράλληλα παρέχει υπηρεσίες ελέγχου, συμπεριλαμβανομένου του TRACECertificate, πιστοποιητικό το οποίο υπογραμμίζει τη δέσμευση μιας εταιρείας στη διαφάνεια που εφαρμόζει στις εμπορικές πρακτικές της, καθώς και στις διαδικασίες συμμόρφωσης ενάντια στη δωροδοκία.

Η ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT δηλώνει ιδιαίτερα υπερήφανη για το πρόγραμμά συμμόρφωσής της (compliance), την υιοθέτηση διεθνών νομοθετικών πρωτοβουλιών εναντίον της δωροδοκίας και τη δέσμευσή της απέναντι στηδιαφάνεια των εμπορικών συναλλαγών, καθώς και για τη συμμετοχή της στην εκδήλωση της TRACEInternational, την πρώτη εκδήλωση τέτοιου βεληνεκούς στην Αθήνα.

H εταιρεία ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT ΑΒΕΕ, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, διανύει δυναμικά την τρίτη της δεκαετία στην ελληνική και διεθνή αγορά σχεδιάζοντας, παράγοντας και διανέμοντας συστήματα αποθήκευσης και διάθεσης ενέργειας. Η SUNLIGHT συγκαταλέγεται σήμερα μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών προϊόντων και συστημάτων ενέργειας στον κόσμο, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις σε τομείς με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις όπως Βιομηχανία, Εφοδιαστική Αλυσίδα και Μεταφορές, Τηλεπικοινωνίες, Κατασκευές, Πληροφορική, Έργα Υποδομής και Άμυνα.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε:

  • κα Μαρία Καραλή, V+O Communication, 210 7249000 (278), [email protected]
  • κα Ανθή Τροκούδη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Ομίλου Π. Γερμανού, 210-8181580, 6932 100053,[email protected]

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict

PolicePress