Navigation
13
Ιούν
location
Αθήνα
28oC
Ασθενής Βροχή
11 Ιαν 2019

Go back Tsipras, respect Angela Merkel…

Λουκά Γεωργιάδη Απόψεις | Λουκά Γεωργιάδη

Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ ήταν ένα δρώμενο στην τελική ευθεία προς την αποχώρηση και των δύο από την εξουσία. Από τη μία πλευρά έχουμε μια επιβλητική προσωπικότητα που ισχυροποίησε τα τελευταία 14 χρόνια τη θέση της πρώτης δύναμης της Ευρώπης. Έθεσε υπό πλήρη έλεγχο το δημόσιο χρέος, περιόρισε την ανεργία στο 6% και ενίσχυσε το κοινωνικό κράτος ώστε η Γερμανία να αποτελέσει μια χώρα πρότυπο στην οργάνωση των δομών της. Μια χώρα που παράγει, εξάγει και ξέρει να προστατεύει τους πολίτες της ή ακόμη και κάθε κατατρεγμένο που προστρέχει σε βοήθεια.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε έναν κουρασμένο και αποτυχημένο πρωθυπουργό, ο οποίος λίγο πριν φύγει από την εξουσία πρέπει να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες. Για την ακρίβεια να κάνει το τελευταίο… συγύρισμα και τη… βρώμικη δουλειά με αιχμή το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι γνωστό το παρελθόν του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου καθώς και η ρητορική που χρησιμοποιούσε κατά το παρελθόν για να πείσει τους αφελείς… ιθαγενείς της χώρας ότι η Γερμανία θέλει το κακό μας ή αποτελεί μία χώρα όπου ο… ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός έχει φέρει δεινά. Προφανώς δεν ισχύει τίποτα από αυτά τα δύο.

Το μεγάλο πρόβλημα με την κυρία Μέρκελ είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα για να δει έναν πρώην πολέμιο της, ο οποίος μετετράπη στο πιο πειθήνιο όργανο της, την ίδια στιγμή που ο τύπος αυτός έχει φέρει στη χώρα μια συμφορά. Και η συμφορά αυτή αφορά τόσο τους δανειστές και τους Ευρωπαίους, όσο πρωτίστως και τη Γερμανία. Αντί ο κ. Τσίπρας να… ολοκληρώσει όλα όσα έμειναν στη μέση στις αρχές του 2015 από τους “ανάλγητους Σαμαροβενιζέλους”, έκανε τη μία… ανοησία πίσω από την άλλη και μας έχωσε πιο βαθιά μέσω του τρίτου μνημονίου. Αντί να μειώσει το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ το αύξησε. Αντί να κάνει ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, έκανε μια… τρύπα στο νερό! Βόλεψε τα παράσιτα και τους ημετέρους εγκαθιδρύοντας ένα πρωτοφανές μοντέλο χυδαίας και αναποτελεσματικής διακυβέρνησης στη χώρα. Αντί να απελευθερώσει την οικονομία απλά τη συρρίκνωσε και αντί να δώσει ανάσα στη μεσαία τάξη και τους αδύναμους, τους συνέθλιψε.

Η Μέρκελ και ο Τσίπρας εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους όπως προκύπτει εκ του τελικού αποτελέσματος. Η πρώτη βελτίωσε θεαματικά τις προοπτικές της χώρας της και ο δεύτερος έκανε ο,τιδήποτε περνούσε από το χέρι του για να ζημιώσει τη χώρα του. Η πρώτη ανέβαζε κάθε μέρα ψηλά τη χώρα της και ο δεύτερος την απαξίωνε. Από την άλλη, δεν μπορεί να είμαστε και τόσο… φιλικοί προς την κυρία Μέρκελ από τη στιγμή που είναι συμμέτοχος και συνένοχος στο χειρότερο μείγμα πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν ένα μείγμα που ούτε ένας… Κνίτης της Γ΄ Λυκείου δεν θα μπορούσε να διανοηθεί διαβάζοντας έστω τα βασικά αξιώματα των Αρχών της Οικονομικής Θεωρίας!

Οι συναντήσεις σε τέτοιο επίπεδο γίνονται για να κλείσουν δουλειές ή να συζητηθούν στρατηγικής σημασίας ζητήματα για το μέλλον της Ευρώπης. Ή, για να… υπενθυμίσουν το κλείσιμο θεμάτων, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών. Η Ελλάδα επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί έναν… καρπαζοεισπράκτορα. Μια χώρα υποτελή και αναξιόπιστη με ευθύνη του σημερινού ενοίκου του Μαξίμου. Οι μεταρρυθμίσεις που ζητάει το Βερολίνο άργησαν, ή δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη ή εφαρμόζονται αντικανονικά και αναποτελεσματικά. Και μόνο η ανοχή των εταίρων και ειδικότερα της Γερμανίας σε ένα μείγμα οικονομικής πολιτικής που “σκοτώνει” την επιχειρηματικότητα, είναι αρκετή για να δείξει το μέγεθος των ευθυνών της κυρίας Μέρκελ και των υπολοίπων. Έτσι, για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα…

H ευθύνη της Γερμανίας στο οικονομικό έκτρωμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι τεράστια όσο και καταλυτική. Ο σημερινός ένοικος του Μαξίμου καταδίκασε μια ολόκληρη χώρα μέσα σε μόλις 180 ημέρες το 2015! Η κυρία Μέρκελ φεύγει με ψηλά το κεφάλι για αυτό που αφήνει στη χώρα της. O δικός μας κυβερνήτης πρέπει να φύγει απαξιωμένος και να τιμωρηθεί για το κακό που έκανε στη χώρα. Άλλο να είσαι ηγέτης και άλλο να είσαι αξιολύπητος ικέτης! Go back Tsipras, respect Angela Merkel…

Λουκάς Γεωργιάδης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

  • pict
  • pict

pict

pict