Navigation
27
Ιούλ
location
Αθήνα
36oC
Αίθριος - καθαρός
4 Απρ 2017

Για την Lamda Development λεφτά υπάρχουν

lamda Επιχειρήσεις

Είναι μια μεγάλη επένδυση στην πραγματική οικονομία, κόντρα στο μίζερο περιβάλλον της αβεβαιότητας και της αστάθειας των ημερών.

H Lamda Development  έκλεισε συμφωνία με τη Värde Partners, μέσω θυγατρικής της, για την είσοδό της Värde στο μετοχικό κεφάλαιο της νεοϊδρυθείσας θυγατρικής εταιρείας Lamda Malls A.E., η οποία κατέχει τις μετοχές των εταιρειών Lamda Δομή Α.Ε. και Πυλαία Α.Ε. και στις οποίες ανήκουν τα Εμπορικά Κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

Η Värde θα καταβάλει αμέσως το ποσό των 61,3 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 31,7% της Lamda Malls Α.Ε., ενώ δεσμεύεται να υποστηρίξει την περαιτέρω επέκταση της εταιρείας μέσω εξαγορών και νέων αναπτύξεων ακινήτων εμπορικού χαρακτήρα.

  • Οι δύο εταιρείες θα είναι ιδιοκτήτριες των Εμπορικών Κέντρων Golden Hall και Mediterranean Cosmos.

Η καταβολή των 61,3 εκατ. Ευρώ θα ολοκληρωθεί μόλις υλοποιηθούν οι σχετικές προϋποθέσεις, που αναφέρονται στα συμβατικά κείμενα και αφορούν κυρίως στις απαραίτητες εγκρίσεις των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η αρχική αξία του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της νεοϊδρυθείσας εταιρείας Lamda Malls A.E. ανέρχεται σε 331 εκατ. ευρώ.

  • «Το Golden Hall και το Mediterranean Cosmos σημειώνουν ανάπτυξη εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Αυτό αποτελεί μία απόδειξη της δυναμικής των εν λόγω εμπορικών αναπτύξεων, καθώς επίσης και της ηγετικής ομάδας  της Lamda Development με επικεφαλής τον Οδυσσέα Αθανασίου. Με ενθουσιασμό περιμένουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τη Lamda Development και την πρόθεσή μας να στηρίξουμε τη Lamda Malls στην περαιτέρω ανάπτυξή της» δήλωσε ο Tony Iannazzo, διευθύνων σύμβουλος της Värde Partners.
  • O διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε: «Η σημερινή μέρα είναι ένας ακόμα σημαντικός σταθμός για την εταιρεία μας, καθώς σηματοδοτεί νέες προοπτικές ανάπτυξης. Μέσω αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οδηγούμαστε σε ένα νέο κύκλο επενδυτικών προοπτικών με οδηγό το όραμα μας για εξωστρέφεια και καινοτομία. Το διεθνούς κύρους Värde Partners fund μέσω αυτής της επένδυσης, αναγνωρίζει τον ηγετικό ρόλο της Lamda Developmentστην ελληνική αγορά real estate».

Η συμμαχία Lamda-Varde στοχεύει στη δημιουργία ενός νέου σχήματος που έχει ως στόχο να κυριαρχήσει στην ανάπτυξη εμπορικών ακινήτων στην χώρα μας. Όχι μόνο με εξαγορές υπαρχόντων εμπορικών κέντρων αλλά και με την ανάπτυξη νέων εμπορικών κέντρων.

Τα 61 εκατ. ευρώ που επενδύει η Värde στην νέα εταιρία είναι μόνον η αρχή – με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, προσέλκυσης ξένων επενδυτών, κλπ – αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και εκτιμά ότι σε βάθος διετίας οι επενδύσεις της νεοϊδρυθείσας Lamda Malls μπορεί ακόμη και να τριπλασιαστούν ενώ σε βάθος πενταετίας να πενταπλασιαστούν, με την θυγατρική εταιρία να εισάγεται και στο Χρηματιστήριο.

  • Η νέα εταιρία όπως αναφέρει ο κ.Αθανασίου, θα εκδηλώσει ενδιαφέρον και για την ανάπτυξη ακινήτων στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, με τις συνολικές επενδύσεις στο συγκεκριμένο τομέα του retail real estate να εκτιμώνται στα 700 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συμφωνία, που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία καθώς έγινε σε μια χρονική περίοδο που δεν έχουν απομακρυνθεί οι αβεβαιότητες σχετικά με την ελληνική οικονομία, αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης τόσο για την Lamda Development όσο και γενικότερα για την πορεία της οικονομίας και δίνει ένα αισιόδοξο «σήμα» στους διεθνείς επενδυτές γενικότερα.

Η Värde Partners είναι διεθνής διαχειριστής εναλλακτικών επενδύσεων ύψους 12 δισ. δολαρίων.

Η προσέγγιση της Värde Partners είναι προσανατολισμένη στις πιστοδοτήσεις και στη δημιουργία αξίας επενδύοντας σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές και στοιχεία ενεργητικού, που περιλαμβάνουν ακίνητη περιουσία, εταιρικές χορηγήσεις, ενυπόθηκα δάνεια, εξειδικευμένες χρηματοδοτήσεις, μεταφορές και υποδομές.

Η Varde Partners ενεργεί ως sponsor και διαχειρίζεται ένα σύνολο ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στα οποία συμμετέχουν διεθνείς επενδυτές, μεταξύ των οποίων ιδρύματα, κληροδοτήματα, συνταξιοδοτικά σχήματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λοιποί θεσμικοί επενδυτές και ιδιώτες πελάτες. Στην τρίτη δεκαετία λειτουργίας της, η Värde Partners απασχολεί 250 άτομα με κύρια γραφεία στη Μινεάπολη, στο Λονδίνο και στη Σιγκαπούρη και διάφορα γραφεία ανά τον κόσμο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ


  • pict
  • pict

pict

pict